clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Квітня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 1035

Зефірна глазур для паски

Глазур з зефіру не кришиться і не обсипається при нарізанні, вона лягає на випічку рівним, досить товстим шаром.
Глазур з зефіру не кришиться і не обсипається при нарізанні, вона лягає на випічку рівним, досить товстим шаром. Фото: автора

На підготовку до Великодня залишається все менше часу. І якщо ви вже визначилися з рецептом паски, то саме час обрати для неї смачну глазур.

Паски, вкриті глазур'ю, виглядають святковіше й апетитніше. Головні вимоги до такого солодкого покриття – щоб воно не осипалося і не тріскалося на готовому виробі. Ну й, звісно ж, що б глазур була смачною, а приготування – просте й швидке. Якраз таку просту й смачну глазур з зефіру, лимонного соку та цукрової пудри я пропоную приготувати. І головне – вона без яєць і желатину!

ІНГРЕДІЄНТИ:

200 г зефіру (можна кольорового, тоді паски виглядатимуть цікавіше; у мене – біло-рожевий),

2 ст. л. лимонного соку,

1 ст. л. м'якого вершкового масла,

300 г цукрової пудри.

ПРИГОТУВАННЯ:

Нарізати зефір невеликими шматочками (зазвичай, зефір сильно прилипає до ножа, але є кілька кулінарних хитрощів, які максимально спростять процес нарізання: перше – зефір слід скласти в пакетик і охолодити в морозильній камері протягом півгодини; друге – потрібно вибрати тонкий гострий ніж і щоразу змочувати його холодною водою).

Зефір скласти у відповідну ємність і полити його лимонним соком. Додати вершкове масло, нарізане шматочками. Поставити все в мікрохвильову піч на декілька хвилин (або на водяну баню). Коли шматочки зефіру й масло повністю розтануть, додати цукрову пудру. За допомогою вінчика інтенсивно перемішувати масу доти, доки не залишиться жодної грудочки (готова глазур має бути досить густою, щільною і однорідною).

У гарячому вигляді нанести глазур на випічку за допомогою столової ложки.

Якщо вона почала застигати й лягає не рівно, то можна намочити руки й пальцями розрівняти її по поверхні паски. Якщо ж вона повністю охолола, то можна знову трохи розігріти.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: глазур з зефіру не кришиться і не обсипається при нарізанні. Вона лягає на випічку рівним, досить товстим шаром. Завдяки щільній структурі, на ній чудово тримаються цукати, важкі прикраси з мастики та шоколаду й сухофрукти.

 

паска, Великдень, глазур, зефірна глазур для паски, глазур із зефіру, великодня смакота, паски, порадник, десерти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ідеальна цукрова помадка, білкова глазур та корисна альтернатива кольоровій посипці
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2207
«Гурман» зібрав цікаві ідеї та поради прикрашання Великодніх пасок.
Англійські великодні хрестові булочки «Hot cross buns»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 855
Ця випічка особливо підійде тим, у кого немає часу на випікання традиційних пасок до Великодня.
Сирна паска «Смугастий квартет»
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1426
Чотири смаки в одному великодньому смаколику, чотири десерти на одній тарілці!
Лимонно-макова сирна паска
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1966
Традиційний великодній смаколик на новий лад, який неодмінно стане справжньою окрасою святкового столу!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: