Гаряча тема:
- Війна
Смачна та ситна перша страва. Мій чоловік називає її «душевний супчик». Гриби при цьому можна використовувати будь-які: свіжі, заморожені, сухі. Він чудовий як із лісовими грибами, так і з магазинними печерицями чи гливами. Особливо смачно з грінками з бородинського хліба.
ІНГРЕДІЄНТИ:
3 л води,
4-5 курячих крилець,
8 середніх картоплин,
1 цибулина,
500 г заморожених грибів (можна свіжих чи сушених),
1 морквина,
100 г рису,
кріп та петрушка,
50 г вершкового масла,
2 ст. л. борошна,
сіль за смаком,
перець мелений.
ПРИГОТУВАННЯ:
З курячих крилець приготувати бульйон.
Моркву почистити, помити й натерти на тертці середнього розміру. Цибулю подрібнити кубиком. Картоплю нарізати середніми шматочками.
Моркву і цибулю викласти на сковорідку і спасерувати протягом 3-5 хвилин у невеликій кількості вершкового масла.
Додати борошно.
Перемішати й пасерувати все разом протягом 5-7 хвилин.
Гриби розморозити та промити під проточною водою.
Промити рис і покласти його в каструлю з киплячим бульйоном. Варити протягом 5-7 хвилин, потім додати нарізану картоплю. Після закипання в каструлю також додати засмажку й варити суп до повної готовності (ще 15-20 хвилин). Наприкінці посолити, поперчити, до дати лавровий листок та подрібнену зелень.
Готовий суп розкласти в тарілки й подавати до столу.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна додавати зелень безпосередньо в кожну тарілку. Не буде зайвою сметана та сухарики.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: