ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Макарони по-флотськи – українська відповідь італійській лазаньї

8 Лютого 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 341228
Проста, недорога й ситна страва. Вона незмінно виходить дуже смачною, якщо ви готуєте її з хорошого м'яса та правильних макаронів.
Проста, недорога й ситна страва. Вона незмінно виходить дуже смачною, якщо ви готуєте її з хорошого м'яса та правильних макаронів. Фото: автора

Проста, недорога й ситна страва. Вона незмінно виходить дуже смачною, якщо ви готуєте її з хорошого м'яса та правильних макаронів.

Італійська «Карбонара», американські «Mac and Cheese», з домашнім сиром та з плавленими сирками – приготувати макарони можна сотнею різних способів. Серед усього цього розмаїття є один рецепт, який посідає особливе, почесне місце. Це, звісно, макарони по-флотськи! Рецепт цієї класичної домашньої страви з'явився приблизно в 50-х роках, і з того часу вона стала однією з улюблених для багатьох українських сімей. Практично кожна господиня хоча б раз в житті її готувала. Проте хочу поділитися деякими секретами, застосовуючи які можна зробити макарони по-флотськи ще смачнішими.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г макаронів (я завжди купую з твердих сортів пшениці),

500 г м’ясного фаршу (обов’язково власного приготування; у мене цього разу з курятини),

1 велика цибулина,

1 велика морквина,

30 г вершкового масла,

сіль,

чорний мелений перець,

карі,

куркума,

паприка.

ПРИГОТУВАННЯ:

Дрібно нарізати цибулю.

Моркву натерти на крупній тертці.

Спасерувати овочі на олії до напівготовності (вам знадобиться велика глибока сковорідка).

Додати на сковорідку сирий фарш (м'ясо можна спочатку відварити й лише потім пропустити через м'ясорубку; мені ж більше подобається варіант із сирим фаршем).

Додати шматочок вершкового масла й готувати близько 10-15 хвилин.

Наприкінці посолити, поперчити й присмачити спеціями.

Поки готується фарш, слід зайнятися макаронами (краще із твердих сортів пшениці).

Їх слід відварити в киплячій підсоленій воді до напівтвердого стану.

Потім відкинути на друшляк (італійські макарони не промивати!), щоб позбутися зайвої рідини.

Покласти макарони в сковорідку до фаршу. Ретельно перемішати й протушкувати все разом до готовності.

СЕКРЕТИ ПРИГОТУВАННЯ:

*Макарони краще брати трубчасті або спіральки – чим більше м'ясної начинки наб'ється у них в процесі приготування, тим смачнішою буде страва.

*Відварювати макарони потрібно обов’язково до напівтвердого стану й у жодному разі не розварюйте їх.

*Варити краще у великій кількості води, інакше макарони злипнуться.

*Макарони по-флотськи найчастіше готують зі свининою. Якщо ж ви використовуєте курятину чи індичатину, то бажано додати у страву шматочок вершкового масла для соковитості.

*Справжні класичні макарони по-флотськи готуються без використання томатної пасти. Вона додає страві непотрібної кислоти.

паста, макарони по-флотськи, макарони, крупи та страви з борошна, страви з фаршу, гарнір, гарніри

Коментарі:

  Так  Ні, дякую