Гаряча тема:
- Війна
Не знаю, як у вас, а на моєму новорічному столі завжди повинна бути качечка. Щороку я готую її різноманітними способами - з яблуками, ківі, апельсинами... Цього разу вирішила приготувати з мандаринами та гарбузом. Качка за цим рецептом виходить ну дуже смачною, м’якенькою, соковитою та ароматною, а гарбуз – ніжним, з апетитною скоринкою та пряними нотками кориці.
Інгредієнти:
Тушка качки (1,5-2 кг),
4 мандарини,
300 г гарбуза,
5-6 зубків часнику,
чебрець,
0,5 лимона,
оливкова олія (за смаком),
перець чорний, аджика суха,
сіль,
горіх мускатний,
паличка кориці, кардамон, зірочки бад’яну.
Приготування:
Змішати всі спеції, лимонний сік, оливкову олію, перець, сіль і аджику. Качку порізати порційними шматочками, добре обсушити серветкою та ретельно змастити сумішшю спецій та лимонного соку. Залишити на добу маринуватися.
На дно гусятниці викласти гарбуз, порізаний шматочками, та часник – пластинками.
Потім викласти качку.
Мандарини нарізати на 4 частини разом зі шкірочкою.
Розкласти часточки зверху на качку, покласти паличку кориці, зірочки бад’яну та зернятка кардамону.
Відправити гусятницю в розігріту до 220°С на 15 хвилин. Потім зменшити температуру до 170°С. Готувати ще приблизно годину-півтори.
Подавати разом зі шматочками гарбуза та мандаринів.
М'ясо таке м'якеньке, що його можна їсти одними губами:
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: гарбуз виходить таким смачним, що його можна намащувати як паштет на хлібчик.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: