Гаряча тема:
- Війна
Гороховий суп (снерт) — це національний символ нідерландської та голландської кухонь. У всіх кафешках, брассері, столових ви зможете скуштувати тарілочку цієї гарячої, густої й ароматної першої страви. Подають снерт традиційно з житнім хлібом і підсмаженим беконом. Цей суп через надзвичайну ситність може замінити всю трапезу. В класичному варіанті не використовується картопля, тільки цибуля порей, селера й морква, а рідини має бути так мало, щоб у ній ложка стояла! Я ж пропоную приготувати іншу варіацію снерту — не таку густу й калорійну, проте не менш смачну!
ІНГРЕДІЄНТИ:
270 г жовтого сухого колотого гороху,
2-3 курячих крильця,
2,5 л води,
350 г сирокопчених мисливських ковбасок (у мене «Мюнхенські»),
4-5 картоплин,
1 цибулина,
1 морквина,
зелень петрушки,
лавровий листок,
2-3 ст. л. борошна,
перець чорний мелений,
сіль.
ПРИГОТУВАННЯ:
Горох замочити на ніч у великій кількості води. Зранку воду злити, промити, залити свіжою, додати курячі крильця й поставити на вогонь. Варити до напівготовності гороху.
Почистити й нарізати кубиками картоплю. Додати в каструлю з горохом.
Моркву натерти на тертці, цибулю нарізати кубиками.
Спасерувати овочі на олії.
Додати засмажку в суп. Посолити та поперчити, покласти лавровий листок. Мисливські ковбаски нарізати кружальцями.
Обсмажити ковбаски на сковорідці до рум’яної скоринки. Потім додати борошно.
Смажити до зміни кольору борошна.
Коли горох у супі повністю звариться, додати смажені ковбаски, після цього варити ще 10 хвилин. Наприкінці додати подрібнену зелень.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: