ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Курячі гомілки в цитрусово-медовій глазурі з морквою та яблуками

28 Лютого 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3063
Гомілки вкриваються апетитною скоринкою і м'ясо стає таким м’яким, що його буквально можна їсти губами!
Гомілки вкриваються апетитною скоринкою і м'ясо стає таким м’яким, що його буквально можна їсти губами! Фото: автора

Такий варіант приготування курятини набагато корисніший, ніж обсмажування на сковорідці. А ще він набагато смачніший!

Гомілки в цитрусово-медовому соусі готуються швидко й не потребують особливої кулінарної майстерності. Яблука та морква в процесі запікання просочуються маринадом та м’ясним соком, тому виходять пікантними та дуже смачними. Само ж м’ясо вкривається апетитною скоринкою і стає таким м’яким, що його буквально можна їсти губами!

ІНГРЕДІЄНТИ:

3 морквини,

3 кислуватих яблука,

9 курячих гомілок,

0,5 ст. л. солі,

2 ст. л. меду,

2 ст. л. олії,

 сіль і перець за смаком,

3 зубки часнику,

 сік половинки апельсина й лимона,

орегано,

карі,

куркума.

ПРИГОТУВАННЯ:

Курячі гомілки натерти сумішшю з товченого часнику, солі й чорного перцю. Посипати карі та куркумою. Маринувати в холодильнику декілька годин.

Моркву нарізати кружальцями та викласти на деко, встелене фольгою.

Яблука почистити від шкірочки, за допомогою спеціального пристосування видалити з них качан. Нарізати кружальцями й викласти зверху на моркву.

Ніжки викласти поверх яблук. Перемішати мед, свіжовичавлений лимонний і апельсиновий сік, олію, сіль, орегано та спеції до однорідності. Полити соусом гомілки. Накрити деко зверху фольгою та запікати в попередньо нагрітій до 180ºС духовці 30 хвилин.

Потім перевернути гомілки на інший бік і пекти ще 20 хвилин без фольги до золотавої скоринки.

гомілки, м`ясо та субпродукти, курячі гомілки в медово-цитрусовій глазурі, курячі гомілки, курячі гомілки з яблуками, страви з курятини, курятина

Коментарі:

  Так  Ні, дякую