clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
27 Березня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 2554

Шніцелі по-аджарськи з перепелиним яйцем

Якщо любите, щоб жовточок залишався рідким, то шніцелі слід запікати просто з начинкою, а яєчка вибити в заглиблення за 5 хвилин до кінця приготування.
Якщо любите, щоб жовточок залишався рідким, то шніцелі слід запікати просто з начинкою, а яєчка вибити в заглиблення за 5 хвилин до кінця приготування. Фото: автора

Без жодних сумнівів такі котлетки прикрасять будь-який стіл!

Всім нам добре відомі хачапурі по-аджарськи, а шніцель по-аджарськи своїм зовнішнім виглядом дуже схожий на цю страву. Вона виходить дуже красивою, цікавою та по справжньому святковою. Не розчарує вас і смак шніцелів: ніжний, соковитий з ледь-відчутною ноткою хмелі-сунелі та сиру сулугуні.

ІНГРЕДІЄНТИ:

700 г індичачого фаршу (краще брати філе й зробити фарш власноруч),

200 г черствого батону,

0,5 склянки молока,

1 велика цибулина,

1 куряче яйце,

150 г сиру сулугуні,

сіль,

перець,

хмелі-сунелі.

Для начинки:

1 цибулина,

1 морквина,

пучок зеленої цибулі,

2-3 ст. л. сметани,

20 перепелиних яєць,

сіль,

цукор,

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

Фарш: його готувати так само, як і на котлети: спочатку замочити в молоці булку. Перекрутити м'ясо та цибулю через м'ясорубку, посипати сіллю, перцем, хмелі-сунелі, додати добре відтиснуту від молока булку і яйце, все ретельно перемішати.

Додати натертий на тертці сир сулугуні й знову все перемішати.

Начинка: овочі подрібнити та спасерувати на олії. Наприкінці додати зелену цибулю та сметану, посолити, поперчити, присмачити дрібкою цукру.

Набрати повну долоню фаршу, сформувати котлетку у вигляді човника й викласти на деко, встелене фольгою чи пергаментом. У «човники» за допомогою ложки (або пальцем) зробити велике поглиблення.

У нього викласти начинку.

В кожну «ямку», зверху на начинку вибити перепелине яйце. Зробити це слід обережно, щоб білок не перелився через край, а жовток зберіг форму.

Відправити деко в духовку, розігріту до 180ºС на 20-30 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо любите, щоб жовточок залишався рідким, то шніцелі слід запікати просто з начинкою, а яєчка вибити в заглиблення за 5 хвилин до кінця приготування.

котлети, м`ясо та субпродукти, страви з фаршу, фарш, шніцелі по-аджарськи, аджарська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Котлети по-угорськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 911
Рецепт із книги Бені Сайда «Котлети».
Котлети в листковому тісті «Шишки»
м`ясо та субпродукти, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1576
Дуже цікава ідея як для повсякденного меню, так і для дитячого чи новорічного святкування.
Ніжні курячі тюфтельки з «родзинкою»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 907
Дуже цікавий рецепт. Особливо на святковий стіл — коли вже й не знаєш, чим гостей дивувати.
Курячі січеники
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2097
Дуже соковиті й ніжні котлетки-оладки, які буквально тануть у роті!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: