Гаряча тема:
- Війна
Паски, вкриті глазур'ю, виглядають святковіше й апетитніше. Головні вимоги до такого солодкого покриття – щоб воно не осипалося і не тріскалося на готовому виробі. Ну й, звісно ж, що б глазур була смачною, а приготування – просте й швидке. Якраз таку просту й смачну глазур з зефіру, лимонного соку та цукрової пудри я пропоную приготувати. І головне – вона без яєць і желатину!
ІНГРЕДІЄНТИ:
200 г зефіру (можна кольорового, тоді паски виглядатимуть цікавіше; у мене – біло-рожевий),
2 ст. л. лимонного соку,
1 ст. л. м'якого вершкового масла,
300 г цукрової пудри.
ПРИГОТУВАННЯ:
Нарізати зефір невеликими шматочками (зазвичай, зефір сильно прилипає до ножа, але є кілька кулінарних хитрощів, які максимально спростять процес нарізання: перше – зефір слід скласти в пакетик і охолодити в морозильній камері протягом півгодини; друге – потрібно вибрати тонкий гострий ніж і щоразу змочувати його холодною водою).
Зефір скласти у відповідну ємність і полити його лимонним соком. Додати вершкове масло, нарізане шматочками. Поставити все в мікрохвильову піч на декілька хвилин (або на водяну баню). Коли шматочки зефіру й масло повністю розтануть, додати цукрову пудру. За допомогою вінчика інтенсивно перемішувати масу доти, доки не залишиться жодної грудочки (готова глазур має бути досить густою, щільною і однорідною).
У гарячому вигляді нанести глазур на випічку за допомогою столової ложки.
Якщо вона почала застигати й лягає не рівно, то можна намочити руки й пальцями розрівняти її по поверхні паски. Якщо ж вона повністю охолола, то можна знову трохи розігріти.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: глазур з зефіру не кришиться і не обсипається при нарізанні. Вона лягає на випічку рівним, досить товстим шаром. Завдяки щільній структурі, на ній чудово тримаються цукати, важкі прикраси з мастики та шоколаду й сухофрукти.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: