Гаряча тема:
- Війна
Італійська «Карбонара», американські «Mac and Cheese», з домашнім сиром та з плавленими сирками – приготувати макарони можна сотнею різних способів. Серед усього цього розмаїття є один рецепт, який посідає особливе, почесне місце. Це, звісно, макарони по-флотськи! Рецепт цієї класичної домашньої страви з'явився приблизно в 50-х роках, і з того часу вона стала однією з улюблених для багатьох українських сімей. Практично кожна господиня хоча б раз в житті її готувала. Проте хочу поділитися деякими секретами, застосовуючи які можна зробити макарони по-флотськи ще смачнішими.
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г макаронів (я завжди купую з твердих сортів пшениці),
500 г м’ясного фаршу (обов’язково власного приготування; у мене цього разу з курятини),
1 велика цибулина,
1 велика морквина,
30 г вершкового масла,
сіль,
чорний мелений перець,
карі,
куркума,
паприка.
ПРИГОТУВАННЯ:
Дрібно нарізати цибулю.
Моркву натерти на крупній тертці.
Спасерувати овочі на олії до напівготовності (вам знадобиться велика глибока сковорідка).
Додати на сковорідку сирий фарш (м'ясо можна спочатку відварити й лише потім пропустити через м'ясорубку; мені ж більше подобається варіант із сирим фаршем).
Додати шматочок вершкового масла й готувати близько 10-15 хвилин.
Наприкінці посолити, поперчити й присмачити спеціями.
Поки готується фарш, слід зайнятися макаронами (краще із твердих сортів пшениці).
Їх слід відварити в киплячій підсоленій воді до напівтвердого стану.
Потім відкинути на друшляк (італійські макарони не промивати!), щоб позбутися зайвої рідини.
Покласти макарони в сковорідку до фаршу. Ретельно перемішати й протушкувати все разом до готовності.
СЕКРЕТИ ПРИГОТУВАННЯ:
*Макарони краще брати трубчасті або спіральки – чим більше м'ясної начинки наб'ється у них в процесі приготування, тим смачнішою буде страва.
*Відварювати макарони потрібно обов’язково до напівтвердого стану й у жодному разі не розварюйте їх.
*Варити краще у великій кількості води, інакше макарони злипнуться.
*Макарони по-флотськи найчастіше готують зі свининою. Якщо ж ви використовуєте курятину чи індичатину, то бажано додати у страву шматочок вершкового масла для соковитості.
*Справжні класичні макарони по-флотськи готуються без використання томатної пасти. Вона додає страві непотрібної кислоти.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: