clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Січня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 714

Горбуша в сметанно-соєвому соусі

Приготована в такий спосіб, ця рибка виходить м'якою, соковитою і по максимуму зберігає свій натуральний смак.
Приготована в такий спосіб, ця рибка виходить м'якою, соковитою і по максимуму зберігає свій натуральний смак. Фото: автора

Приготована в такий спосіб, ця рибка виходить м'якою, соковитою і по максимуму зберігає свій натуральний смак.

Горбуша – це суховата риба, тому краще готувати її разом із соусом. Сметана не має яскраво вираженого запаху і володіє нейтральним смаком. Тому, якщо запікати в ній горбушу, то вона виходить не лише м'якою і соковитою, але й зберігає свій натуральний смак. Вигідно відтіняє рибу й соєвий соус. Він, як і лимонний сік, якнайкраще підходить до рибних страв, і до горбуші в тому числі.

Інгредієнти:

Середнього розміру горбуша (у мене велика – 1,5 кг),

5-6 ст. л. сметани,

2 ст. л. соєвого соусу,

1 ч. л. гірчиці,

сіль,

суміш перців мелена,

1 ст. л. лимонного соку,

2 морквини,

2 цибулини,

1 ч. л. цукру,

1 ст. л. оливкової олії,

100 г сиру («Едам», «Гауда»).

Приготування:

Горбушу почистити та нарізати стейками. Сметану перемішати з соєвим соусом, гірчицею, лимонним соком, сіллю та перцем. Покласти рибу в глибоку тарілку. Залити сметано-соєвим маринадом. Дати горбуші постояти з годинку, просочитися й замаринуватися (я залишила в холодильнику на ніч).

Цибулю нарізати півкільцями, моркву – шматочками довільної форми. Овочі посолити, скропити олією, додати цукор, перемішати. Перекласти у форму.

Зверху викласти замариновані рибні стейки.

Залити все маринадом, у якому маринувалася риба.

Форму закрити фольгою та поставити в розігріту духовку на максимальний вогонь. Спочатку на 20 хвилин, потім фольгу зняти. Притрусити тертим сиром і ще на 10-15 хвилин, щоб риба підрум'янилася.

Подавати разом із овочами, на яких запікалася рибка.

риба, горбуша, риба та морепродукти, горбуша в сметанно-соєвому соусі, запечена риба

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Горбуша з овочами та анансами
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1225
Кислувато-солодке задоволення. Приготовлена у такий спосіб риба виходить соковитою й дуже ніжною.
ВЕЛИКОДНІЙ СТІЛ: Риба, запечена в сметанному соусі
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2401
Рибка виходить м'яка, ніжна, з вершковим смаком.
Рибка «Дружба» з плавленим сиром
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1193
Така рибка дуже проста в приготуванні, але неймовірно смачна.
Салат із консервованої горбуші з грибами
салати, риба та морепродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1557
Горбуша – фаворит серед рибних консервів. Саме її багато кулінарів обирають, якщо хочуть приготувати салатик із консервованою рибкою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: