clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Квітня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 1103

Англійські великодні хрестові булочки «Hot cross buns»

У перекладі «Нot cross buns» означає «хрестові булочки», тому що перед випіканням зверху на них роблять хрестоподібний надріз і прикрашають білою пастою із суміші води й борошна.
У перекладі «Нot cross buns» означає «хрестові булочки», тому що перед випіканням зверху на них роблять хрестоподібний надріз і прикрашають білою пастою із суміші води й борошна. Фото: автора

Ця випічка особливо підійде тим, у кого немає часу на випікання традиційних пасок до Великодня.

У перекладі «Нot cross buns» означає «хрестові булочки», тому що перед випіканням зверху на них роблять хрестоподібний надріз і прикрашають білою пастою із суміші води й борошна. В результаті після випікання на смаколиках залишається виражений хрестоподібний малюнок. Їх традиційно подають в Англії на сніданок Страсної П'ятниці (останньої п'ятниці перед Великоднем). Існує повір'я, що такі булочки охороняють будинок від злих духів і мають лікувальні властивості. Саме тому англійці раніше підвішували їх до стелі в кухні. Насправді булочки дуже смачні й ароматні за рахунок цілого букету прянощів. А ще вони дуже пухкі й здобні.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тісто:

14 г сухих дріжджів,

300 мл теплого молока,

100 г цукру,

550 г борошна,

1 ч. л. кориці,

100 г вершкового масла,

1 яйце,

1 склянка родзинок (я взяла також в’ялену журавлину та курагу; ви можете брати улюблені сухофрукти),

цедра апельсина,

дрібка мускатного горіха.

Для хрестиків:

1/2 склянки борошна + 7-8 ст. л. води.

Сироп-глазур:

1/4 склянки води,

1/4 склянки цукру,

1 ч. л. спецій (у мене зірочка анісу, 1/4 ч. л. зіри, 1/4 ч. л. імбиру, ваніль).

Склянка - 250 мл.

ПРИГОТУВАННЯ:

Для тіста: нагріти молоко, покласти в нього сухі дріжджі, цукор і залишити на 15 хвилин.

Просіяти борошно, додати у нього корицю й нарізане м'яке масло. Все ретельно перетерти до стану крихту. Додати сухофрукти й цедру апельсина (за бажанням).

Додати яйце і опару.

Добре вимішати тісто на столі до еластичності (як мінімум 10 хвилин).

Злегка змастити миску олією і залишити тісто на годину підходити.

Потім ще раз вимісити й розділити його на 4 частини.

Кожну частину скачати у валик.

Розділити валики на три частини.

Скачати кожну частину в кулю, намагаючись заховати начинку всередину. Викласти на деко, накрити рушничком і дати постояти ще приблизно 30 хвилин.

Для білої пасти: змішати борошно й воду, до консистенції не густої сметани.

Зробити на булочках акуратні неглибокі надрізи.

Намалювати на них пастою хрестики (я взяла для цього кондитерський мішок – так швидше її наносити).

Я ще змастила тісто збитим яйцем, щоб вони були рум'янішими.

Відправити булочки в заздалегідь розігріту до 220°С духовку на 10 хвилин. Потім зменшити температуру до 200°С і випікати ще 10-12 хвилин.

Для сиропу: змішати всі інгредієнти та варити їх 4-5 хвилин.

Після випікання відразу змастити вироби ще гарячим сиропом.

 

Дати трохи охолонути й можна відразу ж заварити чай і насолоджуватися смаком.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: коли обираю новий рецепт, для мене дуже важливо побачити розріз. Це завжди для мене вирішальний аргумент. Тому традиційно показую розріз булочок. М’якуш неймовірно повітряний та пухкий!

паска, великодня смакота, солодка випічка, булочки, англійська кухня, англійські великодні булочки, хрестові булочки, Великдень

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 14689
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Ідеальна цукрова помадка, білкова глазур та корисна альтернатива кольоровій посипці
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2474
«Гурман» зібрав цікаві ідеї та поради прикрашання Великодніх пасок.
Мереживна паска-крафін
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3956
Великодній хліб виходить дуже красивим та оригінальним, його навіть не обов’язково вкривати глазур’ю! У цих пасочках поєднуються традиційно смачне здобне тісто й цікаве формування за рецептом нового популярного десерту — крафіна.
Сирна паска «Смугастий квартет»
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1556
Чотири смаки в одному великодньому смаколику, чотири десерти на одній тарілці!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: