clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Березня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 2789

Млинцевий «равлик» із м'ясним фаршем у сметанній заливці

Замість м’ясної начинки можна використовувати сирну або грибну.
Замість м’ясної начинки можна використовувати сирну або грибну. Фото: автора

Такий м’ясний тортик – ідеальний варіант закуски до святкового столу.

Завдяки цьому рецепту звичайні млинці набувають нового звучання й посядуть гідне місце серед ваших улюблених страв. Замість м’ясної начинки можна використовувати сирну або грибну. Або ж зробити мікс з різних начинок, чергуючи їх при викладанні млинців.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для тіста:

2 яйця,

2 склянки молока,

1 склянка борошна,

1 ч. л. цукру,

сіль,

50 г вершкового масла.

Для начинки:

500 г сирого індичачого фаршу,

2 цибулини,

готове картопляне пюре з 4 середніх картоплин,

2 зубки часнику,

сіль, перець.

Для заливки:

3 яйця,

3 ст. л. борошна,

5 ст. л. сметани,

50 мл вершків (10%),

сіль, перець,

дрібка цукру,

мускатний горіх.

ПРИГОТУВАННЯ:

Тісто на млинці: збити вінчиком яйця, додати молоко та знову збити. Потім влити розтоплене масло, всипати сіль і цукор. Борошно підсипати потроху, збити. Тісто відставити на деякий час, а потім підсмажити тонкі млинці у звичайний спосіб.

Фарш: цибулю дрібно нарізати й спасерувати у мінімальній кількості олії. Додати її у індичачий фарш, вичавити часник й ретельно перемішати. Наприкінці додати картопляне пюре, посолити, поперчити й ще раз ретельно перемішати.

Формування: викласти ложку фарша на край млинця у вигляді ковбаски, скрутити рулетиком.

Скласти у форму для запікання, встелену пергаментом, згортаючи кожен млинець равликом, по колу.

Заливка: змішати борошно, яйця, сметану та вершки, злегка посолити, щоб вийшло не дуже густе тісто й залити зверху ним млинцевий равлик.

Поставити пиріг випікатися в духовку при температурі 180ºС, приблизно на 30 хвилин.

Подавати страву як гарячою, так і холодною, нарізавши порційними шматками.

млинці, торт з млинців, млинцевий торт, млинцевий равлик, оладки млинці та сирники, страви з фаршу, закуска, закуски

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Наш рейтинг: п’ятірка млинців та оладок на будь-який смак та випадок
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1656
Поки не розпочався Великий піст, потіште своїх рідних смаколиками. Запасайтеся рецептами для Сирної седмиці, яка стартує вже 12 лютого!
Капустяники з сиром
овочеві страви, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1762
Це дуже ніжні й смачні оладки з капусти, які готуються досить просто з доступних продуктів.
«Найхітовіші» млинці з різних куточків світу
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 726
Дехто вважає, що млинці – страва виключно російської кухні. Насправді ж у них досить багата історія й вони відомі людству ще з IV століття до н.е.
Французькі макові млинці – смакота на сніданок
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 2171
Мак робить млинці особливими й неабияк покращує їхній смак.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: