ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Січня, 2020

Малосольна експрес-скумбрія

15 Лютого 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2122
За таким рецептом можна маринувати не лише скумбрію, але й ставриду чи оселедець.
За таким рецептом можна маринувати не лише скумбрію, але й ставриду чи оселедець. Фото: автора

За таким рецептом можна маринувати не лише скумбрію, але й ставриду чи оселедець.

Ми дуже любимо малосольний оселедчик у будь-якому варіанті. Найбільше моїм чоловікам подобається домашня маринована скумбрія. Відмінність цього рецепту в тому, що готується оселедець дуже швидко, а виходить дуже смачно.

ІНГРЕДІЄНТИ:

На 2 рибини:

150 мл рафінованої олії,

3-4 ст. л. оцту 9%-го,

1 ст. л. солі,

1 ст. л цукру (з гіркою),

перець чорний мелений,

лавровий листок,

коріандр,

бутончик гвоздики,

1 запашна перчина,

2 великі цибулини.

ПРИГОТУВАННЯ:

Скумбрію наполовину розморозити, відрізати голову й випатрати. Розрізати уздовж навпіл, видалити хребет і плавці, відділити філе та вийняти великі кістки (дрібні в процесі розчиняться).

Потім нарізати порційними шматочками.

Цибулю почистити та нарізати півкільцями. Викладати шарами: шар рибки та шар цибулі.

Так робити доти, поки не закінчиться рибка.

Ретельно змішати всі складові для маринаду.

Залити ним рибку.

Залишити на 4-5 годин маринуватися (якщо сумніваєтеся, то можна витримати рибу в маринаді довше, але мені завжди вистачає цього часу).

скумбрія, оселедець, малосольна експрес-скумбрія, закуска, закуски, риба та морепродукти

Коментарі:

  Так  Ні, дякую