Гаряча тема:
- Війна
Інгредієнти:
Тісто:
100 г вершкового масла,
200 г борошна,
50 г холодної води,
20 г цукру (можна не додавати).
Начинка:
200 г горіхів (у мене волоські),
100 г фініків (можна замінити на 100 г меду),
0,5 ч. л. кориці,
дрібка солі.
ПРИГОТУВАННЯ:
Залийте фініки окропом, поки готуєте тісто (якщо використовуєте мед, пропустіть цей крок). Просійте борошно, додайте м’яке масло і цукор, розітріть все в крихту. Додайте холодну воду і замісіть м’яке тісто. Загорніть його у плівку та покладіть на півгодини в холодильник – так з ним буде легше працювати. Тим часом приготуйте начинку: перебийте у блендері фініки з горіхами й корицею. Розділіть тісто на 15-20 частин, кожну тонко розкатайте у формі кружалець. На кожне викладіть горіхову начинку "ковбаскою" (приблизно чайну ложку з вершечком). Згорніть рулетиком, з'єднайте краї, формуючи півмісяць (можна залишити смаколики просто у формі рулетиків). Перекладіть на встелене пергаментом деко та відправте у розігріту до 180C духовку на 15-20 хвилин (доки печиво злегка не зарум'яниться).
Дайте готовому печиву трішки охолонути та посипте цукровою пудрою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: