clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Березня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 5318

Пісний рис з овочами «Рататуй»

Рис з овочами – дуже проста, швидка в приготуванні й ситна страва, яка смакує не гірше, ніж плов із м’ясом!
Рис з овочами – дуже проста, швидка в приготуванні й ситна страва, яка смакує не гірше, ніж плов із м’ясом! Фото: автора

Такий рис підійде як окрема страва в піст, або як святковий гарнір, адже він апетитно й красиво виглядає на столі й виходить дуже смачним.

Рис з овочами – дуже проста, швидка в приготуванні й ситна страва. І хоча він вегетаріанський, проте смакує не гірше, ніж плов із м’ясом! Адже широка палітра овочів робить його неймовірно смачним. До речі, складові можна коригувати на свій смак відповідно до наявних у вас вдома продуктів. Підійдуть броколі, цвітна капуста, консервована кукурудза, болгарський перець та навіть пекінська капуста… У мене цього разу заморожені спаржева квасоля та зелений горошок, оскільки зараз якраз час звільняти місце в морозильній камері.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 склянки рису,

2 морквини,

1 цибулина,

1 кабачок (у мене свіжий, але можна й заморожений),

2 жмені замороженого зеленого горошку,

150-200 г замороженої спаржевої квасолі,

сіль, перець – за смаком,

карі,

прованські трави,

2-3 ст. л. соусу теріякі (можна соєвого чи бальзамічного густого соусу).

ПРИГОТУВАННЯ:

Рис відварити в підсоленій воді до напівготовності, до випаровування всієї рідини.

Кабачки нарізати шматочками довільної форми, але не дрібними (заморожені попередньо розморожувати не потрібно).

Моркву нарізати півмісяцем та підсмажити на олії.

Покласти подрібнену цибулю й пасерувати до її прозорості.

Додати заморожені овочі: в моєму випадку – кабачок, спаржева квасоля та зелений горошок.

Готувати все разом декілька хвилин до напівготовності овочів. Тоді додати рис та соус теріякі (або бальзамічний, соєвий).

Перемішати й додати сіль, перець, карі та пряні трави. Знову ретельно перемішати.

Зменшити вогонь до мінімуму й готувати під кришкою до готовності (близько 10 хвилин).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: овочів у страві має бути приблизно однакова кількість, а коли варитимете рис, то орієнтуйтеся на стандартну пропорцію - на одну частину рису беріть дві частини води.

 

крупи та страви з борошна, овочеві страви, пісні страви, піст, постимо смачно, овочі, страви з овочів, крупи, страви з рису, рис з овочами, плов, різотто, рис

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Найпростіше різотто з овочами
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 8133
Легкий гарнір, швидкий в приготуванні, або ж повноцінна друга страва, яку можна подати на обід або вечерю.
Постимо смачно: Лимонний рис із горошком
крупи та страви з борошна, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 4113
Швидка в приготуванні й дуже свіжа на смак пісна страва.
Плов із телятиною, фініками та родзинками
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 3344
Смак рису відтіняється солодкістю фініків і тонкими лимонними нотками.
Узбецький плов з телятиною і чорносливом
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 2202
Щоб узбецький плов завжди був у вас ідеальним, потрібно дотримуватися при приготуванні певних правил.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: