Гаряча тема:
- Війна
М'ясо в рецепті можна поміняти на свиняче або яловиче. А гавайську суміш я приготувала сама із заморожених овочів – зеленого горошку, спаржевої квасолі, кукурудзи, додавши моркву, селеру та цибулю.
ІНГРЕДІЄНТИ:
800 г курячого філе,
1 яйце,
500 г суміші «Гавайська» (або 100 г замороженого горошку, 100 г замороженої спаржевої квасолі, 50 г замороженої кукурудзи, цибулина, морквина, половина кореня селери),
50 г вівсяних пластівців,
50 мл молока,
100 г сиру твердого,
2 зубки часнику,
сіль,
перець.
Для заливки:
3 ст. л. сметани,
150 мл молока,
2 яйця,
зелень кропу та петрушки,
сіль,
мускатний горіх.
ПРИГОТУВАННЯ:
М'ясо пропустити через м'ясорубку, з'єднати з подрібненим часником і яйцем. Пластівці залити гарячим молоком і настояти протягом 20 хвилин. Потім додати до фаршу, заправити спеціями й вимісити (якщо фарш трохи рідкуватий, можна додати панірувальні сухарі). Форму для запікання (28 х 35 см) встелити пергаментом та змастити олією. Розподілити у ній фарш так, щоб утворилися бортики.
Гавайську суміш протушкувати на сковорідці, щоб вона повністю розтанула (я спочатку підсмажила цибулю, моркву та селеру, а потім додала заморожені овочі).
Зверху на фарш рівномірно викласти гавайську суміш.
З яєць, молока, подрібненої зелені й сметани зробити заливку, перемішавши всі компоненти. Посолити, приправити спеціями. Обережно залити пиріг.
Відправити запіканку в нагріту до 180°С духовку на 40 хвилин.
Потім посипати тертим сиром та запікати ще 10 хвилин.
Подавати страву можна як гарячою, так і холодною.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: