clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Лютого 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 417

М’ясо по-гавайськи з ананасами

Готується страва дуже просто, а результат – завжди соковите, ароматне м'ясо в неймовірно смачному й ніжному соусі.
Готується страва дуже просто, а результат – завжди соковите, ароматне м'ясо в неймовірно смачному й ніжному соусі. Фото: автора

Чи готують таку страву на Гаваях, я не знаю. Але якщо гавайці цього не роблять, то багато втрачають!

Це один із моїх найулюбленіших способів приготування свинини. Готується страва дуже просто, а результат – завжди соковите, ароматне м'ясо в неймовірно смачному й ніжному соусі.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г м'ясо свинини (можна індички або курки),

півбанки консервованих ананасів шматочками,

суміш перців мелена,

паприка,

сіль,

борошно (для панірування),

2 яйця (для кляру).

Для соусу:

150-200 г твердого сиру,

30 г вершкового масла,

1,5 ст. л. борошна,

500 мл молока,

сіль, перець,

дрібка цукру,

мускатний горіх.

ПРИГОТУВАННЯ:

М'ясо (краще вирізку, але можна брати й шию) відбити як на відбивні, поперчити, притрусити паприкою, посолити. Полити соком від консервованих ананасів і залишити маринуватися на 15-20 хвилин.

Потім запанірувати в борошні, вмочити в збите яйце та обсмажити з обох сторін на олії.

Форму встелити пергаментом, викласти відбивні й розкласти на кожну шматочки ананасів.

Соус: вершкове масло розтопити на сковорідці чи в товстостінному сотейнику. Додати борошно, трохи обсмажити. Потім влити молоко, посолити, поперчити, присмачити цукром та мускатним горіхом. Варити до загустіння, постійно помішуючи вінчиком (тобто потрібно приготувати класичний «Бешамель», за консистенцією він має нагадувати рідку сметану).

Ще в гарячий соус додати натертий на тертці твердий сир і розмішати.

Викласти зверху на ананаси готовий соус.

Запікати при 180°С від 30 хвилин.

 

свинина, відбивні, м`ясо та субпродукти, м`ясо по-гавайськи, м`ясо з ананасами, відбивні зі свинини

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Свинина під «Лисячою шубкою» з корейською морквою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1406
Особливо це м’яско подобається чоловікам. Воно виходить дуже соковитим, оливки додають пікантності.
Відбивна по-аргентинськи під сиром із соусом «Бешамель» (Milanesa a la Suiza)
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1586
Рецептом та особливостями приготування зі мною поділилася одна знайома з кулінарного форуму, яка якийсь час жила в Кордові. За її словами міланеса – це справжній місцевий кулінарний культ!
М’ясні рулетики з консервованими персиками, запечені в духовці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1458
Моя авторська фантазія на тему «два в одному»: крученики & відбивна по-французьки в "одному флаконі".
М'ясо по-французьки — «безмайонезний» варіант
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2048
Серед незаперечних переваг цієї страви — простота, доступність інгредієнтів і незмінно добрий результат навіть за відсутності кулінарних навичок.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: