ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Вересня, 2020

Карамельно-бананова сирна паска з фініками, горіхами та родзинками

20 Квітня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1435
Я ладна заспівати цій пасочці не одну хвалебну оду!
Я ладна заспівати цій пасочці не одну хвалебну оду! Фото: автора

Це така неймовірна смакота, що відірватися неможливо!

Готувала цю пасочку ще торік. Рецепт брала на одному з кулінарних форумів, на якому всі форумчани дуже її рекомендували. Тепер і я приєднуюся до їхнього хору й ладна заспівати цій пасочці не одну хвалебну оду! Готується вона за лічені хвилини, а виходить дуже смачною, просто казковою!

ІНГРЕДІЄНТИ:

400 г жирного сиру (мене 18%, але можна і 9%),

200 мл сметани (не менше 20%),

100 г вершкового масла,

300 г вареного згущеного молока,

100 г волоських горіхів,

1 великий банан,

родзинки та фініки – за смаком,

2-3 ст. л. карамельного «Бейлісу» (за бажанням).

ПРИГОТУВАННЯ:

Горіхи обсмажити на сухій сковорідці.

Змішати міксером м'яке вершкове масло і варену згущівку (солодкість можна регулювати на свій смак).

Додати сир і ще раз збити суміш до однорідності, щоб вийшов крем (у мене дуже хороший пастоподібний сир, із ним ні турбот ні клопоту). Додати сметану та натертий на тертці банан. Знову збити міксером.

Додати нарізані фініки та родзинки, влити «Бейліс» та перемішати вінчиком.

Горіхи подрібнити, але не до стану борошна, а дрібними шматочками. Додати їх у сирну суміш.

Востаннє ретельно все перемішати до однорідності.

Пасочницю встелити вологою, складеною у два шари марлею. Ретельно розправити всі складки та наповнити сирною масою.

Пасочницю поставити на тарілку, в яку відділятиметься сироватка. Закрити кінцями марлі сирну масу, а зверху встановити вантаж (можна банку з водою, у мене – млинці від гантелі).

Поставити усю конструкцію в холодильник мінімум на 12 годин (періодично з тарілочки зливати сироватку, яка виділилася).

Потім перевернути паску на тарілку й зняти обережно форму та марлю.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: з цієї кількості інгредієнтів виходить дві невеликі пасочки завдовжки 12 см.

паска, Великдень, карамельно-бананова сирна паска, сирна паска, страви до Великодня, великодня смакота, десерт, десерти

Коментарі:

  Так  Ні, дякую