ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Рулетики з індички в шпинатному-сметанному соусі

7 Квітня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4403
Рулетики не лише дієтичні, але й дуже ніжні, м’які та вершкові.
Рулетики не лише дієтичні, але й дуже ніжні, м’які та вершкові. Фото: автора

Як на мене, то це найвдаліший варіант приготування м’ясних кручеників.

Українські крученики, італійські ролатіні й сальтімбкка — м'ясні рулетики готують практично скрізь і з найрізноманітнішими начинками! Якщо ж цю страву попередньо не обсмажувати, а запекти в сметані зі шпинатом, то вона буде не лише дієтичною, але й дуже ніжною, м’якою та вершковою. Як на мене, то це найвдаліший варіант приготування м’ясних рулетиків.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 індичачих філе,

1 морквина,

2 цибулини,

2 зубки часнику,

200 мл сметани (15%),

заморожений шпинат (можна свіжий),

сіль,

дрібка цукру,

суміш перців мелена,

паприка шматочками,

куркума,

карі,

1 ст. л. вершкового масла,

0,5 склянки вершків.

ПРИГОТУВАННЯ:

М’ясо нарізати порційними шматочками, відбити, посолити та натерти спеціями.

Для начинки моркву натерти на тертці, цибулину — нарізати дрібними кубиками. Обсмажити овочі до готовності, посолити, всипати цукор.

На кожен шматочок м'яса викласти начинку, згорнути рулетом.

Готові рулети викласти у форму для запікання, складаючи щільно один до одного.

Залити соусом: цибулю та часник подрібнити обсмажити на вершковому маслі. Додати подрібнений шпинат (у мене заморожений). Добре перемішати, додати сметану й вершки, посолити й присмачити спеціями.

Запікати при 160ºС протягом 40 хвилин.

куряче філе, крученики, рулетики, м`ясо та субпродукти, рулетики з індички в шпинатному-сметанному соусі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую