clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Грудня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 769

Різдвяна пряна качка з мандаринами та гарбузом

. Качка за цим рецептом виходить ну дуже смачною, м’якенькою,  соковитою та ароматною.
. Качка за цим рецептом виходить ну дуже смачною, м’якенькою, соковитою та ароматною. Фото: автора

Це щось неймовірне! Смачно надзвичайно! До цієї страви навіть гарніру не треба – гарбуз і мандарини чудово замінюють рис, картоплю й локшину.

Не знаю, як у вас, а на моєму новорічному столі завжди повинна бути качечка. Щороку я готую її різноманітними способами - з яблуками, ківі, апельсинами... Цього разу вирішила приготувати з мандаринами та гарбузом. Качка за цим рецептом виходить ну дуже смачною, м’якенькою,  соковитою та ароматною, а гарбуз – ніжним, з апетитною скоринкою та пряними нотками кориці.

Інгредієнти:

Тушка качки (1,5-2 кг),

4 мандарини,

300 г гарбуза,

5-6 зубків часнику,

чебрець,

0,5 лимона,

оливкова олія (за смаком),

перець чорний, аджика суха,

сіль,

горіх мускатний,

паличка кориці, кардамон, зірочки бад’яну.

Приготування:

Змішати всі спеції, лимонний сік, оливкову олію, перець, сіль і аджику. Качку порізати порційними шматочками, добре обсушити серветкою та ретельно змастити сумішшю спецій та лимонного соку. Залишити на добу маринуватися.

На дно гусятниці викласти гарбуз, порізаний шматочками, та часник – пластинками.

Потім викласти качку.

Мандарини нарізати на 4 частини разом зі шкірочкою.

Розкласти часточки зверху на качку, покласти паличку кориці, зірочки бад’яну та зернятка кардамону.

Відправити гусятницю в розігріту до 220°С на 15 хвилин. Потім зменшити температуру до 170°С. Готувати ще приблизно годину-півтори.

Подавати разом зі шматочками гарбуза та мандаринів.

М'ясо таке м'якеньке, що його можна їсти одними губами:

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: гарбуз виходить таким смачним, що його можна намащувати як паштет на хлібчик.

птиця, качка, м`ясо та субпродукти, різдвяна пряна качка з мандаринами та гарбузом, різдвяна смакота

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курка на пивній банці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1182
Ваша чарівна паличка в ті дні, коли гості на порозі.
Качка з яблуками та картоплею, запечена в «рукаві»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1191
Ароматна, ніжна, соковита, зі скоринкою. Птиця, приготована в такий спосіб, – це дуже смачно!
Качка в рукаві, фарширована яблуками та айвою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1542
М’ясо настільки м’якеньке, що буквально відстає від кісток!
Домашня курка в горіховому соусі – соковита та м’яка
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 750
Якщо раніше з домашньої, вирощеної без «хімії», птиці ви варили лише холодець чи бульйон, вважаючи її жорсткою, то вам неодмінно варто спробувати цей рецепт!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: