Гаряча тема:
- Війна
Рецепт із книги «Про птицю». Італійською cacciatore звучить як «мисливець». Тобто, якщо простіше, це курка по-мисливськи – проста, недорога, ситна й дуже соковита страва в густому соусі. Зазвичай, курку «Качіаторе» готують на плиті (як, власне, я і зробила), але в духовці вона теж виходить смачнючою.
ІНГРЕДІЄНТИ:
8 курячих гомілок (можна використовувати будь-які частини курки),
2 великі цибулини,
2 великі морквини,
6-8 зубків часнику,
150 мл червоного сухого вина,
2 болгарських перці,
600 мл томатного соку (або 2-3 ст. л. томатної пасти),
сіль,
лимонний перець,
1 ст. л. цукру,
паприка.
ПРИГОТУВАННЯ:
Цибулю дрібно нашаткувати.
Моркву нарізати кубиками середнього розміру.
Перець подрібнити квадратиками.
Часник розчавити ножем і теж дрібно посікти.
Гомілки замаринувати в солі, перці та паприці, залишити на 30 хвилин.
Потім обсмажити на олії...
...до красивої золотавої скоринки.
Коли гомілки обсмажаться зі всіх сторін, залити їх вином і дати йому випаруватися.
Перекласти м’ясо в посуд із товстим дном.
На сковорідку, в якій готувалися гомілки, відправити цибулю та моркву. Посолити та поперчити, присмачити цукром.
Додати перець і протушкувати все разом.
Насамкінець покласти часник. Практично одразу ж залити томатним соком і тушкувати на середньому вогні 5-7 хвилин.
Вилити овочево-томатну засмажку до гомілок, накрити кришкою і готувати 45-60 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: м'ясо виходить дуже ніжним, із тонким незвичним смаком. Поєднується з будь-яким улюбленим гарніром.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: