clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Квітня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 1883

Теплий грибний салат із волоськими горіхами та чорносливом

Смак салату  досить цікавий та збалансований, але головний плюс — готується він без майонезу!
Смак салату досить цікавий та збалансований, але головний плюс — готується він без майонезу! Фото: автора

Соковитий, легкий, практично дієтичний!

Цей салатик мені дуже сподобався. Смак досить цікавий та збалансований. Але головний плюс (принаймні, для мене) — готується страва без майонезу, проте смакує аж ніяк не гірше! А все завдяки пікантному сметанному соусу, який однозначно надалі використовуватиму й для інших салатів.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г печериць,

2 цибулини,

2 морквини,

100 г волоських горіхів,

8 шт. чорносливу без кісточки,

1-2 ст. л. олії,

сіль,

суміш перців мелена,

сушений базилік.

Для сметанного соусу:

4 ст. л. жирної сметани,

1 ч. л. ніжної гірчиці («Європейська», «Діжонська» тощо),

1 ст. л. лимонного соку,

дрібка цукру,

сіль,

перець.

ПРИГОТУВАННЯ:

Цибулю нарізати півкільцями, моркву – брусочками чи соломкою, печериці – пластинками.

Обсмажити на сковорідці в мінімальній кількості олії цибулю. Коли вона стане прозорою, додати моркву. Пасерувати разом практично до готовності.

Додати до овочів гриби й тушкувати ще 10 хвилин.

На завершення додати в сковорідку нарізаний чорнослив і злегка подрібнені й попередньо підсушені в духовці волоські горіхи.

Посолити, поперчити, додати сушений базилік. Салат викласти на тарілку й полити сметанним соусом.

Для соусу: збити вінчиком всі інгредієнти до однорідності.

салати без майонезу, салати, салат, теплий грибний салат з чорносливом та горіхами, гриби, слати з грибами, теплий салат, теплі салати

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Теплий салат «Гарона» від шеф-кухаря Олени Ващенко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 4648
Незвичний, цікавий і дуже свіжий салатик.
Вірменський салат із запечених овочів – класика східної кухні
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 4138
Надзвичайно смачний, корисний, ароматний і соковитий!
Салат із редькою та гранатом (узбецька кухня)
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1641
Салат багатий на вітаміни, дуже соковитий та легкий.
Салат «Сирні сердечка»

Світлана ЯСЬКОВА 944
Цей м’ясний салатик смачний та ситний, тому цілком може бути основною самостійною стравою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: