Гаряча тема:
- Війна
Для тих, хто дотримується посту, новорічна трапеза, відповідно, буде складатися зі страв, які не містять продукти тваринного походження. Але це ще не привід відмовлятися від святкової домашньої випічки. Пропоную вам рецепт простого й смачного новорічного кексу. Він готується на основі яблучного соку, завдяки чому його текстура дуже пориста й пухка, практично невагома.
Інгредієнти:
1 склянка борошна (може знадобитися трохи більше),
1 ч. л. соди (погасити лимонним соком),
3/4 склянки цукру,
1/3 склянки олії,
3/4 склянки яблучного соку (або будь-якого іншого),
по 3 ст. л. насіння льону та соняшника (попередньо підсмажити),
жменя цукатів,
ванілін.
Приготування:
Змішати цукор та ванілін. Влити олію, сік, перемішати (сік можна брати будь-який, гадаю, навіть узваром замінити можна).
Додати погашену соду. Поступово вмішати просіяне борошно до отримання консистенції густої сметани. Всипати насіння льону.
Додати насіння соняшника та цукати (можна додавати горіхи або родзинки на свій смак).
Все перемішати.
Розлити тісто у форми, заповнюючи їх на 2/3 (у мене в одну не вмістилося, тому я використовувала дві; точні розміри не скажу, оскільки як правильно виміряти діаметр у моїх ялинок не уявляю).
Випікати в духовці, розігрітій до 160°С, протягом 25 хвилин.
Коли кекс трішки охолоне, дістати його із форми.
Прикрасити на свій смак.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: краще випікати кекс у невисоких формах, адже смаколик виходить дуже м'яким, ніжним, практично невагомим. Так його зручніше буде нарізати.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: