Гаряча тема:
- Війна
Сьомга та лосось – дорогий продукт і на повсякденну вечерю його готувати можуть собі дозволити далеко не бідні люди. Натомість хребти червоної риби – економічний варіант, і, повірте, не менш смачний! З цих самих непрезентабельних на перший погляд «обрізків» виходить чудова, ніжна, соковита та поживна страва. В «Гурмані» я уже ділилася раніше бюджетним рецептом хребтів лосося з овочами та лимоном. Тепер же пропоную ще один, не менш смачний спосіб приготування цього продукту.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг хребтів сьомги (або лосося),
300 г печериць,
2 морквини,
сіль, суміш мелених перців,
мускатний горіх,
прованські трави,
1 ст. л. оливкової олії,
1 ст. л. густого соусу теріякі (можна соєвого соусу),
1 цибулина,
1 склянка жирних вершків,
дрібка цукру.
ПРИГОТУВАННЯ:
Хребти сьомги розморозити, помити та нарізати порційними шматочками. Додати всі спеції та пряні трави, соус теріякі або соєвий, сіль та цукор. Ретельно перемішати.
Печериці нарізати пластинками, моркву – півмісяцем, цибулю – півкільцями.
З’єднати всі складові в глибокій мисці, влити вершки. Ретельно все перемішати, щоб усі інгредієнти як слід рівномірно розподілилися.
Перекласти заготовку в рукав для запікання, щільно зав’язати кінці. Зробити зверху декілька проколів зубочисткою, щоб виходило повітря.
Перекласти рукав на сухе деко й відправити в розігріту до 180°С духовку на 30-40 хвилин. За декілька хвилин до кінця приготування рукав розрізати, щоб його вміст злегка підрум’янився.
Подавати з соусом, у якому запікалися хребти, та зі шматочком лимона.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: