Гаряча тема:
- Війна
Голубці – одна з моїх улюблених страв. Не дивлячись на те, що фарширований перець я теж люблю, проте моя українська душа все ж віддає пальму першості голубцям із капустою. А ось булгур – одне з нововведень, яке захотілося спробувати замість рису. Навіть не очікувала, що буде так смачно! Пропоную спробувати, раптом сподобається і вам.
Інгредієнти:
120 г булгуру,
1 головка капусти,
2 цибулини,
2 морквини,
перець запашний мелений,
250 г помідорів у власному соку (або томатного соусу),
2 ст. л. цукру,
500 г свинячого фаршу,
сіль,
1-2 ст. л. томатної пасти,
3-4 ст. л. сметани.
Приготування:
Булгур добре промити, залити водою в пропорції 1:2, посолити й відварити не до повної готовності (він стає м'яким, але не розвареним).
Капустяне листя для м'якості запарити в киплячій воді 1-2 хвилини, потім вийняти й відрізати тверді прожилки (воду не виливати, вона знадобиться пізніше).
Моркву натерти на тертці, цибулю – нарізати кубиками. Спасерувати овочеву суміш на олії. Половину додати в готовий м’ясний фарш.
До іншої половини засмажки додати томати у власному соку, сметану та томатну пасту. Посолити, поперчити, присмачити цукром.
До фаршу з овочами додати варений булгур та ретельно перемішати.
На листочок вареної капусти викласти ложку фаршу. Щільно загорнути, формуючи голубець. Скласти голубці в ємність, в якій вони будуть готуватися.
Промащувати кожен шар голубців томатною засмажкою.
Залити все чашкою води, в якій запарювалося капустяне листя.
Відправити каструлю із сформованими голубцями в духовку на годину при 180°С.
Подавати їх зі сметаною і зеленню.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: