clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Березня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 941

Хребти сьомги з грибами, запечені в рукаві

З цих непрезентабельних на перший погляд «обрізків» виходить чудова, ніжна, соковита та поживна страва.
З цих непрезентабельних на перший погляд «обрізків» виходить чудова, ніжна, соковита та поживна страва. Фото: автора

На відміну від філе червоної риби чи стейків – це бюджетний варіант, але не менш смачний!

Сьомга та лосось – дорогий продукт і на повсякденну вечерю його готувати можуть собі дозволити далеко не бідні люди. Натомість хребти червоної риби – економічний варіант, і, повірте, не менш смачний! З цих самих непрезентабельних на перший погляд «обрізків» виходить чудова, ніжна, соковита та поживна страва. В «Гурмані» я уже ділилася раніше бюджетним рецептом хребтів лосося з овочами та лимоном. Тепер же пропоную ще один, не менш смачний спосіб приготування цього продукту.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг хребтів сьомги (або лосося),

300 г печериць,

2 морквини,

сіль, суміш мелених перців,

мускатний горіх,

прованські трави,

1 ст. л. оливкової олії,

1 ст. л. густого соусу теріякі (можна соєвого соусу),

1 цибулина,

1 склянка жирних вершків,

дрібка цукру.

ПРИГОТУВАННЯ:

Хребти сьомги розморозити, помити та нарізати порційними шматочками. Додати всі спеції та пряні трави, соус теріякі або соєвий, сіль та цукор. Ретельно перемішати.

Печериці нарізати пластинками, моркву – півмісяцем, цибулю – півкільцями.

З’єднати всі складові в глибокій мисці, влити вершки. Ретельно все перемішати, щоб усі інгредієнти як слід рівномірно розподілилися.

 

Перекласти заготовку в рукав для запікання, щільно зав’язати кінці. Зробити зверху декілька проколів зубочисткою, щоб виходило повітря.

Перекласти рукав на сухе деко й відправити в розігріту до 180°С духовку на 30-40 хвилин. За декілька хвилин до кінця приготування рукав розрізати, щоб його вміст злегка підрум’янився.

Подавати з соусом, у якому запікалися хребти, та зі шматочком лимона.

риба та морепродукти, лосось, сьомга, хребти лосося, хребти сьомги з грибами, риба в рукаві, страви в рукаві, рукав для запікання, риба, сьомга в рукаві

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Рибні кекси-суфле під сиром
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 943
Найніжніші кекси, які готувати і їсти одне задоволення.
Горбуша в сметанно-соєвому соусі
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 475
Приготована в такий спосіб, ця рибка виходить м'якою, соковитою і по максимуму зберігає свій натуральний смак.
Стейки з лосося у вершковому соусі
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1302
Дуже ніжна й соковита рибка із неповторним смаком. Рецепт – справжня знахідка!
Сьомга з овочами на сковорідці (експрес-рецепт)
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1411
При такому способі приготування будь-яка рибка виходить ніжною та соковитою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: