clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Квітня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 551

Курячі крильця в рожевому соусі по-італійськи «Gallina in rosa»

Соус дуже смачний, ним можна поливати і гречку, і рис і навіть пасту!
Соус дуже смачний, ним можна поливати і гречку, і рис і навіть пасту! Фото: автора

Рецепт одразу ж «підкупив» простотою приготування, відсутністю в складі жирів і буквально розкішним смаком!

Я використовувала крильця, але можна готувати в цьому маринаді будь-які частини курячої тушки. За цією технологією навіть суха грудка виходить соковитою та ніжною!

ІНГРЕДІЄНТИ:

6 курячих крилець.

Для соусу:

200 мл нежирних вершків 10% (можна замінити молоком),

 2 ст. л. томатної пасти,

70 мл сухого рожевого вина (спирт у процесі випарується, залишиться лише казковий аромат у соусі, тому страву можна сміливо давати дітям!),

сіль,

перець чорний мелений,

дрібка куркуми,

1 ч. л. солодкої паприки,

суха пряна суміш «Італійські трави».

ПРИГОТУВАННЯ:

Курячі крильця помити, обсушити. Додати всі спеції за смаком – сіль, чорний мелений перець, куркуму, паприку та трави. Залишити маринуватися на годину-другу.

Потім скласти замариновані крильця в сотейник або глибоку сковорідку.

Соус: змішати склянку молока + томатна паста. Залити ним крильця.

Накрити кришкою, довести до кипіння й тушкувати 50 хвилин на мінімальному вогні.

Після цього влити вино й готувати ще 10-15 хвилин. Довести соус до смаку (якщо потрібно додати сіль, перець тощо).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: гарнір можна обирати на свій смак. Чудово підійде будь-яка каша, адже соус дуже смачний і ним можна поливати і гречку, і рис і навіть пасту.

курятина, крила, курячі крильця, м`ясо та субпродукти, страви з курятини, курячі крильця по-італійськи в рожевому соусі, італійська кухня, птиця

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курячі гомілки в цитрусово-медовій глазурі з морквою та яблуками
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 518
Такий варіант приготування курятини набагато корисніший, ніж обсмажування на сковорідці. А ще він набагато смачніший!
Курячі стегенця по-японськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2189
Ця проста страва заслуговує на те, щоб про неї знали.
Домашня курка в горіховому соусі – соковита та м’яка
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 897
Якщо раніше з домашньої, вирощеної без «хімії», птиці ви варили лише холодець чи бульйон, вважаючи її жорсткою, то вам неодмінно варто спробувати цей рецепт!
Фаршировані курячі крильця
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 718
Спочатку, коли тільки натрапила на цей рецепт, я мало уявляла, як можна без ушкоджень зняти шкірку з крилець. На ділі ж виявилося, що робити це досить просто.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: