clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Березня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 2214

Млинцевий «равлик» із м'ясним фаршем у сметанній заливці

Замість м’ясної начинки можна використовувати сирну або грибну.
Замість м’ясної начинки можна використовувати сирну або грибну. Фото: автора

Такий м’ясний тортик – ідеальний варіант закуски до святкового столу.

Завдяки цьому рецепту звичайні млинці набувають нового звучання й посядуть гідне місце серед ваших улюблених страв. Замість м’ясної начинки можна використовувати сирну або грибну. Або ж зробити мікс з різних начинок, чергуючи їх при викладанні млинців.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для тіста:

2 яйця,

2 склянки молока,

1 склянка борошна,

1 ч. л. цукру,

сіль,

50 г вершкового масла.

Для начинки:

500 г сирого індичачого фаршу,

2 цибулини,

готове картопляне пюре з 4 середніх картоплин,

2 зубки часнику,

сіль, перець.

Для заливки:

3 яйця,

3 ст. л. борошна,

5 ст. л. сметани,

50 мл вершків (10%),

сіль, перець,

дрібка цукру,

мускатний горіх.

ПРИГОТУВАННЯ:

Тісто на млинці: збити вінчиком яйця, додати молоко та знову збити. Потім влити розтоплене масло, всипати сіль і цукор. Борошно підсипати потроху, збити. Тісто відставити на деякий час, а потім підсмажити тонкі млинці у звичайний спосіб.

Фарш: цибулю дрібно нарізати й спасерувати у мінімальній кількості олії. Додати її у індичачий фарш, вичавити часник й ретельно перемішати. Наприкінці додати картопляне пюре, посолити, поперчити й ще раз ретельно перемішати.

Формування: викласти ложку фарша на край млинця у вигляді ковбаски, скрутити рулетиком.

Скласти у форму для запікання, встелену пергаментом, згортаючи кожен млинець равликом, по колу.

Заливка: змішати борошно, яйця, сметану та вершки, злегка посолити, щоб вийшло не дуже густе тісто й залити зверху ним млинцевий равлик.

Поставити пиріг випікатися в духовку при температурі 180ºС, приблизно на 30 хвилин.

Подавати страву як гарячою, так і холодною, нарізавши порційними шматками.

млинці, торт з млинців, млинцевий торт, млинцевий равлик, оладки млинці та сирники, страви з фаршу, закуска, закуски

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Паннукакку – фінські млинці в духовці
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 857
Рецепт стане в нагоді тоді, коли часу обмаль, а млинців дуже хочеться.
«Найхітовіші» млинці з різних куточків світу
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 512
Дехто вважає, що млинці – страва виключно російської кухні. Насправді ж у них досить багата історія й вони відомі людству ще з IV століття до н.е.
Печінкові оладки з вівсяними пластівцями
м`ясо та субпродукти, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1252
Приготування не займає багато часу, а результат радує – рідні змітають все, не залишивши на ранок жодного шматочка!
Бендерики – молдавські трикутні млинці з субпродуктами
м`ясо та субпродукти, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 3060
Рум'яні та пухкенькі пиріжки, які так і просяться до рота!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: