clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Грудня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 963

Пісний новорічний кекс із цукатами, насінням льону та соняшника

Простий і смачний новорічно-різдвяний кекс, який готується на основі яблучного соку, завдяки чому його текстура дуже пориста й пухка, практично невагома.
Простий і смачний новорічно-різдвяний кекс, який готується на основі яблучного соку, завдяки чому його текстура дуже пориста й пухка, практично невагома. Фото: автора

Випічка чудова! Навіть не очікувала, що настільки смачно вийде! За запахом взагалі схоже на здобну булочку.

Для тих, хто дотримується посту, новорічна трапеза, відповідно, буде складатися зі страв, які не містять продукти тваринного походження. Але це ще не привід відмовлятися від святкової домашньої випічки. Пропоную вам рецепт простого й смачного новорічного кексу. Він готується на основі яблучного соку, завдяки чому його текстура дуже пориста й пухка, практично невагома.

Інгредієнти:

1 склянка борошна (може знадобитися трохи більше),

1 ч. л. соди (погасити лимонним соком),

3/4 склянки цукру,

1/3 склянки олії,

3/4 склянки яблучного соку (або будь-якого іншого),

по 3 ст. л. насіння льону та соняшника (попередньо підсмажити),

жменя цукатів,

ванілін.

Приготування:

Змішати цукор та ванілін. Влити олію, сік, перемішати (сік можна брати будь-який, гадаю, навіть узваром замінити можна).

Додати погашену соду. Поступово вмішати просіяне борошно до отримання консистенції густої сметани. Всипати насіння льону.

Додати насіння соняшника та цукати (можна додавати горіхи або родзинки на свій смак).

Все перемішати.

Розлити тісто у форми, заповнюючи їх на 2/3 (у мене в одну не вмістилося, тому я використовувала дві; точні розміри не скажу, оскільки як правильно виміряти діаметр у моїх ялинок не уявляю).

Випікати в духовці, розігрітій до 160°С, протягом 25 хвилин.

Коли кекс трішки охолоне, дістати його із форми.

Прикрасити на свій смак.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: краще випікати кекс у невисоких формах, адже смаколик виходить дуже м'яким, ніжним, практично невагомим. Так його зручніше буде нарізати.

 

пісна випічка, солодка випічка, пісний новорічний кекс із цукатами насінням льону та соняшника, постимо смачно, піст, пісні страви, страви для посту

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

ПІСНА ВИПІЧКА: Шоколадно-кавові кекси із вишнями
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 7406
Смачні, апетитні, дивовижні! Всі три поєднання – мої улюблені!
Пісний імбирно-медовий кекс із горіхами та чорносливом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1357
Ще один дуже вдалий, на мій погляд, рецепт випічки для тих, хто поститься!
Пісний штрудель із яблуками та горіхами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2477
Смаколик м'який, ніжний, у ньому мінімум тіста й максимум начинки!
ПІСНА ВИПІЧКА: Кавовий монастирський пиріг + рецепт пісної шоколадної глазурі
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 36185
Смачний, швидкий, легкий і бюджетний пиріг — справжня знахідка для домашнього чаювання!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: