ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Січня, 2020

Куряча печінка з банановим соусом

23 Грудня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1104
Смак бананів не нав'язливий, і як виявилося, чудово поєднується з печінкою.
Смак бананів не нав'язливий, і як виявилося, чудово поєднується з печінкою. Фото: автора

За цим рецептом виходить неймовірно смачна й дуже м'яка печіночка!

Винний маринад робить печінку ніжною, і додає смаку вишуканості, а банановий соус доповнює страву приємною солодкістю і ароматом. Смак бананів не нав'язливий, і як виявилося, чудово поєднується з печінкою. Загалом, готуйте сміливо, це дуже смачно!

Інгредієнти:

500-600 г печінки (у мене куряча, але можна будь-яку),

240 г білого сухого вина,

4 ст. л. лимонного соку,

2 цибулини,

200 г бананів (вага без шкірки),

олія для смаження,

лавровий листок,

чорний мелений перець,

борошно для панірування,

карі,

сіль.

Приготування:

Маринад: змішати перемелену цибулю, вино, мелений перець, лимонний сік, сіль, карі й подрібнений лавровий листок. Печінку почистити від жовчних протоків, ретельно помити.

Залити маринадом і витримати близько доби (я маринувала ніч).

Після цього витягнути з маринаду, обсушити й запанірувати в борошні.

Обсмажити на олії з обох боків.

Скласти в каструлю.

Додати маринад, у якому печінка маринувалася, та банани, подрібнені на пюре.

Протушкувати 5-6 хвилин на середньому вогні (маринад повинен трохи випаруватися).

Подавати в теплому вигляді поливаючи соусом.

печінка, м`ясо та субпродукти, субпродукти, куряча печінка з банановим соусом, печінка з бананами

Коментарі:

  Так  Ні, дякую