clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Січня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 890

Домашня шаурма з куркою

Домашня шаурма міститиме не більше калорій і завдаватиме не більше шкоди, ніж, скажімо, вареники з картоплею та сметаною!
Домашня шаурма міститиме не більше калорій і завдаватиме не більше шкоди, ніж, скажімо, вареники з картоплею та сметаною! Фото: автора

Це чудова страва для початку дня — вона смачна, швидко готується, а головне, ви можете бути впевненими в її якості.

Кожен із нас неодноразово чув про шкоду їжі з тавром «фаст-фуд», але це робить її менш популярною. Хоча б декілька разів на рік ми таки купуємо омріяний «заборонений» бургер, хрустку картопельку-фрі чи соковиту шаурму. Натомість не всі усвідомлюють, що ці страви можуть бути й цілком корисними, якщо готувати їх власноруч із якісних інгредієнтів. До прикладу, домашня шаурма міститиме не більше калорій і завдаватиме не більше шкоди, ніж, скажімо, вареники з картоплею та сметаною! Вона виходить великою, ситною, смачною та соковитою. Крім того, шаурма власного приготування обійдеться вам у рази дешевше, ніж вулична!

Інгредієнти:

2 тонких лаваша,

1 куряча грудка (я для шаурми беру стегенця, з ними страва виходить соковитішою, ніж із філе),

150 г білокачанної капусти,

2 мариновані огірки,

1 великий помідор,

150 г корейської моркви (у мене власного виробництва; я для цієї страви тру її на звичайній тертці – так потім зручніше споживати шаурму; магазину ж «корейку» бажано подрібнити злегка ножем),

200-250 г твердого сиру,

5 ст. л. кетчупу,

2 ст. л. сметани чи грецького йогурту,

хмелі-сунелі,

2-3 ч. л. французької гірчиці в зернах,

2 ч. л. паприки меленої,

дрібка карі,

сіль,

суміш перців мелена.

Приготування:

Курятину нарізати невеличкими шматками (тонкими пластини). Посолити, додати паприку, червоний перець, карі та гірчицю. Перемішати та залишити маринуватися на 15-20 хвилин. Обсмажити замариновану курятину на сковорідці з оливковою олією до золотавого відтінку.

Приготувати соус: змішати разом сметану, хмелі-сунелі та кетчуп до однорідності.

Тонко нашаткувати капусту, ретельно розім’яти з дрібкою цукру та сіллю, щоб вона пустила сік. Приготувати корейську моркву та змішати з капустою.  Нарізати тонкими кружальцями огірки та змішати їх з помідором, подрібненим кубиками.

Сир натерти на тертці.

Розгорнути листки лаваша на столі так, щоб один заходив на інший.

Викладати по черзі (на коротший край лаваша): спочатку капусту з корейською морквою.

Потім підсмажене м’ясо.

На нього помідори з огірками. Зверху полити соусом.

Насамкінець – щедро притрусити все сиром.

Скрутити лаваш, підгинаючи його з обох боків (щоб начинка не випадала й сік не витікав!).

Смажити на сухій сковорідці (бажано для гриля, з ґратами) на малому вогні з обох боків до зарум’янювання.

Зверху бажано встановити якийсь вантаж. Підійде навіть банка з водою, встановлена зверху на кухонну дощечку.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати одразу ж, поки шаурма не охолонула. Так вона буде дуже соковитою. Хоча й у холодному вигляді страва смакує пречудово!

 

солона випічка, страви в лаваші, шаурма, м`ясо та субпродукти, домашня шаурма з куркою, фаст-фуд, страви з курятини

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Піца-кальцоне «Золота рибка» – традиційний склад на новий лад
солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2162
Приготувати смачну піцу в домашніх умовах цілком реально. І хоча вона не буде пахнути піччю, і «точно такою ж самою, як у Неаполі» теж не буде, проте вийде неодмінно класною! Навіть кращою, ніж у багатьох піцеріях.
Класична дріжджова піца «як у піцерії»
солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3502
Найважливішим для цієї шалено популярної в усьому світі італійської страви є рецептура й технологія розкачування.
Поповери (Popovers) – закусочні булочки з млинцевого тіста
закуски, солодка випічка, солона випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1965
Легкі, порожнисті усередині, випікаються у формочках для мафінів, а на смак нагадують еклери. Їх можна наповнювати будь-якими начинками – як солодкими, так і солоними!
Австрійський псевдо-штрудель у лаваші (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 3684
Виходить соковита й смачна начинка. А тісто — тонесеньке-тонесеньке!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: