Гаряча тема:
- Війна
Ці котлети я вирішила посмажити виключно з інтересу — ніколи раніше не пробувала замішувати фарш для котлет із соусом. І як виявилося цікаво мені було не даремно — страва дуже смачна! Котлетки ніжні, соковиті з хрусткою золотавою скоринкою. Їх можна їсти одними губами, адже вони просто тануть у роті! Дуже рекомендую!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для котлет:
1 кг м’ясного фаршу (у мене 0,5 кг курячого філе і 0,5 кг телятини),
1/2 склянки панірувальних сухарів,
1 середня картоплина, відварена і розім’ята (товкачем чи простою виделкою, можна натерти на дрібній тертці),
2 яйця,
подрібнене листя петрушки,
сіль, чорний мелений перець.
Для соусу-згущувача:
50 г вершкового масла,
1 ст. л. борошна,
1 склянка окропу,
6 зубків часнику,
мускатний горіх,
карі,
паприка,
сіль,
дрібка цукру.
Олія для обсмажування, панірувальні сухарі для панірування.
ПРИГОТУВАННЯ:
М’ясо перекрутити через м’ясорубку.
У великій мисці з’єднати всі інгредієнти для фаршу.
Часник почистити та розчавити ножем. Дрібно посікти.
Для соусу в невеликій каструлі розтопити вершкове масло. Додати борошно й перемішати, щоб не було грудочок. Залити склянкою окропу й додати часник, цукор, спеції та сіль. Варити соус, помішуючи, 2-3 хвилини до загустіння.
Дати охолонути буквально кілька хвилин і ще гарячим влити у фарш.
Додати подрібнену зелень, ретельно перемішати все разом і відправити в холодильник на 2 години.
Потім сформувати котлети.
Обкачати кожну в панірувальних сухарях.
Смажити в добре розігрітій сковорідці до золотавої скоринки.
Викладати на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: