Гаряча тема:
- Війна
Страва готується легко, а ще швидше вона з’їдається. Котлетки виходять дуже соковитими, ніжними й ароматними. А ще в такий спосіб можна значно економити, адже основного інгредієнта за рецептом усього 0,5 кг, а на виході ви отримуєте цілу каструльку смачненьких котлеток! Крім того, вони ще й дієтичні, оскільки готуються без борошна чи крохмалю. Замість них у складових мелені вівсяні пластівці.
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г курячої печінки (свинячої, яловичої),
2 яйця,
1 велика цибулина,
2 ст. л. сметани,
4 ст. л. вівсяних пластівців,
сіль, мелений перець,
спеції — за смаком (у мене — паприка, карі, хмелі-сунелі, куркума),
сухий часник.
ПРИГОТУВАННЯ:
Ретельно промиту й почищену від плівок і прожилок печінку нарізати дрібними кубиками (курячу печінку особливо не дрібнити на відміну від свинячої або яловичої).
Вівсяні пластівці подрібнити у млинку в дрібну крихту.
Так само подрібнити й цибулю.
До печінки додати яйця, сметану, подрібнену цибулю та пластівці, спеції та сіль.
Дати постояти фаршу 10-15 хвилин, щоб пластівці злегка набухли.
Викладати ложкою на сковорідку з розігрітою рослинною олією.
Обсмажити з обох боків на середньому вогні до золотавого кольору.
Викладати краще на паперовий рушник аби позбутися зайвого жиру, потім скласти в каструлю.
Дуже смачно з маринованими овочами.
Такі котлетки підійдуть до будь-якого гарніру.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: