clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Грудня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 941

Куряча печінка з банановим соусом

Смак бананів не нав'язливий, і як виявилося, чудово поєднується з печінкою.
Смак бананів не нав'язливий, і як виявилося, чудово поєднується з печінкою. Фото: автора

За цим рецептом виходить неймовірно смачна й дуже м'яка печіночка!

Винний маринад робить печінку ніжною, і додає смаку вишуканості, а банановий соус доповнює страву приємною солодкістю і ароматом. Смак бананів не нав'язливий, і як виявилося, чудово поєднується з печінкою. Загалом, готуйте сміливо, це дуже смачно!

Інгредієнти:

500-600 г печінки (у мене куряча, але можна будь-яку),

240 г білого сухого вина,

4 ст. л. лимонного соку,

2 цибулини,

200 г бананів (вага без шкірки),

олія для смаження,

лавровий листок,

чорний мелений перець,

борошно для панірування,

карі,

сіль.

Приготування:

Маринад: змішати перемелену цибулю, вино, мелений перець, лимонний сік, сіль, карі й подрібнений лавровий листок. Печінку почистити від жовчних протоків, ретельно помити.

Залити маринадом і витримати близько доби (я маринувала ніч).

Після цього витягнути з маринаду, обсушити й запанірувати в борошні.

Обсмажити на олії з обох боків.

Скласти в каструлю.

Додати маринад, у якому печінка маринувалася, та банани, подрібнені на пюре.

Протушкувати 5-6 хвилин на середньому вогні (маринад повинен трохи випаруватися).

Подавати в теплому вигляді поливаючи соусом.

печінка, м`ясо та субпродукти, субпродукти, куряча печінка з банановим соусом, печінка з бананами

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куряча печінка в горщиках із болгарським перцем та сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3195
Соковита, м’яка та ніжна страва під апетитною рум’яною скоринкою – у глиняному горщику звичайна куряча печінка перетворюється на кулінарне диво!
Куряча печінка з білими грибами у вершковому соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1486
Апетитна, м’якенька, пікантна та дуже ситна страва.
Найніжніша печінка в яєчному клярі з цибулею
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 6830
Не дивлячись на те, що печінку полюбляють далеко не всі, є чудові рецепти, завдяки яким їсти її будуть навіть дітки.
Данський печінковий паштет (Dansk leverpostej)
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1536
Дуже популярна страва скандинавської кухні, без якої, напевно, не обходиться жоден сніданок.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: