clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Квітня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 727

Карамельно-бананова сирна паска з фініками, горіхами та родзинками

Я ладна заспівати цій пасочці не одну хвалебну оду!
Я ладна заспівати цій пасочці не одну хвалебну оду! Фото: автора

Це така неймовірна смакота, що відірватися неможливо!

Готувала цю пасочку ще торік. Рецепт брала на одному з кулінарних форумів, на якому всі форумчани дуже її рекомендували. Тепер і я приєднуюся до їхнього хору й ладна заспівати цій пасочці не одну хвалебну оду! Готується вона за лічені хвилини, а виходить дуже смачною, просто казковою!

ІНГРЕДІЄНТИ:

400 г жирного сиру (мене 18%, але можна і 9%),

200 мл сметани (не менше 20%),

100 г вершкового масла,

300 г вареного згущеного молока,

100 г волоських горіхів,

1 великий банан,

родзинки та фініки – за смаком,

2-3 ст. л. карамельного «Бейлісу» (за бажанням).

ПРИГОТУВАННЯ:

Горіхи обсмажити на сухій сковорідці.

Змішати міксером м'яке вершкове масло і варену згущівку (солодкість можна регулювати на свій смак).

Додати сир і ще раз збити суміш до однорідності, щоб вийшов крем (у мене дуже хороший пастоподібний сир, із ним ні турбот ні клопоту). Додати сметану та натертий на тертці банан. Знову збити міксером.

Додати нарізані фініки та родзинки, влити «Бейліс» та перемішати вінчиком.

Горіхи подрібнити, але не до стану борошна, а дрібними шматочками. Додати їх у сирну суміш.

Востаннє ретельно все перемішати до однорідності.

Пасочницю встелити вологою, складеною у два шари марлею. Ретельно розправити всі складки та наповнити сирною масою.

Пасочницю поставити на тарілку, в яку відділятиметься сироватка. Закрити кінцями марлі сирну масу, а зверху встановити вантаж (можна банку з водою, у мене – млинці від гантелі).

Поставити усю конструкцію в холодильник мінімум на 12 годин (періодично з тарілочки зливати сироватку, яка виділилася).

Потім перевернути паску на тарілку й зняти обережно форму та марлю.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: з цієї кількості інгредієнтів виходить дві невеликі пасочки завдовжки 12 см.

паска, Великдень, карамельно-бананова сирна паска, сирна паска, страви до Великодня, великодня смакота, десерт, десерти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Мереживна паска-крафін
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3671
Великодній хліб виходить дуже красивим та оригінальним, його навіть не обов’язково вкривати глазур’ю! У цих пасочках поєднуються традиційно смачне здобне тісто й цікаве формування за рецептом нового популярного десерту — крафіна.
Ідеальна цукрова помадка, білкова глазур та корисна альтернатива кольоровій посипці
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2209
«Гурман» зібрав цікаві ідеї та поради прикрашання Великодніх пасок.
Лимонно-макова сирна паска
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1968
Традиційний великодній смаколик на новий лад, який неодмінно стане справжньою окрасою святкового столу!
Сирна шоколадна паска з чорносливом, інжиром та родзинками
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1848
Шоколад+сухофрукти – це завжди безпрограшний варіант. А якщо вони поєднуються ще й із ніжною сирною масою, то такий смаколик здатен підкорити серце гурмана назавжди.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: