Гаряча тема:
- Війна
Ніжний, вологий, м'який і дуже-дуже смачний! Цей пиріг припаде до смаку як прихильникам шоколадної випічки, так і тим, хто полюбляє сирні десерти. Сир можна використовувати будь-якої жирності, сметану також. Останню можна замінити на кефір чи не солодкий йогурт.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Шоколадне тісто:
220 г борошна,
30 г какао (я використовую алкалізоване, воно дає насичений темний колір і неймовірний шоколадний аромат),
140 г цукру,
150 г вершкового масла,
10 г ванільного цукру,
100 мл сметани,
3 яйця,
5 г розпушувача (1 ч. л. з невеликою гіркою),
4 г соди (1 ч. л. неповна),
дрібка солі.
Сиркова маса:
500 г кисломолочного сиру (у мене солодкі ванільні сирки; можна брати зернистий сир будь-якої жирності, проте їх слід попередньо протерти крізь сито),
90 г цукру,
2 яйця,
25 г крохмалю (будь-якого),
ванільний цукор,
100 мл сметани (20-30% жирність).
Форма діаметром 24 см.
ПРИГОТУВАННЯ:
Сирна маса: до сиру покласти яйця (я використовувала пастоподібний сир, тому його не перетирала) й ретельно збити міксером.
Додати сметану, цукор і ванілін — ще раз усе збити. Останнім покласти крохмаль і розмішати ложкою. Поставити сирну масу в холодильник.
Шоколадне тісто: з'єднати просіяне борошно з какао, содою, розпушувачем і сіллю.
В окремій мисці збити яйця кімнатної температури з цукром і ванільним цукром в пишну піну протягом 5 хвилин. Додати розтоплене вершкове масло й знову ретельно збити.
Всипати половину шоколадно-борошняної суміші. Продовжуючи збивати міксером, влити сметану. Наприкінці всипати другу частину борошняної суміші й перемішати лопаткою (тісто — як густа домашня сметана).
Силіконову форму у вигляді серця змочити водою (металеву встелити пергаментом). Влити половину шоколадного тіста, розрівняти ложкою.
Покласти сирну масу (4-5 ст. л.), також розрівняти.
Потім знову шоколадну й білу суміші (останньою має бути біла, але її не потрібно розрівнювати).
Постукати формою об стіл, щоб вийшли бульбашки повітря. Дерев'яною паличкою акуратно зробити візерунки по тісту в різні боки (намагайтеся, щоб вона діставала до дна форми, аби хаотично змішати всі шари).
Випікати в розігрітій духовці при 160ºС близько години.
Пиріг дістати із форми, злегка охолодити й прикрасити за бажанням цукровою пудрою та какао.
Нарізати смаколик тоді, коли він повністю охолоне.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: