clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Лютого 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 594

Куряча запіканка по-гавайськи

Запіканка смачна та ситна, яскрава та кольорова, а ще вона дуже ароматна!
Запіканка смачна та ситна, яскрава та кольорова, а ще вона дуже ароматна! Фото: автора

Запіканка готується легко і просто. Настрій після її приготування піднімається на весь день, адже вона така яскрава, кольорова й дуже ароматна!

М'ясо в рецепті можна поміняти на свиняче або яловиче. А гавайську суміш я приготувала сама із заморожених овочів – зеленого горошку, спаржевої квасолі, кукурудзи, додавши моркву, селеру та цибулю.

ІНГРЕДІЄНТИ:

800 г курячого філе,

1 яйце,

500 г суміші «Гавайська» (або 100 г замороженого горошку, 100 г замороженої спаржевої квасолі, 50 г замороженої кукурудзи, цибулина, морквина, половина кореня селери),

50 г вівсяних пластівців,

50 мл молока,

100 г сиру твердого,

2 зубки часнику,

сіль,

перець.

Для заливки:

3 ст. л. сметани,

150 мл молока,

2 яйця,

зелень кропу та петрушки,

сіль,

мускатний горіх.

ПРИГОТУВАННЯ:

М'ясо пропустити через м'ясорубку, з'єднати з подрібненим часником і яйцем. Пластівці залити гарячим молоком і настояти протягом 20 хвилин. Потім додати до фаршу, заправити спеціями й вимісити (якщо фарш трохи рідкуватий, можна додати панірувальні сухарі). Форму для запікання (28 х 35 см) встелити пергаментом та змастити олією. Розподілити у ній фарш так, щоб утворилися бортики.

Гавайську суміш протушкувати на сковорідці, щоб вона повністю розтанула (я спочатку підсмажила цибулю, моркву та селеру, а потім додала заморожені овочі).

Зверху на фарш рівномірно викласти гавайську суміш.

З яєць, молока, подрібненої зелені й сметани зробити заливку, перемішавши всі компоненти. Посолити, приправити спеціями. Обережно залити пиріг.

Відправити запіканку в нагріту до 180°С духовку на 40 хвилин.

Потім посипати тертим сиром та запікати ще 10 хвилин.

Подавати страву можна як гарячою, так і холодною.

запіканки, запіканка, страви з курятини, страви з фаршу, куряча запіканка по-гавайськи, солона випічка, м`ясо та субпродукти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Запіканка із сьомги й картоплі під часниковим соусом
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1042
Уявіть собі на тарілці найніжнішу рибку, запечену в духовці, яка готується в дуеті з картоплею. А підкреслює смак страви ароматний та пікантний вершково-часниковий соус.
Фріттата з кабачками – смачний італійський омлет-запіканка
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2472
Дуже смачна й легка страва, яка підійде для сніданку або вечері
Сирна запіканка з курячим фаршем
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 827
Наша українська відповідь італійській лазаньї!
Запіканка з броколі та фаршем
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1874
Чудове рішення для сімейного обіду чи вечері.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: