ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Рублені печінкові котлети

18 Лютого 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 13113
Котлетки виходять дуже соковитими, ніжними й ароматними.
Котлетки виходять дуже соковитими, ніжними й ароматними. Фото: автора

З цієї кількості субпродуктів виходить повна середня каструлька готових м’якеньких та неймовірно ніжних котлеток!

Страва готується легко, а ще швидше вона з’їдається. Котлетки виходять дуже соковитими, ніжними й ароматними. А ще в такий спосіб можна значно економити, адже основного інгредієнта за рецептом усього 0,5 кг, а на виході ви отримуєте цілу каструльку смачненьких котлеток! Крім того, вони ще й дієтичні, оскільки готуються без борошна чи крохмалю. Замість них у складових мелені вівсяні пластівці.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г курячої печінки (свинячої, яловичої),

2 яйця,

1 велика цибулина,

2 ст. л. сметани,

4 ст. л. вівсяних пластівців,

сіль, мелений перець,

спеції — за смаком (у мене — паприка, карі, хмелі-сунелі, куркума),

сухий часник.

ПРИГОТУВАННЯ:

Ретельно промиту й почищену від плівок і прожилок печінку нарізати дрібними кубиками (курячу печінку особливо не дрібнити на відміну від свинячої або яловичої).

Вівсяні пластівці подрібнити у млинку в дрібну крихту.

Так само подрібнити й цибулю.

До печінки додати яйця, сметану, подрібнену цибулю та пластівці, спеції та сіль.

Дати постояти фаршу 10-15 хвилин, щоб пластівці злегка набухли.

Викладати ложкою на сковорідку з розігрітою рослинною олією.

Обсмажити з обох боків на середньому вогні до золотавого кольору.

Викладати краще на паперовий рушник аби позбутися зайвого жиру, потім скласти в каструлю.

Дуже смачно з маринованими овочами.

Такі котлетки підійдуть до будь-якого гарніру.

печінка, котлети, м`ясо та субпродукти, рублені печінкові котлети, страви з печінки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую