Гаряча тема:
- Війна
Я використовувала крильця, але можна готувати в цьому маринаді будь-які частини курячої тушки. За цією технологією навіть суха грудка виходить соковитою та ніжною!
ІНГРЕДІЄНТИ:
6 курячих крилець.
Для соусу:
200 мл нежирних вершків 10% (можна замінити молоком),
2 ст. л. томатної пасти,
70 мл сухого рожевого вина (спирт у процесі випарується, залишиться лише казковий аромат у соусі, тому страву можна сміливо давати дітям!),
сіль,
перець чорний мелений,
дрібка куркуми,
1 ч. л. солодкої паприки,
суха пряна суміш «Італійські трави».
ПРИГОТУВАННЯ:
Курячі крильця помити, обсушити. Додати всі спеції за смаком – сіль, чорний мелений перець, куркуму, паприку та трави. Залишити маринуватися на годину-другу.
Потім скласти замариновані крильця в сотейник або глибоку сковорідку.
Соус: змішати склянку молока + томатна паста. Залити ним крильця.
Накрити кришкою, довести до кипіння й тушкувати 50 хвилин на мінімальному вогні.
Після цього влити вино й готувати ще 10-15 хвилин. Довести соус до смаку (якщо потрібно додати сіль, перець тощо).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: гарнір можна обирати на свій смак. Чудово підійде будь-яка каша, адже соус дуже смачний і ним можна поливати і гречку, і рис і навіть пасту.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: