clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
27 Грудня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 2225

Новорічне меню: Голубці з булгуром

Голубці з булгуром - це гідний конкурент традиційних голубців із рисом.
Голубці з булгуром - це гідний конкурент традиційних голубців із рисом. Фото: автора

У кожної господині є свій перевірений рецепт голубців, який люблять в її родині. В мене також він є!

Голубці – одна з моїх улюблених страв. Не дивлячись на те, що фарширований перець я теж люблю, проте моя українська душа все ж віддає пальму першості голубцям із капустою. А ось булгур – одне з нововведень, яке захотілося спробувати замість рису. Навіть не очікувала, що буде так смачно! Пропоную спробувати, раптом сподобається і вам.

Інгредієнти:

120 г булгуру,

1 головка капусти,

2 цибулини,

2 морквини,

перець запашний мелений,

250 г помідорів у власному соку (або томатного соусу),

2 ст. л. цукру,

500 г свинячого фаршу,

сіль,

1-2 ст. л. томатної пасти,

3-4 ст. л. сметани.

Приготування:

Булгур добре промити, залити водою в пропорції 1:2, посолити й відварити не до повної готовності (він стає м'яким, але не розвареним).

Капустяне листя для м'якості запарити в киплячій воді 1-2 хвилини, потім вийняти й відрізати тверді прожилки (воду не виливати, вона знадобиться пізніше).

Моркву натерти на тертці, цибулю – нарізати кубиками. Спасерувати овочеву суміш на олії. Половину додати в готовий м’ясний фарш.

До іншої половини засмажки додати томати у власному соку, сметану та томатну пасту. Посолити, поперчити, присмачити цукром. 

До фаршу з овочами додати варений булгур та ретельно перемішати.

На листочок вареної капусти викласти ложку фаршу. Щільно загорнути, формуючи голубець. Скласти голубці в ємність, в якій вони будуть готуватися.

Промащувати кожен шар голубців томатною засмажкою.

Залити все чашкою води, в якій запарювалося капустяне листя.

Відправити каструлю із сформованими голубцями в духовку на годину при 180°С.

Подавати їх зі сметаною і зеленню.

новорічне меню, м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна, овочі, овочеві страви, голубці, голубці з булгуром, булгур

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Свинячі реберця з чорносливом у медово-гірчичному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2852
Це моя фірмова страва на всі свята. Приготовлені за цим рецептом реберця виходять пікантними та водночас дуже м’якенькими.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Дієтична шуба – не калорійний салатик із дуже смачним сирним соусом замість майонезу!
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2762
Нетрадиційний варіант улюбленого класичного рецепту.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Паштет-намазка із сала «Тарас Бульба»
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 2399
Червоний гострий та чорний перчик, часник та апетитна підчеревинка з м’ясним прошарком — смак, запах і колір просто приголомшливі!
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3894
Класичне поєднання, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: