clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Лютого 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 783

Спагеті з грибами у вершковому соусі

Гриби й ніжний вершковий соус з ароматом італійських трав перетворять звичайну вечерю на справжнє свято.
Гриби й ніжний вершковий соус з ароматом італійських трав перетворять звичайну вечерю на справжнє свято. Фото: автора

Дуже проста й смачна страва для любителів італійської кухні.

Паста з грибами – одна з найулюбленіших в усьому світі. Готувати її не складно та швидко. Простий набір інгредієнтів робить страву доступною для частого вживання, але він настільки вдалий, що її не соромно подати й для гостей. Гриби й ніжний вершковий соус з ароматом італійських трав зроблять звичайну вечерю справжнім святом.

ІНГРЕДІЄНТИ:

400-500 г грибів (у мене лісові, але підійдуть печериці чи гливи),

2-3 цибулини,

оливкова олія (для смаження),

0,5 л вершків (жирність не менше 20%),

0,25 склянки білого сухого вина,

сіль,

чорний мелений перець,

сухі італійські трави,

мускатний горіх,

500 г спагеті з твердих сортів пшениці,

50 г твердого сиру.

ПРИГОТУВАННЯ:

Гриби почистити, порізати, промити під проточною водою і відкинути на друшляк, щоб обсохнули (заморожені попередньо слід розморозити).

Подрібнити дві великі цибулини півкільцями. У сковорідці розігріти оливкову олію й обсмажити на ній гриби.

Додати цибулю, перемішати.

Смажити разом до готовності, помішуючи й стежачи, щоб засмажка не підгоріла. Посолити й поперчити до смаку. Влити біле сухе вино (це не обов'язково, але я завжди додаю вино, яке спеціально зберігається в холодильнику для приготування їжі). Прокип’ятити все 3-5 хвилин (за цей час алкоголь повністю випарується, залишиться лише приємна кислинка й аромат).

Влити у сковорідку вершки.

Перемішати й варити на маленькому вогні 5 хвилин. Додайте сухі італійські або прованські трави й мускатний горіх, перемішати та дати соусу покипіти ще хвилинку.

У великій каструлі (не менше 5 л!) довести воду до кипіння, додати 2 ч. л. солі та 1 ст. л. оливкової олії. Покласти спагеті в каструлю і перемішати, щоб вони не прилипли до дна. Варити пасту згідно з інструкцією, яка зазначається на упаковці (у мене 7 хвилин. Не варто готувати довше, навіть, якщо спагеті здаватимуться вам твердуватими! Не забувайте, що вони з'єднаються із соусом і доготуються в сковорідці).

Відкинути пасту на друшляк, дати стекти воді.

Викласти відварену пасту у сковорідку із соусом.

Ретельно перемішати пасту з соусом, щоб всі складові добре поєдналися одне з одним. Паста з соусом повинна закипіти й можна вимикати вогонь.

Подавати одразу ж, притрусивши в кожній тарілці тонкими смужками твердого сиру.

 

паста, італійська кухня, страви з грибів, гриби, страви з грибами, спагеті, спагеті з грибами у вершковому соусі, паста з грибами, крупи та страви з борошна

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Смажені макарони по-вірменськи
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1275
Процес приготування перевернутий із ніг на голову, адже першим етапом йде смаження, а лише потім варіння! Загалом страва до неподобства проста!
Солодкі канелоні з вишнею, бананом та шоколадом
крупи та страви з борошна, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1350
Солодкі, соковиті, смачні... Рука з виделкою сама тягнеться за наступним шматочком!
Шпинатна лазанья з індичачим фаршем, кабачками та баклажанами
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 787
Ще один дуже смачний варіант славнозвісної італійської страви.
Канелоні з м'ясом та чорносливом
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1734
Апетитна італійська паста, фарширована соковитою начинкою зі свинячого фаршу й ароматних сухофруктів, вкрита золотавою сирною скоринкою під вершковим ніжним та густим соусом «Бешамель».
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: