ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Зефірна глазур для паски

22 Квітня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5002
Глазур з зефіру не кришиться і не обсипається при нарізанні, вона лягає на випічку рівним, досить товстим шаром.
Глазур з зефіру не кришиться і не обсипається при нарізанні, вона лягає на випічку рівним, досить товстим шаром. Фото: автора

На підготовку до Великодня залишається все менше часу. І якщо ви вже визначилися з рецептом паски, то саме час обрати для неї смачну глазур.

Паски, вкриті глазур'ю, виглядають святковіше й апетитніше. Головні вимоги до такого солодкого покриття – щоб воно не осипалося і не тріскалося на готовому виробі. Ну й, звісно ж, що б глазур була смачною, а приготування – просте й швидке. Якраз таку просту й смачну глазур з зефіру, лимонного соку та цукрової пудри я пропоную приготувати. І головне – вона без яєць і желатину!

ІНГРЕДІЄНТИ:

200 г зефіру (можна кольорового, тоді паски виглядатимуть цікавіше; у мене – біло-рожевий),

2 ст. л. лимонного соку,

1 ст. л. м'якого вершкового масла,

300 г цукрової пудри.

ПРИГОТУВАННЯ:

Нарізати зефір невеликими шматочками (зазвичай, зефір сильно прилипає до ножа, але є кілька кулінарних хитрощів, які максимально спростять процес нарізання: перше – зефір слід скласти в пакетик і охолодити в морозильній камері протягом півгодини; друге – потрібно вибрати тонкий гострий ніж і щоразу змочувати його холодною водою).

Зефір скласти у відповідну ємність і полити його лимонним соком. Додати вершкове масло, нарізане шматочками. Поставити все в мікрохвильову піч на декілька хвилин (або на водяну баню). Коли шматочки зефіру й масло повністю розтануть, додати цукрову пудру. За допомогою вінчика інтенсивно перемішувати масу доти, доки не залишиться жодної грудочки (готова глазур має бути досить густою, щільною і однорідною).

У гарячому вигляді нанести глазур на випічку за допомогою столової ложки.

Якщо вона почала застигати й лягає не рівно, то можна намочити руки й пальцями розрівняти її по поверхні паски. Якщо ж вона повністю охолола, то можна знову трохи розігріти.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: глазур з зефіру не кришиться і не обсипається при нарізанні. Вона лягає на випічку рівним, досить товстим шаром. Завдяки щільній структурі, на ній чудово тримаються цукати, важкі прикраси з мастики та шоколаду й сухофрукти.

 

паска, Великдень, глазур, зефірна глазур для паски, глазур із зефіру, великодня смакота, паски, порадник, десерти

Коментарі:

  Так  Ні, дякую