clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Січня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 683

Котлети по-угорськи

Котлетки ніжні, соковиті з хрусткою золотавою скоринкою. Їх можна їсти одними губами, адже вони просто тануть у роті!
Котлетки ніжні, соковиті з хрусткою золотавою скоринкою. Їх можна їсти одними губами, адже вони просто тануть у роті! Фото: автора

Рецепт із книги Бені Сайда «Котлети».

Ці котлети я вирішила посмажити виключно з інтересу — ніколи раніше не пробувала замішувати фарш для котлет із соусом. І як виявилося цікаво мені було не даремно — страва дуже смачна! Котлетки ніжні, соковиті з хрусткою золотавою скоринкою. Їх можна їсти одними губами, адже вони просто тануть у роті! Дуже рекомендую!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для котлет:

1 кг м’ясного фаршу (у мене 0,5 кг курячого філе і 0,5 кг телятини),

1/2 склянки панірувальних сухарів,

1 середня картоплина, відварена і розім’ята (товкачем чи простою виделкою, можна натерти на дрібній тертці),

2 яйця,

подрібнене листя петрушки,

сіль, чорний мелений перець.

Для соусу-згущувача:

50 г вершкового масла,

1 ст. л. борошна,

1 склянка окропу,

6 зубків часнику,

мускатний горіх,

карі,

паприка,

сіль,

дрібка цукру.

Олія для обсмажування, панірувальні сухарі для панірування.

ПРИГОТУВАННЯ:

М’ясо перекрутити через м’ясорубку.

У великій мисці з’єднати всі інгредієнти для фаршу.

Часник почистити та розчавити ножем. Дрібно посікти.

Для соусу в невеликій каструлі розтопити вершкове масло. Додати борошно й перемішати, щоб не було грудочок. Залити склянкою окропу й додати часник, цукор, спеції та сіль. Варити соус, помішуючи, 2-3 хвилини до загустіння.

Дати охолонути буквально кілька хвилин і ще гарячим влити у фарш.

Додати подрібнену зелень, ретельно перемішати все разом і відправити в холодильник на 2 години.

Потім сформувати котлети.

Обкачати кожну в панірувальних сухарях.

Смажити в добре розігрітій сковорідці до золотавої скоринки.

Викладати на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.



котлети, м`ясо та субпродукти, котлети по-угорськи, угорська кухня, Бені Сайд, страви з фаршу, фарш

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Котлети в листковому тісті «Шишки»
м`ясо та субпродукти, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1302
Дуже цікава ідея як для повсякденного меню, так і для дитячого чи новорічного святкування.
Ніжні курячі тюфтельки з «родзинкою»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 787
Дуже цікавий рецепт. Особливо на святковий стіл — коли вже й не знаєш, чим гостей дивувати.
М’ясні гнізда, запечені із соусом «Бешамель» та адигейським сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1945
Ще одна варіація смачних, соковитих та головне корисних котлеток із духовки.
Тюфтельки в їстівних "стаканчиках"
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1032
Оригінальна ідея святкової подачі простої буденної страви.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: