clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Квітня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 739

Нідерландський гороховий суп «Снерт» із сирокопченими ковбасками

Гороховий суп (снерт) — це національний символ нідерландської та голландської кухонь.
Гороховий суп (снерт) — це національний символ нідерландської та голландської кухонь. Фото: автора

Чудова перша страва на щодень, проста та швидка в приготуванні.

Гороховий суп (снерт) — це національний символ нідерландської та голландської кухонь. У всіх кафешках, брассері, столових ви зможете скуштувати тарілочку цієї гарячої, густої й ароматної першої страви. Подають снерт традиційно з житнім хлібом і підсмаженим беконом. Цей суп через надзвичайну ситність може замінити всю трапезу. В класичному варіанті не використовується картопля, тільки цибуля порей, селера й морква, а рідини має бути так мало, щоб у ній ложка стояла! Я ж пропоную приготувати іншу варіацію снерту — не таку густу й калорійну, проте не менш смачну!

ІНГРЕДІЄНТИ:

270 г жовтого сухого колотого гороху,

2-3 курячих крильця,

2,5 л води,

350 г сирокопчених мисливських ковбасок (у мене «Мюнхенські»),

4-5 картоплин,

1 цибулина,

1 морквина,

зелень петрушки,

лавровий листок,

2-3 ст. л. борошна,

перець чорний мелений,

сіль.

ПРИГОТУВАННЯ:

Горох замочити на ніч у великій кількості води. Зранку воду злити, промити, залити свіжою, додати курячі крильця й поставити на вогонь. Варити до напівготовності гороху. 

Почистити й нарізати кубиками картоплю. Додати в каструлю з горохом.

Моркву натерти на тертці, цибулю нарізати кубиками.

Спасерувати овочі на олії.

Додати засмажку в суп. Посолити та поперчити, покласти лавровий листок. Мисливські ковбаски нарізати кружальцями.

Обсмажити ковбаски на сковорідці до рум’яної скоринки. Потім додати борошно.

Смажити до зміни кольору борошна.

Коли горох у супі повністю звариться, додати смажені ковбаски, після цього варити ще 10 хвилин. Наприкінці додати подрібнену зелень.







перші страви, супи, нідерландська кухня, гороховий суп з мисливськими ковбасками, нідерландський гороховий суп снерт, суп, гороховий суп, горох

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Німецький суп із квасолею, грибами та кльоцками шпецле
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 2185
Дуже навариста перша страва, в зимову пору року просто казка!
Грибна юшка із сирними галушками – страва з віковою історією
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 2947
Її українці готують уже понад кілька століть, а корінням вона сягає ще в часи Запорізької Січі!
Селянська «Затируха» – суп, який подобається усім
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 3995
Родзинка страви – в незвичній борошняній крихті, яку мої близькі прозвали «лінивою локшиною».
Суп із зеленого горошку з часниково-сирними рулетиками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 2448
Дуже незвичайна, але напрочуд смачна перша страва.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: