ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Вівсяне печиво із секретом

27 Лютого 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4515
Смаколики виходять зверху розсипчастими та хрусткими, а всередині - багато-багато начинки з яблук і родзинок.
Смаколики виходять зверху розсипчастими та хрусткими, а всередині - багато-багато начинки з яблук і родзинок. Фото: автора

Смаколики виходять зверху розсипчастими та хрусткими, а всередині - багато-багато начинки з яблук і родзинок. А увінчує усю цю красу – підсушена до стану безе білкова «шапочка» з апельсиновою цедрою.

Це печиво має по-домашньому затишний вигляд і настільки хрустке й смачне, що просто неможливо спинитися! Рука сама так і тягнеться за черговим смаколиком. Ще один великий плюс рецепта – готується печиво з простих недорогих продуктів. Рекомендую робити одразу подвійну порцію, оскільки воно щезає зі стола в одну мить!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тісто:

100 г вершкового масла,

3 ст. л. вівсяних пластівців (я використовувала мюслі з горішками та сухофруктами),

0,5 склянки сметани (у мене жирні домашні вершки),

6 ст. л. цукру (4 ст. л. – в тісто, 2 ст. л. – до білкової глазурі),

2 склянки борошна,

1 ч. л. розпушувача,

1 яйце,

дрібка солі,

ванілін.

Начинка:

1-2 солодких яблука,

3-4 ст. л. родзинок,

кориця,

апельсиновий сік.

Для оздоблення:

цедра з 1 апельсина.

Склянка – 250 мл.

ПРИГОТУВАННЯ:

Зняти цедру з одного апельсина й злегка посипати її цукром. Залишити в тарілочці для просочення.

Вівсяні пластівці (мюслі) змолоти у млинку чи у кавомолці до стану дрібної крихти.

Змішати склянку борошна, цукор, розпушувач, подрібнені пластівці, ванілін і сіль. Масло вершкове розтопити й додати в суху суміш. Ретельно перемішати.

Відокремити жовток від білка. Жовток додати в тісто та перемішати. Влити сметану.

Знову перемішати й всипати склянку борошна, яке залишилося.

Замісити тісто, скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку й поставити в холодильник на 20-30 хвилин.

Яблука почистити від шкірки та насіння, нарізати невеличкими шматочками довільної форми. Полити їх апельсиновим (чи лимонним) соком, присмачити корицею (я ще трішки присипала цукром, оскільки мені яблука були кислуватими).

Потім на «підпиленій» борошном поверхні розкачати тісто в пласт завтовшки 3-4 мм.

За допомогою склянки місткістю 250 г вирізати кружальця.

На кожне кружальце покласти трохи родзинок.

Зверху на родзинки – шматочок яблука.

Загорнути тісто до центру, підбираючи краї.

Защипнути та скачати в кулю.

Викласти печиво на деко швом донизу.

Білок збити з цукром до крутих піків.

Вкрити білковою глазур’ю верх печива.

Оздобити апельсиновою цедрою.

P.S. Оскільки я робила одразу дві порції, то трішки не розрахувала з кількістю начинки та цедри. Тому частину другого дека я формувала не з яблуками, а з фініками та родзинками. Вийшло теж дуже смачно. А верх прикрашала готовими магазинними цукатами. Проте вони надто засушилися й значно програвали за смаком апельсиновим, які дали неймовірний аромат та приємно хрумтіли. Гадаю, як альтернативу краще використати будь-які горішки.

Поставити печиво в розігріту духовку й випікати при температурі 180°С близько 25-30 хвилин (режим «верх-низ» + вентилятор).

Дати готовому печиву охолонути й подавати до столу.

Ось такий апетитний «секрет» всередині смаколиків:

печиво, вівсяне печиво, вівсяне печиво із секретом, печиво з яблуками та родзинками

Коментарі:

  Так  Ні, дякую