Гаряча тема:
- Війна
Горбуша – це суховата риба, тому краще готувати її разом із соусом. Сметана не має яскраво вираженого запаху і володіє нейтральним смаком. Тому, якщо запікати в ній горбушу, то вона виходить не лише м'якою і соковитою, але й зберігає свій натуральний смак. Вигідно відтіняє рибу й соєвий соус. Він, як і лимонний сік, якнайкраще підходить до рибних страв, і до горбуші в тому числі.
Інгредієнти:
Середнього розміру горбуша (у мене велика – 1,5 кг),
5-6 ст. л. сметани,
2 ст. л. соєвого соусу,
1 ч. л. гірчиці,
сіль,
суміш перців мелена,
1 ст. л. лимонного соку,
2 морквини,
2 цибулини,
1 ч. л. цукру,
1 ст. л. оливкової олії,
100 г сиру («Едам», «Гауда»).
Приготування:
Горбушу почистити та нарізати стейками. Сметану перемішати з соєвим соусом, гірчицею, лимонним соком, сіллю та перцем. Покласти рибу в глибоку тарілку. Залити сметано-соєвим маринадом. Дати горбуші постояти з годинку, просочитися й замаринуватися (я залишила в холодильнику на ніч).
Цибулю нарізати півкільцями, моркву – шматочками довільної форми. Овочі посолити, скропити олією, додати цукор, перемішати. Перекласти у форму.
Зверху викласти замариновані рибні стейки.
Залити все маринадом, у якому маринувалася риба.
Форму закрити фольгою та поставити в розігріту духовку на максимальний вогонь. Спочатку на 20 хвилин, потім фольгу зняти. Притрусити тертим сиром і ще на 10-15 хвилин, щоб риба підрум'янилася.
Подавати разом із овочами, на яких запікалася рибка.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: