clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Березня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 956

Мармурове потріскане печиво

Мармурові пряники – ніжні всередині, з хрумкою цукровою скоринкою ззовні.
Мармурові пряники – ніжні всередині, з хрумкою цукровою скоринкою ззовні. Фото: автора

Цей рецепт присвячується всім любителям шоколаду!

Дуже смачне й ефектне печиво з вираженим шоколадним смаком і ароматом. З вказаної кількості продуктів виходить 40-45 штук. Але кількість інгредієнтів зменшувати не рекомендую, адже смаколики неймовірні й буквально вмить зникають зі стола.

ІНГРЕДІЄНТИ:

100 г м'якого вершкового масла,

1,5 склянки цукру,

4 яйця

2,5 склянки просіяного борошна,

ванілін,

50 г шоколаду (бажаного білого),

5 ст. л. какао,

0,5 ч. л. солі,

10 г розпушувача,

1-1,5 склянки цукрової пудри.

Склянка – об'ємом 250 мл.

ПРИГОТУВАННЯ:

М'яке масло збити з цукром та ваніліном до кремоподібного стану.

Додати какао.

Додати яйця по одному, ретельно збиваючи після кожного. Шоколад розтопити на водяній бані (або розтопити в мікрохвильовці).

Трішки охолодити, ввести у тісто. 

Збивати ще хвилину-другу.

Просіяти борошно, заздалегідь змішане з розпушувачем і сіллю (я додала половину борошна, збиваючи міксером, а іншу половину вимішувала за допомогою силіконової лопатки. Руками краще не вимішувати. Тісто в жодному разі не повинно бути крутим, інакше готове печиво вийде надто важким. В ідеалі – воно м'яке, навіть трохи липне до рук. Надалі, після охолодження в холодильнику з ним буде легко працювати).

Тісто сформувати в кулю й загорнути в харчову плівку. Поставити в холодильник на 3-4 години (цей пункт обов’язковий, саме охолоджування забезпечить красиві тріщини на готовому печиві).

Потім дістати й розділити на 45-50 рівних частин.

З кожного шматочка тіста скачати кульку:

(частину слід сховати в холодильник, щоб залишалися холодними).

Цукрову пудру просіяти в глибоку тарілочку.

Кожну кульку ретельно обкачати в цукровій пудрі.

Викласти печиво-кульки на деко, вистелене пергаментом, дотримуючись відстані.

Випікати 10-15 хвилин при 180°С (в духовці печиво набухає, цукрова оболонка тріскається, утворюючи мармуровий малюнок).

Охолодити й можна заварювати чай (дуже смачно з молоком).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: одразу після випікання печиво зовні повинно бути зі скоринкою, але всередині тріщинок тісто має залишатися трохи вологим (блискучим). Не лякайтеся, саме так і повинно бути. В іншому випадку смаколики будуть жорсткими й несмачними. Ідеальні мармурові пряники – ніжні всередині, з яскравим шоколадним смаком. При цьому вони чудово почуваються кілька днів у герметичному контейнері, залишаючись такими ж м'якими всередині.

печиво, мармурове потріскане печиво, мармурове печиво, потріскане печиво, шоколадна випічка, пряники

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Рогалики з вишнею та шоколадом, які буквально тануть у роті!
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 4283
Зовні хрустка оболонка, вкрита білосніжною ванільною пудрою, а всередині – м'яке, ніжне й ароматне тісто.
Печиво «Ріголетто»
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1430
Ароматне, хрустке, з горіховим смаком і розсипчастою текстурою.
Розсипчасте печиво «Діаманти» від П’єра Ерме
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 4058
Класичний хрусткий смаколик, який французи називають печиво-сабле, просто тане у роті!
Рогалики із сирного тіста з горішками, корицею та родзинками
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 2659
Смаколики виходять ароматними, в міру солодкими, трохи маслянистими, багатошаровими.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: