Гурман
«Золота рибка» в томатно-соєвому маринаді

Рибка ніжна і дуже соковита. А колір просто розкішний, і справді «золотий»! Фото: автора
Будь-яка риба, приготована за цим рецептом, буде незмінно смачною, ніжною і соковитою.
Навіть звичайнісінький минтай та сухувата тріска набудуть нового цікавого звучання в цьому неймовірному маринаді. Цього разу я взяла рибку із незвичною назвою «блувайтинг». У результаті смак страви полонив усю родину й тепер мені якнайшвидше хочеться спробувати приготувати в такий спосіб якогось іншого представника морської фауни.
ІНГРЕДІЄНТИ:
700 г морської риби (блувайтинг, але можна готувати путасу, тріску, хек, минтай, горбушу, тіляпію тощо),
2 ст. л. соєвого соусу,
3 ст. л. не гострого кетчупу,
3 зубки часнику,
борошно (для панірування),
олія (для смаження),
тим’ян.
ПРИГОТУВАННЯ:
Нарізати рибу середніми шматками, скласти в глибоку миску. Посипати сіллю і перцем, додати кетчуп, тим’ян, соєвий соус і подрібнений часник. Все обережно, щоб не пошкодити рибку, перемішати.
Накрити миску кришкою і поставити в холодильник на декілька годин. Потім запанірувати кожен шматочок, не очищаючи від маринаду, в борошні.
Обсмажити на олії на середньому вогні, з усіх боків до зарум'янювання.
Готову рибку викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Подати зі шматочком лимона та будь-яким соусом.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: виходить дуже смачна страва. Рибка ніжна і дуже соковита. А колір просто розкішний, і справді «золотий»!
До теми
риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1606
Дуже смачна, ароматна й соковита рибка!
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 859
Принцип приготування цієї річкової рибки побудований на трьох китах — ШВИДКО, ПРОСТО й СМАЧНО.
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 879
Така рибка дуже проста в приготуванні, але неймовірно смачна.
риба та морепродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 587
Недорога апетитна рибка з хрусткою скоринкою. Вона хоч і маленька, але дуже смачна!