ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Різдвяна пряна качка з мандаринами та гарбузом

24 Грудня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2623
. Качка за цим рецептом виходить ну дуже смачною, м’якенькою,  соковитою та ароматною.
. Качка за цим рецептом виходить ну дуже смачною, м’якенькою, соковитою та ароматною. Фото: автора

Це щось неймовірне! Смачно надзвичайно! До цієї страви навіть гарніру не треба – гарбуз і мандарини чудово замінюють рис, картоплю й локшину.

Не знаю, як у вас, а на моєму новорічному столі завжди повинна бути качечка. Щороку я готую її різноманітними способами - з яблуками, ківі, апельсинами... Цього разу вирішила приготувати з мандаринами та гарбузом. Качка за цим рецептом виходить ну дуже смачною, м’якенькою,  соковитою та ароматною, а гарбуз – ніжним, з апетитною скоринкою та пряними нотками кориці.

Інгредієнти:

Тушка качки (1,5-2 кг),

4 мандарини,

300 г гарбуза,

5-6 зубків часнику,

чебрець,

0,5 лимона,

оливкова олія (за смаком),

перець чорний, аджика суха,

сіль,

горіх мускатний,

паличка кориці, кардамон, зірочки бад’яну.

Приготування:

Змішати всі спеції, лимонний сік, оливкову олію, перець, сіль і аджику. Качку порізати порційними шматочками, добре обсушити серветкою та ретельно змастити сумішшю спецій та лимонного соку. Залишити на добу маринуватися.

На дно гусятниці викласти гарбуз, порізаний шматочками, та часник – пластинками.

Потім викласти качку.

Мандарини нарізати на 4 частини разом зі шкірочкою.

Розкласти часточки зверху на качку, покласти паличку кориці, зірочки бад’яну та зернятка кардамону.

Відправити гусятницю в розігріту до 220°С на 15 хвилин. Потім зменшити температуру до 170°С. Готувати ще приблизно годину-півтори.

Подавати разом зі шматочками гарбуза та мандаринів.

М'ясо таке м'якеньке, що його можна їсти одними губами:

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: гарбуз виходить таким смачним, що його можна намащувати як паштет на хлібчик.

птиця, качка, м`ясо та субпродукти, різдвяна пряна качка з мандаринами та гарбузом, різдвяна смакота

Коментарі:

  Так  Ні, дякую