clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
2 Березня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 2004

Французькі макові млинці – смакота на сніданок

В порівнянні з моїм улюбленим млинцевим рецептом, ці млинці тонші й щільніші, а хрусткі зернятка маку – справжній заряд радості!
В порівнянні з моїм улюбленим млинцевим рецептом, ці млинці тонші й щільніші, а хрусткі зернятка маку – справжній заряд радості! Фото: автора

Мак робить млинці особливими й неабияк покращує їхній смак.

Я наполегливо рекомендую приготувати цю страву хоча б раз, щоб відчути різницю. В порівнянні з моїм улюбленим млинцевим рецептом, ці млинці тонші й щільніші, а хрусткі зернятка маку – справжній заряд радості! При цьому рецепт дуже простий, як і набір інгредієнтів.

ІНГРЕДІЄНТИ:

200 мл молока,

2 яйця,

20 г сухого маку,

50 г цукру,

125 г борошна,

2 ст. л. оливкової олії,

ванілін,

дрібка солі.

ПРИГОТУВАННЯ:

Підігріти молоко в мікрохвильовій печі. Мак залити окропом, ретельно перемішати ложкою та відкинути на ситечко, щоб стекла зайва вода.

Яйця збити міксером разом із цукром, сіллю та ваніліном.

Додати до яєчної суміші мак і борошно. Ретельно перемішати до однорідності вінчиком.

Тонкою цівкою влити тепле молоко та олію, не припиняючи збивання.

Готове тісто залишити на якийсь час, аби мак добре набрякнув.

Добре розігріти сковорідку (олію не лити, смажити млинці на сухій!). Потім набирати тісто маленьким черпачком, виливати порцію на сковорідку й смажити млинці з обох сторін до золотавого кольору.

Складати один на одного:

Подавати можна як з різноманітними начинками, так і просто «пусті» зі сметанкою (останній варіант мені навіть більше подобається, адже страва має свій неповторний смак).

ВАЖЛИВО! Щоб млинці вийшли ідеальними на смак, готовому тісту обов’язково необхідно дати настоятися з годинку (мені вистачило півгодини). Тоді мак набрякне й страва вийде особливою і реально вас здивує!

масляна, млинці, оладки млинці та сирники, французькі макові млинці, французька кухня, макові млинці

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Паннукакку – фінські млинці в духовці
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 970
Рецепт стане в нагоді тоді, коли часу обмаль, а млинців дуже хочеться.
СВЯТКУЄМО МАСЛЯНУ: Найніжніші заварні млинці
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 3407
Виходять ажурними, повітряними й тоненькими.
Млинцевий пиріг з сиром та грибами + рецепт млинців за бабусиним рецептом.
оладки млинці та сирники, рецепти від читачів
Марина Клімова 4264
Млинці виходять тоненькі, еластичні, не рвуться, не надто масні, просто ідеальні.
Наш рейтинг: п’ятірка млинців та оладок на будь-який смак та випадок
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1579
Поки не розпочався Великий піст, потіште своїх рідних смаколиками. Запасайтеся рецептами для Сирної седмиці, яка стартує вже 12 лютого!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: