clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Січня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 1207

Салат із редькою та гранатом (узбецька кухня)

Салат багатий на вітаміни, дуже соковитий та легкий.
Салат багатий на вітаміни, дуже соковитий та легкий. Фото: автора

Салат багатий на вітаміни, дуже соковитий та легкий.

Це традиційна страва узбецької кухні. Подається, в основному, до жирних страв, таких як плов, смажене м'ясо з картоплею і до шашлику. Він не лише дуже соковитий та легкий, але й вітамінний та містить мінімальну кількість калорій, адже заправляється лимонно-гранатовою заправкою.

Інгредієнти:

1 великий гранат,

3 зелених редьки (у мене з рожевою м’якоттю, але підійде і біла редька чи дайкон),

1\2 лимона,

1 цибулина,

зелень (будь-яка, я використовувала петрушку, але гадаю, що ідеально підійде кінза),

сіль,

дрібка цукру,

перець.

Приготування:

Редьку почистити від шкірки. Якщо вона має гірчинку, то в глибоку миску налити холодну воду й занурити в неї очищену редьку на 10-15 хвилин. Цибулю почистити від лушпиння, помити холодною водою і нашаткувати тонкими півкільцями. Поки редька «відмочується» (я цей пункт пропустила, оскільки моя редька була солодкою), приготувати заправку. Для цього з половинки лимона вичавити сік. Гранат розрізати на дві рівні частини. З однієї половинки витягнути зерна для салату.

З другої половинки вичавити сік: витягнути всі ядерця, скласти їх в глибоку чашку і пом'яти м'ялкою для картоплі, потім процідити. З'єднати сік лимона з гранатовим, додати цукор, сіль, перець, все перемішати.

Редьку обсушити паперовою серветкою і натерти на тертці для корейської моркви, або нашаткувати дуже тоненько соломкою.

Терту редьку з'єднати з очищеними зернами гранату, подрібненою зеленню та цибулею, змішати. Влити лимонно-гранатову заправку й знову ретельно перемішати. Подавати до столу прикрасивши зеленню петрушки або кропу.

салати, салат, салат з редькою та гранатом, узбецька кухня, піст, пісні страви, салати без майонезу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат на щодень із капустою, курятиною та грушею
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1174
Буквально три інгредієнти, простота приготування, доступні, бюджетні продукти й на вашому столі чудова, легка, свіжа й соковита страва!
Теплий салат із курячою печінкою та вишнями
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1143
Яскрава, легка й дуже смачна страва!
Салат «Гострий язичок»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2261
Хоч на святковий стіл, хоч домашніх потішити — цей салат із язиком і корейською морквою для всього підійде.
Постимо смачно: Польський салат із червонокачанної капусти, яблук та квасолі
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 4009
Абсолютно легка в приготуванні та цікава на смак страва, яка не лише урізноманітнить пісне меню, але й збагатить організм вітамінами.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: