ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Теплий грибний салат із волоськими горіхами та чорносливом

13 Квітня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4448
Смак салату  досить цікавий та збалансований, але головний плюс — готується він без майонезу!
Смак салату досить цікавий та збалансований, але головний плюс — готується він без майонезу! Фото: автора

Соковитий, легкий, практично дієтичний!

Цей салатик мені дуже сподобався. Смак досить цікавий та збалансований. Але головний плюс (принаймні, для мене) — готується страва без майонезу, проте смакує аж ніяк не гірше! А все завдяки пікантному сметанному соусу, який однозначно надалі використовуватиму й для інших салатів.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г печериць,

2 цибулини,

2 морквини,

100 г волоських горіхів,

8 шт. чорносливу без кісточки,

1-2 ст. л. олії,

сіль,

суміш перців мелена,

сушений базилік.

Для сметанного соусу:

4 ст. л. жирної сметани,

1 ч. л. ніжної гірчиці («Європейська», «Діжонська» тощо),

1 ст. л. лимонного соку,

дрібка цукру,

сіль,

перець.

ПРИГОТУВАННЯ:

Цибулю нарізати півкільцями, моркву – брусочками чи соломкою, печериці – пластинками.

Обсмажити на сковорідці в мінімальній кількості олії цибулю. Коли вона стане прозорою, додати моркву. Пасерувати разом практично до готовності.

Додати до овочів гриби й тушкувати ще 10 хвилин.

На завершення додати в сковорідку нарізаний чорнослив і злегка подрібнені й попередньо підсушені в духовці волоські горіхи.

Посолити, поперчити, додати сушений базилік. Салат викласти на тарілку й полити сметанним соусом.

Для соусу: збити вінчиком всі інгредієнти до однорідності.

салати без майонезу, салати, салат, теплий грибний салат з чорносливом та горіхами, гриби, слати з грибами, теплий салат, теплі салати

Коментарі:

  Так  Ні, дякую