clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
31 Березня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 1842

Пісний скандинавський салат з оселедцем та яблуками

У скандинавському салаті лише три компоненти, але смак такий багатогранний, що ви однозначно будете здивовані.
У скандинавському салаті лише три компоненти, але смак такий багатогранний, що ви однозначно будете здивовані. Фото: автора

В Скандинавії це одна з найулюбленіших закусок на святковому столі

Ті часи, коли ми щоразу подавали гостям лише оселедець в олії та під шубою, залишилися далеко позаду. Нині практично кожна господиня знає два-три рецепти салатиків із цієї смачної солоненької рибки. Пропоную додати до своєї колекції ще й цей пісний варіант. У скандинавському салаті лише три компоненти, але смак такий багатогранний, що ви однозначно будете здивовані. Головну скрипку тут грає саме філе оселедця, тому варто подбати, щоб рибка була жирна, з чудовими смаковими якостями.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 філе малосольного оселедця,

2 середніх кисло-солодких яблука,

половинка лимона,

1 велика червона цибулина,

2-3 ст. л. оливкової олії,

1 ч. л. ніжної гірчиці (у мене апельсинова),

зелень кропу,

суміш перців мелена,

коріандр мелений.

ПРИГОТУВАННЯ:

Оселедець випатрати від нутрощів, помити, відділити філе й ретельно видалити всі кістки. Нарізати середніми кубиками.

Червону цибулю почистити, нарізати півкільцями та облити окропом, щоб видалити гіркоту.

Яблуко почистити від шкірки та насіння, нарізати тонкими скибочками.

Все ретельно перемішати.

В окремій тарілочці змішати олію, лимонний сік, гірчицю та спеції. Заправити салат заправкою і знову перемішати.

При подачі прикрасити зеленню кропу чи скибочками лимона.

 

 

оселедець, салати з оселедцем, пісний скандинавський салат з оселедцем та яблуками, салат, салати, піст, пісні страви, страви для посту, салати без майонезу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Натхнення» з оселедцем, маринованими огірками та горішками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1524
Класичне поєднання картоплі з оселедцем дарує дивовижний, ніжний і несподівано яскравий смак, особливо якщо додати незвичні продукти.
«Оселедець в банці» – малосольний пряний короп без маринаду
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1587
Такий рецепт приготування домашнього оселедця з річкової риби вирізняється своєю ніжністю, соковитістю та витонченим пряним смаком.
Оселедець у норвезькій «шубці»
салати, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1426
Дуже незвичне поєднання продуктів, проте цікаве, оригінальне й смачне!
Шуба в «шубці»
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1772
Обожнюю оселедець у всіх його проявах. А така інтерпретація шуби дуже вигідна, адже й тарілки залишаються чистими, і для фуршетного столу це ідеальний варіант.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: