clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Квітня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 890

Карамельно-бананова сирна паска з фініками, горіхами та родзинками

Я ладна заспівати цій пасочці не одну хвалебну оду!
Я ладна заспівати цій пасочці не одну хвалебну оду! Фото: автора

Це така неймовірна смакота, що відірватися неможливо!

Готувала цю пасочку ще торік. Рецепт брала на одному з кулінарних форумів, на якому всі форумчани дуже її рекомендували. Тепер і я приєднуюся до їхнього хору й ладна заспівати цій пасочці не одну хвалебну оду! Готується вона за лічені хвилини, а виходить дуже смачною, просто казковою!

ІНГРЕДІЄНТИ:

400 г жирного сиру (мене 18%, але можна і 9%),

200 мл сметани (не менше 20%),

100 г вершкового масла,

300 г вареного згущеного молока,

100 г волоських горіхів,

1 великий банан,

родзинки та фініки – за смаком,

2-3 ст. л. карамельного «Бейлісу» (за бажанням).

ПРИГОТУВАННЯ:

Горіхи обсмажити на сухій сковорідці.

Змішати міксером м'яке вершкове масло і варену згущівку (солодкість можна регулювати на свій смак).

Додати сир і ще раз збити суміш до однорідності, щоб вийшов крем (у мене дуже хороший пастоподібний сир, із ним ні турбот ні клопоту). Додати сметану та натертий на тертці банан. Знову збити міксером.

Додати нарізані фініки та родзинки, влити «Бейліс» та перемішати вінчиком.

Горіхи подрібнити, але не до стану борошна, а дрібними шматочками. Додати їх у сирну суміш.

Востаннє ретельно все перемішати до однорідності.

Пасочницю встелити вологою, складеною у два шари марлею. Ретельно розправити всі складки та наповнити сирною масою.

Пасочницю поставити на тарілку, в яку відділятиметься сироватка. Закрити кінцями марлі сирну масу, а зверху встановити вантаж (можна банку з водою, у мене – млинці від гантелі).

Поставити усю конструкцію в холодильник мінімум на 12 годин (періодично з тарілочки зливати сироватку, яка виділилася).

Потім перевернути паску на тарілку й зняти обережно форму та марлю.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: з цієї кількості інгредієнтів виходить дві невеликі пасочки завдовжки 12 см.

паска, Великдень, карамельно-бананова сирна паска, сирна паска, страви до Великодня, великодня смакота, десерт, десерти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Коломба — традиційна італійська великодня паска-кекс
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3941
Традиційно випікається у формі голубки або хреста, але це не принципово.
Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3196
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 14623
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Мереживна паска-крафін
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3901
Великодній хліб виходить дуже красивим та оригінальним, його навіть не обов’язково вкривати глазур’ю! У цих пасочках поєднуються традиційно смачне здобне тісто й цікаве формування за рецептом нового популярного десерту — крафіна.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: