Гаряча тема:
- Війна
Паста з грибами – одна з найулюбленіших в усьому світі. Готувати її не складно та швидко. Простий набір інгредієнтів робить страву доступною для частого вживання, але він настільки вдалий, що її не соромно подати й для гостей. Гриби й ніжний вершковий соус з ароматом італійських трав зроблять звичайну вечерю справжнім святом.
ІНГРЕДІЄНТИ:
400-500 г грибів (у мене лісові, але підійдуть печериці чи гливи),
2-3 цибулини,
оливкова олія (для смаження),
0,5 л вершків (жирність не менше 20%),
0,25 склянки білого сухого вина,
сіль,
чорний мелений перець,
сухі італійські трави,
мускатний горіх,
500 г спагеті з твердих сортів пшениці,
50 г твердого сиру.
ПРИГОТУВАННЯ:
Гриби почистити, порізати, промити під проточною водою і відкинути на друшляк, щоб обсохнули (заморожені попередньо слід розморозити).
Подрібнити дві великі цибулини півкільцями. У сковорідці розігріти оливкову олію й обсмажити на ній гриби.
Додати цибулю, перемішати.
Смажити разом до готовності, помішуючи й стежачи, щоб засмажка не підгоріла. Посолити й поперчити до смаку. Влити біле сухе вино (це не обов'язково, але я завжди додаю вино, яке спеціально зберігається в холодильнику для приготування їжі). Прокип’ятити все 3-5 хвилин (за цей час алкоголь повністю випарується, залишиться лише приємна кислинка й аромат).
Влити у сковорідку вершки.
Перемішати й варити на маленькому вогні 5 хвилин. Додайте сухі італійські або прованські трави й мускатний горіх, перемішати та дати соусу покипіти ще хвилинку.
У великій каструлі (не менше 5 л!) довести воду до кипіння, додати 2 ч. л. солі та 1 ст. л. оливкової олії. Покласти спагеті в каструлю і перемішати, щоб вони не прилипли до дна. Варити пасту згідно з інструкцією, яка зазначається на упаковці (у мене 7 хвилин. Не варто готувати довше, навіть, якщо спагеті здаватимуться вам твердуватими! Не забувайте, що вони з'єднаються із соусом і доготуються в сковорідці).
Відкинути пасту на друшляк, дати стекти воді.
Викласти відварену пасту у сковорідку із соусом.
Ретельно перемішати пасту з соусом, щоб всі складові добре поєдналися одне з одним. Паста з соусом повинна закипіти й можна вимикати вогонь.
Подавати одразу ж, притрусивши в кожній тарілці тонкими смужками твердого сиру.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: