clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Лютого 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 955

Печена картопля «Французький делікатес» під хрумкою скоринкою

Страва проста та без витребеньок. Увесь смак приховується в хрумкій та неймовірно смачній скоринці.
Страва проста та без витребеньок. Увесь смак приховується в хрумкій та неймовірно смачній скоринці. Фото: автора

Ця страва стала улюбленою в нашій родині. Смачнішої картопельки годі й шукати!

Страва проста та без витребеньок. Увесь смак приховується в хрумкій та неймовірно смачній скоринці. Завдяки панірувальним сухарям та сиру, вона виходить такою рум’яною, немов золотавою. Найкраще готувати в такий спосіб маленьку за розміром картопельку цілою. Проте, якщо такої у вас немає, то цілком можна порізати на четверо й велику. І так, і так виходить дуже смачно! А вже з малосольними огірочками чи оселедчиком... взагалі пісня!

ІНГРЕДІЄНТИ (певних пропорцій немає, все на «око»):

картопля (зварена в «кожушку),

напівтвердий сир (мені найбільше подобається із сулугуні),

панірувальні сухарі,

вершкове масло,

спеції (хмелі-сунелі, паприка, мускатний горіх),

суміш перців мелена,

сіль,

сухий часник,

декілька зубків свіжого часнику (за бажанням).

ПРИГОТУВАННЯ:

Найдрібнішу картоплю відварити в «кожушку». Почистити, велику — розрізати навпіл, або на четверо. Скласти все на деко, встелене пергаментом, в один шар. Зверху розкласти невеличкі шматочки масла.

Для скоринки змішати панірувальні сухарі, тертий сир сулугуні, улюблені спеції та трави, сіль, перець сухий та свіжий часник (вичавити через прес).

Посипати цією сумішшю картопельку.

Запікати до рум'яної скоринки при 200ºС.

картопля, овочі, овочеві страви, страви з овочів, печена картопля, картопля французький делікатес

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Картопля, запечена із сиром по-домашньому
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 6315
Ця страва смачніша та корисніша, ніж будь-яка картопля-фрі чи смажена. Більше того, не потрібно над нею стояти, перемішувати, навіть чистити зовсім не обов'язково!
Картопля, фарширована м’ясом, у грибному соусі під сирною «шубкою»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1761
Чудовий рецепт – простий та легкий, а сама страва надзвичайно смачна. Така картопелька здатна не лише втамувати голод, але й покращити настрій – адже хороша трапеза завжди робить день приємнішим!
Деруни «Картопляно-кабачковий дует» зі сметанно-часниковим соусом
овочеві страви, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1767
Зовні ці оладки дуже нагадують звичайні картопляні деруни, але на смак вони ніжніші, завдяки кабачку мають приємну солодкувату нотку.
Печена картопля по-прованськи – підходить як для посту, так і для свята
овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 8776
Ніжна всередині та з ароматною скоринкою зовні. Мінімум витрат та клопоту, максимум користі та смаку.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: