Гаряча тема:
- Війна
А ось зривати компліменти від усіх, хто куштував цей дивовижний смаколик, ви будете ще дуже довго!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Основа:
280 г борошна,
170 г вершкового масла,
50 г цукру,
дрібка мускатного горіха.
Сирна начинка:
750 г сиру (я використовувала домашній),
3 яйця,
100 г цукру,
2 пакетики ванільного цукру,
40 г кукурудзяного крохмалю (або 30 г картопляного),
3 ч. л. розчинної кави + 30 мл гарячої води (розвести каву),
2 ст. л. рому.
Шоколадний прошарок:
250 г гіркого шоколаду,
200 мл вершків (30%),
50 мл лікеру «Амаретто».
Вершкова глазур:
240 мл жирних вершків (або густої сметани),
40 г цукру.
Для посипання:
какао.
Форма 24 см, роз'ємна.
ПРИГОТУВАННЯ:
Шоколадний прошарок: в каструлі, на водяній бані, розтопити шоколад, додати вершки, обережно вмішати лікер.
Зняти з вогню і поставити в холодильник охолоджуватися.
Основа: з борошна, цукру, масла й мускатного горіха замісити тісто. Спочатку всі інгредієнти перетерти в крихту, а потім вже вимісити до однорідності.
Тісто викласти у форму, встелену пергаментом і змащену маслом, не забувши зробити бортики.
На підготовлену основу налити охолоджений шоколадний прошарок. Поставити на кілька хвилин у морозильну камеру, щоб шоколад встиг трохи застигнути.
Сирна начинка: сир пробити в блендері, щоб позбутися усіх крупинок. Додати цукор, ванільний цукор, яйця і крохмаль.
Влити розведену у воді каву з ромом.
Ретельно перемішати до однорідності (знову пробити в блендері).
На шоколадний прошарок викласти сирну начинку.
Випікати в розігрітій духовці протягом години при 150°С.
За 10 хвилин до готовності торт дістати з духовки й змастити зверху вершками, збитими з цукром.
Відправити назад у духовку й допекти десерт.
Готовий чіз охолодити на решітці, потім поставити в холодильник (бажано на ніч). Прикрасити перед подачею какао.
Розрізати лише тоді, коли чіз повністю охолоне (краще відправити його у холодильник на ніч).
Текстура десерту ніжна, він буквально тане у роті.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: