Гаряча тема:
- Війна
Кожен із нас неодноразово чув про шкоду їжі з тавром «фаст-фуд», але це робить її менш популярною. Хоча б декілька разів на рік ми таки купуємо омріяний «заборонений» бургер, хрустку картопельку-фрі чи соковиту шаурму. Натомість не всі усвідомлюють, що ці страви можуть бути й цілком корисними, якщо готувати їх власноруч із якісних інгредієнтів. До прикладу, домашня шаурма міститиме не більше калорій і завдаватиме не більше шкоди, ніж, скажімо, вареники з картоплею та сметаною! Вона виходить великою, ситною, смачною та соковитою. Крім того, шаурма власного приготування обійдеться вам у рази дешевше, ніж вулична!
Інгредієнти:
2 тонких лаваша,
1 куряча грудка (я для шаурми беру стегенця, з ними страва виходить соковитішою, ніж із філе),
150 г білокачанної капусти,
2 мариновані огірки,
1 великий помідор,
150 г корейської моркви (у мене власного виробництва; я для цієї страви тру її на звичайній тертці – так потім зручніше споживати шаурму; магазину ж «корейку» бажано подрібнити злегка ножем),
200-250 г твердого сиру,
5 ст. л. кетчупу,
2 ст. л. сметани чи грецького йогурту,
хмелі-сунелі,
2-3 ч. л. французької гірчиці в зернах,
2 ч. л. паприки меленої,
дрібка карі,
сіль,
суміш перців мелена.
Приготування:
Курятину нарізати невеличкими шматками (тонкими пластини). Посолити, додати паприку, червоний перець, карі та гірчицю. Перемішати та залишити маринуватися на 15-20 хвилин. Обсмажити замариновану курятину на сковорідці з оливковою олією до золотавого відтінку.
Приготувати соус: змішати разом сметану, хмелі-сунелі та кетчуп до однорідності.
Тонко нашаткувати капусту, ретельно розім’яти з дрібкою цукру та сіллю, щоб вона пустила сік. Приготувати корейську моркву та змішати з капустою. Нарізати тонкими кружальцями огірки та змішати їх з помідором, подрібненим кубиками.
Сир натерти на тертці.
Розгорнути листки лаваша на столі так, щоб один заходив на інший.
Викладати по черзі (на коротший край лаваша): спочатку капусту з корейською морквою.
Потім підсмажене м’ясо.
На нього помідори з огірками. Зверху полити соусом.
Насамкінець – щедро притрусити все сиром.
Скрутити лаваш, підгинаючи його з обох боків (щоб начинка не випадала й сік не витікав!).
Смажити на сухій сковорідці (бажано для гриля, з ґратами) на малому вогні з обох боків до зарум’янювання.
Зверху бажано встановити якийсь вантаж. Підійде навіть банка з водою, встановлена зверху на кухонну дощечку.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати одразу ж, поки шаурма не охолонула. Так вона буде дуже соковитою. Хоча й у холодному вигляді страва смакує пречудово!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: