Гаряча тема:
- Війна
Тонкий аромат і кисло-солодкий смак апельсинів дуже гармонійно поєднуються з качиним м'ясом. Пропоную особисто в цьому переконатися! Таку качку часто називають різдвяною, але приготувати її можна й на інші свята або у вихідний день для затишної сімейної вечері.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Тушка молодої качки (2,0-2,5 кг).
Для глазурі:
1-2 апельсини (сік),
2 ст. л. солодкого вина (краще десертного),
2 ст. л. меду.
Маринад:
1 апельсин (сік),
0,5 лимона (сік),
1 ст. л. олії,
суміш перців мелена,
сіль,
прованські трави,
1 ч. л. сушеної шавлії (не обов'язково, але бажано).
ПРИГОТУВАННЯ:
З тушки зрізати зайвий жир і шкіру в районі шиї і гузки, видалити крайній суглоб у крила. Вимиту тушку нарізати порційними шматками. Залити маринадом (для його приготування просто змішати усі компоненти). Залишити птицю на ніч або на добу маринуватися в холодильнику, періодично перевертаючи, щоб вона просочилася з усіх боків.
У форму з високими бортиками (щоб сік із качки не розтікався) викласти шматочки качки.
Глазур: для глазурі вичавити з апельсина сік, додати вино та мед. Все змішати, перелити в сотейник та поставити на вогонь.
Варити доти, поки маса не випарується вдвічі (вона повинна стати густою, схожою на сироп).
Залити качку сиропом та закрити деко фольгою.
Запікати 2-2,5 години (190°С). Через 1,5 години запікання качку через кожні хвилин 15-20 необхідно поливати соком, що виділяється з тушки.
А за 15 хвилин до кінця приготування з дека зняти фольгу.
Подавати качку, поливаючи її апельсиновим соусом-глазур'ю.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: