clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Січня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 459

Курка «Качіаторе» в густому томатно-овочевому соусі

Гомілки виходять дуже ніжними й соковитими, з тонким незвичним смаком.
Гомілки виходять дуже ніжними й соковитими, з тонким незвичним смаком. Фото: автора

Настільки ніжне м'ясо та неймовірно тонкий смак, що буквально можна язик проковтнути!

 

Рецепт із книги «Про птицю». Італійською cacciatore звучить як «мисливець». Тобто, якщо простіше, це курка по-мисливськи – проста, недорога, ситна й дуже соковита страва в густому соусі. Зазвичай, курку «Качіаторе» готують на плиті (як, власне, я і зробила), але в духовці вона теж виходить смачнючою.

ІНГРЕДІЄНТИ:

8 курячих гомілок (можна використовувати будь-які частини курки),

2 великі цибулини,

2 великі морквини,

6-8 зубків часнику,

150 мл червоного сухого вина,

2 болгарських перці,

600 мл томатного соку (або 2-3 ст. л. томатної пасти),

сіль,

лимонний перець,

1 ст. л. цукру,

паприка.

ПРИГОТУВАННЯ:

Цибулю дрібно нашаткувати.

Моркву нарізати кубиками середнього розміру.

Перець подрібнити квадратиками.

Часник розчавити ножем і теж дрібно посікти.

Гомілки замаринувати в солі, перці та паприці, залишити на 30 хвилин.

Потім обсмажити на олії...

...до красивої золотавої скоринки.

Коли гомілки обсмажаться зі всіх сторін, залити їх вином і дати йому випаруватися.

Перекласти м’ясо в посуд із товстим дном.

На сковорідку, в якій готувалися гомілки, відправити цибулю та моркву. Посолити та поперчити, присмачити цукром.

Додати перець і протушкувати все разом.

Насамкінець покласти часник. Практично одразу ж залити томатним соком і тушкувати на середньому вогні 5-7 хвилин.

Вилити овочево-томатну засмажку до гомілок, накрити кришкою і готувати 45-60 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: м'ясо виходить дуже ніжним, із тонким незвичним смаком. Поєднується з будь-яким улюбленим гарніром.

 

гомілки, м`ясо та субпродукти, страви з курятини, курка качіаторе, курка по-мисливськи, італійська кухня, курятина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курячі гомілки, тушковані з галушками-нудлями
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 2062
Ситна та незвична страва, яка підійде і для повсякденного, і для святкового столу.
Курячі гомілки в пиві по-португальськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2599
Дуже смачна й ароматна курятина. А соус взагалі розкішний — хлібчиком вимочувати одне задоволення!
«Ледачий» рис із гомілками
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 4974
Це один із улюблених рецептів на всі випадки життя – його оцінять і гості, і домашні.
Фаршировані курячі гомілки з апельсинами
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 804
Поєднання апельсина, часнику, приправ і курячого м'яса нікого не залишить байдужим — це дуже смачно!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: