Гаряча тема:
- Війна
Кекс виходить дуже пухким та ніжним, з приємною ягідною кислинкою. Наразі я використовувала заморожену вишню, але влітку можна готувати цю випічку зі свіжою. До речі, її можна сміливо замінити на будь-які інші ягоди. До прикладу, на смородину чи в’ялену журавлину. Кекс готується на основі… води, проте ніхто навіть не здогадається, що він пісний. Смаколик пористий, як губка, соковито- вологий, й дуже ароматний!
ІНГРЕДІЄНТИ:
240 мл гарячої води,
200 г цукру,
120 мл (олії без запаху),
200 г борошна,
1 ч. л. соди
100 г якісного какао,
дрібка солі.
Начинка:
горіхи,
вишні.
ПРИГОТУВАННЯ:
У гарячій воді розчинити цукор, охолодити до теплого стану й влити рослинну олію.
В окрему миску просіяти борошно з какао, додати соду та сіль, перемішати.
Рідкі компоненти з‘єднати з сухими (тісто має бути, як густа сметана).
Додати вишні та подрібнені й попередньо обсмажені горіхи.
Форму встелити пергаментом, змастити олією або посипати борошном. Вилити тісто, розрівняти (я використовувала квадратну для хліба).
Випікати при температурі 180°С близько години.
Кекс виходить дуже ніжним, тому варто дати йому трохи охолонути у формі й лише тоді вийняти.
Готовий кекс можна посипати цукровою пудрою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: