clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Березня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 918

Качка, запечена в апельсиновій глазурі

Подавати качку, поливаючи її апельсиновим соусом-глазур'ю.
Подавати качку, поливаючи її апельсиновим соусом-глазур'ю. Фото: автора

Чомусь качку з яблуками куштували практично всі, а з апельсинами – одиниці. А ця страва, як на мене, смачніша та вишуканіша!

Тонкий аромат і кисло-солодкий смак апельсинів дуже гармонійно поєднуються з качиним м'ясом. Пропоную особисто в цьому переконатися!  Таку качку часто називають різдвяною, але приготувати її можна й на інші свята або у вихідний день для затишної сімейної вечері.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тушка молодої качки (2,0-2,5 кг).

Для глазурі:

1-2 апельсини (сік),

2 ст. л. солодкого вина (краще десертного),

2 ст. л. меду.

Маринад:

1 апельсин (сік),

0,5 лимона (сік),

1 ст. л. олії,

суміш перців мелена,

 сіль,

прованські трави,

1 ч. л. сушеної шавлії (не обов'язково, але бажано).

ПРИГОТУВАННЯ:

З тушки зрізати зайвий жир і шкіру в районі шиї і гузки, видалити крайній суглоб у крила. Вимиту тушку нарізати порційними шматками. Залити маринадом (для його приготування просто змішати усі компоненти). Залишити птицю на ніч або на добу маринуватися в холодильнику, періодично перевертаючи, щоб вона просочилася з усіх боків.

У форму з високими бортиками (щоб сік із качки не розтікався) викласти шматочки качки.

Глазур: для глазурі вичавити з апельсина сік, додати вино та мед. Все змішати, перелити в сотейник та поставити на вогонь.

Варити доти, поки маса не випарується вдвічі (вона повинна стати густою, схожою на сироп).

Залити качку сиропом та закрити деко фольгою.

Запікати 2-2,5 години (190°С). Через 1,5 години запікання качку через кожні хвилин 15-20 необхідно поливати соком, що виділяється з тушки.

А за 15 хвилин до кінця приготування з дека зняти фольгу.

Подавати качку, поливаючи її апельсиновим соусом-глазур'ю.

курка, качка, страви з птиці, качка запечена в апельсиновій глазурі, качка з апельсинами

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курка на пивній банці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1442
Ваша чарівна паличка в ті дні, коли гості на порозі.
Качка за старовинним англійським рецептом, фарширована потрушками
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 663
М’ясо виходить соковитим та ніжним, а завдяки яблукам та ягідному джему має приємний кисло-солодкий присмак та просто неймовірний аромат!
Домашня курка в горіховому соусі – соковита та м’яка
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 927
Якщо раніше з домашньої, вирощеної без «хімії», птиці ви варили лише холодець чи бульйон, вважаючи її жорсткою, то вам неодмінно варто спробувати цей рецепт!
Качка в рукаві, фарширована яблуками та айвою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1822
М’ясо настільки м’якеньке, що буквально відстає від кісток!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: