ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Чізкейк «Халіф на годину»

8 Квітня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2995
Текстура чізкейку дуже ніжна, він буквально тане в роті!
Текстура чізкейку дуже ніжна, він буквально тане в роті! Фото: автора

Чому «Халіф на годину»? Автор десерту запевняє, що рівно стільки готується це диво та рівно стільки йому «царювати» на вашому столі під час чаювання.

А ось зривати компліменти від усіх, хто куштував цей дивовижний смаколик, ви будете ще дуже довго!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Основа:

280 г борошна,

170 г вершкового масла,

50 г цукру,

дрібка мускатного горіха.

Сирна начинка:

750 г сиру (я використовувала домашній),

3 яйця,

100 г цукру,

2 пакетики ванільного цукру,

40 г кукурудзяного крохмалю (або 30 г картопляного),

3 ч. л. розчинної кави + 30 мл гарячої води (розвести каву),

2 ст. л. рому.

Шоколадний прошарок:

250 г гіркого шоколаду,

200 мл вершків (30%),

50 мл лікеру «Амаретто».

Вершкова глазур:

240 мл жирних вершків (або густої сметани),

40 г цукру.

Для посипання:

какао.

Форма 24 см, роз'ємна.

ПРИГОТУВАННЯ:

Шоколадний прошарок: в каструлі, на водяній бані, розтопити шоколад, додати вершки, обережно вмішати лікер.

Зняти з вогню і поставити в холодильник охолоджуватися.

Основа: з борошна, цукру, масла й мускатного горіха замісити тісто. Спочатку всі інгредієнти перетерти в крихту, а потім вже вимісити до однорідності.

Тісто викласти у форму, встелену пергаментом і змащену маслом, не забувши зробити бортики.

На підготовлену основу налити охолоджений шоколадний прошарок. Поставити на кілька хвилин у морозильну камеру, щоб шоколад встиг трохи застигнути.

Сирна начинка: сир пробити в блендері, щоб позбутися усіх крупинок.  Додати цукор, ванільний цукор, яйця і крохмаль.

Влити розведену у воді каву з ромом.

Ретельно перемішати до однорідності (знову пробити в блендері).

На шоколадний прошарок викласти сирну начинку.

Випікати в розігрітій духовці протягом години при 150°С.

За 10 хвилин до готовності торт дістати з духовки й змастити зверху вершками, збитими з цукром.

Відправити назад у духовку й допекти десерт.

Готовий чіз охолодити на решітці, потім поставити в холодильник (бажано на ніч). Прикрасити перед подачею какао.

 

Розрізати лише тоді, коли чіз повністю охолоне (краще відправити його у холодильник на ніч).

Текстура десерту ніжна, він буквально тане у роті.

 

чізкейк, солодка випічка, чіз, чізкейк халіф на годину, американська кухня, запіканка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую