Гаряча тема:
- Війна
Цей салатик мені дуже сподобався. Смак досить цікавий та збалансований. Але головний плюс (принаймні, для мене) — готується страва без майонезу, проте смакує аж ніяк не гірше! А все завдяки пікантному сметанному соусу, який однозначно надалі використовуватиму й для інших салатів.
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г печериць,
2 цибулини,
2 морквини,
100 г волоських горіхів,
8 шт. чорносливу без кісточки,
1-2 ст. л. олії,
сіль,
суміш перців мелена,
сушений базилік.
Для сметанного соусу:
4 ст. л. жирної сметани,
1 ч. л. ніжної гірчиці («Європейська», «Діжонська» тощо),
1 ст. л. лимонного соку,
дрібка цукру,
сіль,
перець.
ПРИГОТУВАННЯ:
Цибулю нарізати півкільцями, моркву – брусочками чи соломкою, печериці – пластинками.
Обсмажити на сковорідці в мінімальній кількості олії цибулю. Коли вона стане прозорою, додати моркву. Пасерувати разом практично до готовності.
Додати до овочів гриби й тушкувати ще 10 хвилин.
На завершення додати в сковорідку нарізаний чорнослив і злегка подрібнені й попередньо підсушені в духовці волоські горіхи.
Посолити, поперчити, додати сушений базилік. Салат викласти на тарілку й полити сметанним соусом.
Для соусу: збити вінчиком всі інгредієнти до однорідності.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: