Гаряча тема:
- Війна
Ті часи, коли ми щоразу подавали гостям лише оселедець в олії та під шубою, залишилися далеко позаду. Нині практично кожна господиня знає два-три рецепти салатиків із цієї смачної солоненької рибки. Пропоную додати до своєї колекції ще й цей пісний варіант. У скандинавському салаті лише три компоненти, але смак такий багатогранний, що ви однозначно будете здивовані. Головну скрипку тут грає саме філе оселедця, тому варто подбати, щоб рибка була жирна, з чудовими смаковими якостями.
ІНГРЕДІЄНТИ:
2 філе малосольного оселедця,
2 середніх кисло-солодких яблука,
половинка лимона,
1 велика червона цибулина,
2-3 ст. л. оливкової олії,
1 ч. л. ніжної гірчиці (у мене апельсинова),
зелень кропу,
суміш перців мелена,
коріандр мелений.
ПРИГОТУВАННЯ:
Оселедець випатрати від нутрощів, помити, відділити філе й ретельно видалити всі кістки. Нарізати середніми кубиками.
Червону цибулю почистити, нарізати півкільцями та облити окропом, щоб видалити гіркоту.
Яблуко почистити від шкірки та насіння, нарізати тонкими скибочками.
Все ретельно перемішати.
В окремій тарілочці змішати олію, лимонний сік, гірчицю та спеції. Заправити салат заправкою і знову перемішати.
При подачі прикрасити зеленню кропу чи скибочками лимона.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: