clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Березня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 8993

Пісне тістечко з горіхами та джемом

Тістечко виходить м’яким, легким, ароматним і дуже смачним, із приємною лимонною ноткою.
Тістечко виходить м’яким, легким, ароматним і дуже смачним, із приємною лимонною ноткою. Фото: автора

Дуже смачний, простий і доступний рецепт пісної випічки!

Іноді так хочеться простого й домашнього пирога, від якого так і віє енергією родинного затишку! Така випічка ніколи не набридає! Це тістечко, на мій погляд, відповідає абсолютно всім вищевказаним визначенням. Тісто виходить м’яким, легким і дуже смачним, із приємною лимонною ноткою. Саме тістечко не нудотне, ароматне й візуально більше нагадує домашній тортик. Для посту дуже вдалий варіант!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Пісне дріжджове тісто:

600 г борошна,

200 мл олії без запаху,

1 склянка води,

11 г сухих дріжджів,

1 ч. л. яблучного оцту,

0,5 склянки цукру,

10 г ванільного цукру,

терта цедра з 1 середнього лимона,

дрібка солі.

Начинка:

400 г джему (в мене абрикосовий, але можна використовувати й густе варення чи конфітюр),

250 г підсмажених мелених горіхів (на мій смак, сюди найкраще підходять волоські).

Склянка — 250 мл.

ПРИГОТУВАННЯ:

Тісто: дріжджі розчинити в половині склянки теплої кип’яченої води (я ще додаю 1 ч. л. цукру).

Зачекати 5-10 хвилин, щоб вони активувалися.

Просіяти в глибоку миску борошно, додати цукор, ванільний цукор. Зробити поглиблення й додати терту цедру, оцет, влити дріжджову опару.

Далі, помішуючи, влити ще півсклянки теплої води та олію.

Руками вимісити тісто близько 10 хвилин (в ідеалі — воно має бути пружним, але аж ніяк не крутим!).

Миску з тістом накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1,5-2 години. Після холодильника воно стане ось таким:

Начинка: горіхи підсмажити на сухій сковорідці й змолоти у млинку до стану не надто дрібної крихти.

З'єднати в мисці джем та горіхи.

Ретельно перемішати аса повинна бути досить густою).

Формування: розділити тісто на дві частини. Розкачати у формі прямокутників (можна трішки підпилювати поверхню борошном).

Одну перенести на деко (я використовувала стандартне від духовки), встелене пергаментом, і руками (або качалкою) надати йому остаточну правильну форму, формуючи невеличкі бортики.

Поверх першого шару тіста рівномірно розподілити начинку, відступаючи від країв приблизно 1 см.

Накрити другим шаром тіста. Краї ретельно заліпити, щоб начинка не витекла спочатку скріпила руками, а потім ще пройшлася зверху виделкою, притискаючи як слід з усіх боків по всьому периметру пирога).

Розігріти духовку до 190ºС. Випікати пиріг близько 40 хвилин до зарум’янювання істо буде дуже красивого золотавого кольору).

Готовий пиріг охолодити, вийняти з форми та притрусити цукровою пудрою.

Після цього можна нарізати порційними шматочками (квадратиками або прямокутниками).

За бажанням прикрасити кожен горішком.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: тістечка якнайкраще підходять для простого сімейного чаювання. Але вони дуже красиво виглядатимуть і на святковому столі.

пісна випічка, піст, пісні страви, страви для посту, пісне тістечко з горіхами та джемом, тістечко, солодка випічка, Великий піст, постимо смачно, пісна трапеза

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пісний маково-апельсиновий торт із консервованими ананасами
торти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 4839
Пишний, ніжний, із яскраво вираженим апельсиновим ароматом та ненав’язливою ноткою консервованих ананасів.
Пісний новорічний кекс із цукатами, насінням льону та соняшника
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2006
Випічка чудова! Навіть не очікувала, що настільки смачно вийде! За запахом взагалі схоже на здобну булочку.
ПІСНА ВИПІЧКА: Кавовий монастирський пиріг + рецепт пісної шоколадної глазурі
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 41340
Смачний, швидкий, легкий і бюджетний пиріг — справжня знахідка для домашнього чаювання!
Пісний штрудель із яблуками та горіхами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3412
Смаколик м'який, ніжний, у ньому мінімум тіста й максимум начинки!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: