Гаряча тема:
- Війна
Всім нам добре відомі хачапурі по-аджарськи, а шніцель по-аджарськи своїм зовнішнім виглядом дуже схожий на цю страву. Вона виходить дуже красивою, цікавою та по справжньому святковою. Не розчарує вас і смак шніцелів: ніжний, соковитий з ледь-відчутною ноткою хмелі-сунелі та сиру сулугуні.
ІНГРЕДІЄНТИ:
700 г індичачого фаршу (краще брати філе й зробити фарш власноруч),
200 г черствого батону,
0,5 склянки молока,
1 велика цибулина,
1 куряче яйце,
150 г сиру сулугуні,
сіль,
перець,
хмелі-сунелі.
Для начинки:
1 цибулина,
1 морквина,
пучок зеленої цибулі,
2-3 ст. л. сметани,
20 перепелиних яєць,
сіль,
цукор,
суміш перців мелена.
ПРИГОТУВАННЯ:
Фарш: його готувати так само, як і на котлети: спочатку замочити в молоці булку. Перекрутити м'ясо та цибулю через м'ясорубку, посипати сіллю, перцем, хмелі-сунелі, додати добре відтиснуту від молока булку і яйце, все ретельно перемішати.
Додати натертий на тертці сир сулугуні й знову все перемішати.
Начинка: овочі подрібнити та спасерувати на олії. Наприкінці додати зелену цибулю та сметану, посолити, поперчити, присмачити дрібкою цукру.
Набрати повну долоню фаршу, сформувати котлетку у вигляді човника й викласти на деко, встелене фольгою чи пергаментом. У «човники» за допомогою ложки (або пальцем) зробити велике поглиблення.
У нього викласти начинку.
В кожну «ямку», зверху на начинку вибити перепелине яйце. Зробити це слід обережно, щоб білок не перелився через край, а жовток зберіг форму.
Відправити деко в духовку, розігріту до 180ºС на 20-30 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо любите, щоб жовточок залишався рідким, то шніцелі слід запікати просто з начинкою, а яєчка вибити в заглиблення за 5 хвилин до кінця приготування.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: