ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пісний скандинавський салат з оселедцем та яблуками

31 Березня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10013
У скандинавському салаті лише три компоненти, але смак такий багатогранний, що ви однозначно будете здивовані.
У скандинавському салаті лише три компоненти, але смак такий багатогранний, що ви однозначно будете здивовані. Фото: автора

В Скандинавії це одна з найулюбленіших закусок на святковому столі

Ті часи, коли ми щоразу подавали гостям лише оселедець в олії та під шубою, залишилися далеко позаду. Нині практично кожна господиня знає два-три рецепти салатиків із цієї смачної солоненької рибки. Пропоную додати до своєї колекції ще й цей пісний варіант. У скандинавському салаті лише три компоненти, але смак такий багатогранний, що ви однозначно будете здивовані. Головну скрипку тут грає саме філе оселедця, тому варто подбати, щоб рибка була жирна, з чудовими смаковими якостями.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 філе малосольного оселедця,

2 середніх кисло-солодких яблука,

половинка лимона,

1 велика червона цибулина,

2-3 ст. л. оливкової олії,

1 ч. л. ніжної гірчиці (у мене апельсинова),

зелень кропу,

суміш перців мелена,

коріандр мелений.

ПРИГОТУВАННЯ:

Оселедець випатрати від нутрощів, помити, відділити філе й ретельно видалити всі кістки. Нарізати середніми кубиками.

Червону цибулю почистити, нарізати півкільцями та облити окропом, щоб видалити гіркоту.

Яблуко почистити від шкірки та насіння, нарізати тонкими скибочками.

Все ретельно перемішати.

В окремій тарілочці змішати олію, лимонний сік, гірчицю та спеції. Заправити салат заправкою і знову перемішати.

При подачі прикрасити зеленню кропу чи скибочками лимона.

 

 

оселедець, салати з оселедцем, пісний скандинавський салат з оселедцем та яблуками, салат, салати, піст, пісні страви, страви для посту, салати без майонезу

Коментарі:

  Так  Ні, дякую