clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Січня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 4796

Тісто для піци за рецептом Джеймі Олівера

Просте в приготуванні, швидко підходить, «слухняне», легко розкачується і дуже-дуже смачне!
Просте в приготуванні, швидко підходить, «слухняне», легко розкачується і дуже-дуже смачне! Фото: автора

Просте в приготуванні, швидко підходить, «слухняне», легко розкачується і дуже-дуже смачне! Син сказав, щоб тепер я завжди готувала піцу за цим рецептом!

Багато господинь знають, як важко знайти «те саме» тісто для піци. Я у свій час випробувала багато різних варіантів, були й серед них мої «фаворити». Але випадково побачила, який рецепт пропонує Джеймі Олівер, випробувала його й зрозуміла — саме таке тісто ідеальне! Воно в міру пружне й приємно еластичне. Працювати з ним — одне задоволення! Після випікання виходить тоненьким, в міру хрустким. І головне, що навіть наступного дня така піца не втрачає своїх смакових якостей, тісто не сохне й не стає схожим на гумову устілку.

ІНГРЕДІЄНТИ:

4 склянки борошна,

1 ст. л. сухих дріжджів,

1 ч. л. солі,

1 ст. л. цукру,

1,25 склянки води,

2 ст. л. оливкової олії,

італійські трави (чи прованські).

Начинка:

консервовані персики,

варена куряча грудка,

смажені лісові гриби (у мене підберезовики та білі),

кукурудза консервована,

томатний соус (для змащування піци),

твердий сир+моцарела.

ПРИГОТУВАННЯ:

Просійте борошно і сіль на чисту робочу поверхню й зробіть ямку в середині. Змішайте дріжджі, цукор і олію з водою і залиште на кілька хвилин, щоб дріжджі активувалися. Потім влийте опару в ямку. Використовуючи виделку, змішайте борошно з рідиною. Додайте прованські трави. Вимішуйте тісто, поки воно не буде гладке й пружне (я місила за допомогою планетарного тістоміса).

Покладіть кулю з тіста в присипану борошном миску й залишіть у теплому місці на годину.

Воно повинно збільшитися в розмірі приблизно у двічі.

Тісто ще раз «обім’яти», розділити на дві частини й розкачати кожну в тоненький пласт, надаючи необхідної форми (у мене вийшло дві великі піци за розміром стандартного дека від духовки). Змастити томатним соусом, змішаним із базиліком та орегано. Викласти зверху начинку на свій смак. Я використала смажені лісові гриби:

Курятину та консервовані персики:

Зверху посипала все консервованою кукурудзою та затерла двома видами сиру — Гаудою та Моцарелою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: як я уже зазначала вище, з цих складових виходить дві піци. Якщо ж ви плануєте зробити меншу порцію, то для однієї вам знадобиться — 2 склянки борошна, 1 ч. л. дріжджів, дрібка солі, 0,5 ч. л. цукру, 0,7 склянки води, 1 ст. л. олії. Не бійтеся тонко-тонко розкачувати тісто, щоб аж просвічувало! Тоді піца ще краща, ніж у будь-який піцерії виходить. Як на мене, тісто найкраще з усього, що доводилося куштувати для піци: в міру м'яке, в міру хрустке. І не бійтеся його заморожувати! Я тепер завжди роблю дві порції — одну з'їдаємо відразу, другу — в морозилку. Потім, коли захочеться піци, перекладаю тісто в холодильник і там воно розморожується день. З нього виходить іноді навіть смачніша піца, ніж зі свіжого!

піца, Джеймі Олівер, італійська кухня, крупи та страви з борошна, солона випічка, тісто для піци від Джеймі Олівера, тісто для піци

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Піца-кальцоне «Золота рибка» – традиційний склад на новий лад
солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2636
Приготувати смачну піцу в домашніх умовах цілком реально. І хоча вона не буде пахнути піччю, і «точно такою ж самою, як у Неаполі» теж не буде, проте вийде неодмінно класною! Навіть кращою, ніж у багатьох піцеріях.
Ідеальне «правильне» тісто для піци
солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 291167
За цим рецептом піца виходить не гіршою, ніж у найкращих піцеріях.
Зателефонував, замовив, пообідав... або Як кореспонденти "Проскурівського телеграфу" їжу додому замовляли
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 3257
Нещодавно в нашому місті розпочала свою роботу служба доставки їжі “Cook Drive”, головне гасло якої: “Обережно, дуже смачно!”
Класична дріжджова піца «як у піцерії»
солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 9132
Найважливішим для цієї шалено популярної в усьому світі італійської страви є рецептура й технологія розкачування.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: