ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Печена картопля «Французький делікатес» під хрумкою скоринкою

14 Лютого 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3703
Страва проста та без витребеньок. Увесь смак приховується в хрумкій та неймовірно смачній скоринці.
Страва проста та без витребеньок. Увесь смак приховується в хрумкій та неймовірно смачній скоринці. Фото: автора

Ця страва стала улюбленою в нашій родині. Смачнішої картопельки годі й шукати!

Страва проста та без витребеньок. Увесь смак приховується в хрумкій та неймовірно смачній скоринці. Завдяки панірувальним сухарям та сиру, вона виходить такою рум’яною, немов золотавою. Найкраще готувати в такий спосіб маленьку за розміром картопельку цілою. Проте, якщо такої у вас немає, то цілком можна порізати на четверо й велику. І так, і так виходить дуже смачно! А вже з малосольними огірочками чи оселедчиком... взагалі пісня!

ІНГРЕДІЄНТИ (певних пропорцій немає, все на «око»):

картопля (зварена в «кожушку),

напівтвердий сир (мені найбільше подобається із сулугуні),

панірувальні сухарі,

вершкове масло,

спеції (хмелі-сунелі, паприка, мускатний горіх),

суміш перців мелена,

сіль,

сухий часник,

декілька зубків свіжого часнику (за бажанням).

ПРИГОТУВАННЯ:

Найдрібнішу картоплю відварити в «кожушку». Почистити, велику — розрізати навпіл, або на четверо. Скласти все на деко, встелене пергаментом, в один шар. Зверху розкласти невеличкі шматочки масла.

Для скоринки змішати панірувальні сухарі, тертий сир сулугуні, улюблені спеції та трави, сіль, перець сухий та свіжий часник (вичавити через прес).

Посипати цією сумішшю картопельку.

Запікати до рум'яної скоринки при 200ºС.

картопля, овочі, овочеві страви, страви з овочів, печена картопля, картопля французький делікатес

Коментарі:

  Так  Ні, дякую