clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Лютого 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 373

Шоколадно-сирний пиріг «Мармурове серце» — проста й смачна випічка для коханого

Цей смаколик одночасно схожий і на брауні, і на чизкейк.
Цей смаколик одночасно схожий і на брауні, і на чизкейк. Фото: автора

Цей смаколик одночасно схожий і на брауні, і на чизкейк.

Ніжний, вологий, м'який і дуже-дуже смачний! Цей пиріг припаде до смаку як прихильникам шоколадної випічки, так і тим, хто полюбляє сирні десерти. Сир можна використовувати будь-якої жирності, сметану також. Останню можна замінити на кефір чи не солодкий йогурт.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Шоколадне тісто:

220 г борошна,

30 г какао (я використовую алкалізоване, воно дає насичений темний колір і неймовірний шоколадний аромат),

140 г цукру,

150 г вершкового масла,

10 г ванільного цукру,

100 мл сметани,

3 яйця,

5 г розпушувача (1 ч. л. з невеликою гіркою),

4 г соди (1 ч. л. неповна),

дрібка солі.

Сиркова маса:

500 г кисломолочного сиру (у мене солодкі ванільні сирки; можна брати зернистий сир будь-якої жирності, проте їх слід попередньо протерти крізь сито),

90 г цукру,

2 яйця,

25 г крохмалю (будь-якого),

ванільний цукор,

100 мл сметани (20-30% жирність).

Форма діаметром 24 см.

ПРИГОТУВАННЯ:

Сирна маса: до сиру покласти яйця використовувала пастоподібний сир, тому його не перетирала) й ретельно збити міксером.

Додати сметану, цукор і ванілін — ще раз усе збити. Останнім покласти крохмаль і розмішати ложкою. Поставити сирну масу в холодильник.

Шоколадне тісто: з'єднати просіяне борошно з какао, содою, розпушувачем і сіллю.

В окремій мисці збити яйця кімнатної температури з цукром і ванільним цукром в пишну піну протягом 5 хвилин. Додати розтоплене вершкове масло й знову ретельно збити.

Всипати половину шоколадно-борошняної суміші. Продовжуючи збивати міксером, влити сметану. Наприкінці всипати другу частину борошняної суміші й перемішати лопаткою (тісто — як густа домашня сметана).

Силіконову форму у вигляді серця змочити водою (металеву встелити пергаментом). Влити половину шоколадного тіста, розрівняти ложкою.

Покласти сирну масу (4-5 ст. л.), також розрівняти.

Потім знову шоколадну й білу суміші (останньою має бути біла, але її не потрібно розрівнювати).

Постукати формою об стіл, щоб вийшли бульбашки повітря. Дерев'яною паличкою акуратно зробити візерунки по тісту в різні боки (намагайтеся, щоб вона діставала до дна форми, аби хаотично змішати всі шари).

Випікати в розігрітій духовці при 160ºС близько години.

Пиріг дістати із форми, злегка охолодити й прикрасити за бажанням цукровою пудрою та какао.

Нарізати смаколик тоді, коли він повністю охолоне.

брауні, день валентина, день закоханих, солодка випічка, чизкейк, чізкейк, пиріг шоколадно-сирний мармурове серце

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Капкейки «Червоний оксамит» – ідеальний десерт до Дня Святого Валентина
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 438
Капкейк – це найніжніше та найпухкіше тісто в категорії десертів. А найкращий у світі капкейк – це «Червоний оксамит»!
Тарталетки з ікрою та вершковим сиром — чудова закуска до Дня закоханих
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 5408
Ця страва не лише прикрасить романтичну вечерю, але й стане королевою будь-якого святкового столу.
Брауні на темному пиві з малиною
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1483
Смачнюче тістечко – мега-шоколадне, мега-вологе, мега-легке!
Наша дегустація: в якій коробці цукерки «Асорті» смачніші? (відео)
порадник, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 512
Це з’ясовували працівники редакції в рамках чергової аматорської дегустації.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: