Гаряча тема:
- Війна
Це традиційна страва узбецької кухні. Подається, в основному, до жирних страв, таких як плов, смажене м'ясо з картоплею і до шашлику. Він не лише дуже соковитий та легкий, але й вітамінний та містить мінімальну кількість калорій, адже заправляється лимонно-гранатовою заправкою.
Інгредієнти:
1 великий гранат,
3 зелених редьки (у мене з рожевою м’якоттю, але підійде і біла редька чи дайкон),
1\2 лимона,
1 цибулина,
зелень (будь-яка, я використовувала петрушку, але гадаю, що ідеально підійде кінза),
сіль,
дрібка цукру,
перець.
Приготування:
Редьку почистити від шкірки. Якщо вона має гірчинку, то в глибоку миску налити холодну воду й занурити в неї очищену редьку на 10-15 хвилин. Цибулю почистити від лушпиння, помити холодною водою і нашаткувати тонкими півкільцями. Поки редька «відмочується» (я цей пункт пропустила, оскільки моя редька була солодкою), приготувати заправку. Для цього з половинки лимона вичавити сік. Гранат розрізати на дві рівні частини. З однієї половинки витягнути зерна для салату.
З другої половинки вичавити сік: витягнути всі ядерця, скласти їх в глибоку чашку і пом'яти м'ялкою для картоплі, потім процідити. З'єднати сік лимона з гранатовим, додати цукор, сіль, перець, все перемішати.
Редьку обсушити паперовою серветкою і натерти на тертці для корейської моркви, або нашаткувати дуже тоненько соломкою.
Терту редьку з'єднати з очищеними зернами гранату, подрібненою зеленню та цибулею, змішати. Влити лимонно-гранатову заправку й знову ретельно перемішати. Подавати до столу прикрасивши зеленню петрушки або кропу.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: