Гаряча тема:
- Війна
Дуже смачне й ефектне печиво з вираженим шоколадним смаком і ароматом. З вказаної кількості продуктів виходить 40-45 штук. Але кількість інгредієнтів зменшувати не рекомендую, адже смаколики неймовірні й буквально вмить зникають зі стола.
ІНГРЕДІЄНТИ:
100 г м'якого вершкового масла,
1,5 склянки цукру,
4 яйця
2,5 склянки просіяного борошна,
ванілін,
50 г шоколаду (бажаного білого),
5 ст. л. какао,
0,5 ч. л. солі,
10 г розпушувача,
1-1,5 склянки цукрової пудри.
Склянка – об'ємом 250 мл.
ПРИГОТУВАННЯ:
М'яке масло збити з цукром та ваніліном до кремоподібного стану.
Додати какао.
Додати яйця по одному, ретельно збиваючи після кожного. Шоколад розтопити на водяній бані (або розтопити в мікрохвильовці).
Трішки охолодити, ввести у тісто.
Збивати ще хвилину-другу.
Просіяти борошно, заздалегідь змішане з розпушувачем і сіллю (я додала половину борошна, збиваючи міксером, а іншу половину вимішувала за допомогою силіконової лопатки. Руками краще не вимішувати. Тісто в жодному разі не повинно бути крутим, інакше готове печиво вийде надто важким. В ідеалі – воно м'яке, навіть трохи липне до рук. Надалі, після охолодження в холодильнику з ним буде легко працювати).
Тісто сформувати в кулю й загорнути в харчову плівку. Поставити в холодильник на 3-4 години (цей пункт обов’язковий, саме охолоджування забезпечить красиві тріщини на готовому печиві).
Потім дістати й розділити на 45-50 рівних частин.
З кожного шматочка тіста скачати кульку:
(частину слід сховати в холодильник, щоб залишалися холодними).
Цукрову пудру просіяти в глибоку тарілочку.
Кожну кульку ретельно обкачати в цукровій пудрі.
Викласти печиво-кульки на деко, вистелене пергаментом, дотримуючись відстані.
Випікати 10-15 хвилин при 180°С (в духовці печиво набухає, цукрова оболонка тріскається, утворюючи мармуровий малюнок).
Охолодити й можна заварювати чай (дуже смачно з молоком).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: одразу після випікання печиво зовні повинно бути зі скоринкою, але всередині тріщинок тісто має залишатися трохи вологим (блискучим). Не лякайтеся, саме так і повинно бути. В іншому випадку смаколики будуть жорсткими й несмачними. Ідеальні мармурові пряники – ніжні всередині, з яскравим шоколадним смаком. При цьому вони чудово почуваються кілька днів у герметичному контейнері, залишаючись такими ж м'якими всередині.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: