clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Квітня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 3671

Як правильно наносити глазур на паску? (+ секрети приготування)

З цими простими порадами ваші великодні паски будуть ще святковішими та апетитнішими!
З цими простими порадами ваші великодні паски будуть ще святковішими та апетитнішими! Фото: jenskiymir.com

Як і в будь-якому іншому кулінарному процесі, тут є свої правила й маленькі хитрощі, і якщо їх дотримуватися, то ваші пасочки завжди виходитимуть красивими й ефектними!

Існує багато способів нанесення глазурі на паску, проте основне та чи не найголовніше правило – оздоблювати її повністю охололою! Це забезпечує правильну текстуру, запобігає стіканню помадки, її згортанню й розшаровуванню. Ще одна важлива деталь – наносити глазур одразу ж після приготування. Адже це така суміш, яка апріорі повинна застигати, тому будь-яке зволікання загрожує нерівним та неестетичним зовнішнім виглядом. Основа більшості рецептів глазурі для пасок – цукрова пудра. Тут лише одна порада – не нехтуйте її просіюванням! Дрібні кристалики цукру, які не розчинилися при збиванні, можуть зіпсувати всі ваші старання. Тому не лінуйтеся й сумлінно виконуйте цей процес.

*Італійська меренга. Якщо ви любити, але не готуєте білкову глазур через страх використання сирих яєць, то альтернативою може стати італійська меренга: заварювання збитої пишної білкової маси киплячим цукровим сиропом. Такий спосіб не лише термічно знезаражує яйця, але й має багато інших плюсів. Глазур стає білішою, густішою, стійкішою, блискучішою та еластичнішою. Він можливо і не знищить всі наявні загрози вашому здоров'ю, але абсолютно точно знизить ризики.

*Візерунки та написи. Готовою помадкою можна наповнити кондитерський мішок і зробити на пасці красиві візерунки. Якщо ж цього кухонного гаджету у вас немає, спробуйте скористатися звичайним канцелярським файлом, відрізавши в нього кутик. Технологія застосування аналогічна кондитерському мішку. Для тонких написів згодиться маленький зіп-пакетик.

*Для білкової - лопатка, для цукрової - пензлик. Спецінвентар спростить та полегшить роботу. Білу цукрову глазур найкраще наносити кулінарним пензликом:

А білкову – силіконовою лопаткою:

*Апетитні патьоки. Ще один спосіб для цукрової помадки – викласти паску на решітку, підставити під неї лоток і полити випічку зверху (намагайтеся лити тонкою цівкою у самий центр виробу, щоб глазур плавно розтікалася хвилями й на пасках з’явилися апетитне підтікання).

*Білосніжні "шапочки". Найпростіший варіант: перелити глазур у широку ємність і по черзі занурювати в неї паски. Такий спосіб дає змогу зробити рівненьку білу «шапочку» на виробі. Проте, якщо досягнути такого ефекту вам не вдалося, не засмучуйтеся, адже з хаотичними патьоками паска теж виглядає цікаво, святково й апетитно.

*Джем, борошно та барвники. Щоб помадка «лягала» на пасочки рівномірніше, попередньо змастіть випічку джемом. Але обирайте такий, у якого нейтральний, не насичений колір. Ідеальним буде абрикосовий, персиковий, аличевий, обліпиховий, грушевий тощо. Джем із червоних ягід відкладіть для іншого випадку. Цей спосіб найкраще підходить для білкової глазурі. А можна взагалі не наносити помадку, адже джем надасть виробам красивого блиску.

Якщо помадка вийшла у вас зарідкою, то виправити ситуацію можна за допомогою… борошна. Воно не лише спрацює як згущувач, але й зробить глазур білосніжною, однорідною і глянсовою. Тільки додавати його слід невеликими порціями, не припиняючи збивання, щоб не перестаратися й не покласти зайвого. Можна додавати різноманітні барвники, з ними ваша паска набуде ексклюзивного вигляду.

*Шоколадна глазур. Її найкраще наносити порціями, розмащуючи її ложкою. Якщо рецепт приготування передбачає нагрівання, то використовувати суміш потрібно в гарячому вигляді.

 

Великдень, порадник, як наносити глазур на паски, секрети приготування глазурі, глазур, білкова глазур, цукрова глазур, глазур для паски, великодня смакота

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ідеальна цукрова помадка, білкова глазур та корисна альтернатива кольоровій посипці
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2404
«Гурман» зібрав цікаві ідеї та поради прикрашання Великодніх пасок.
Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 14626
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Утилізуємо черству паску: Німецький хлібний пудинг
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1402
Як повелося, перед Великоднем всі шукають рецепти пасок, а після свята – куди б прилаштувати надлишки цих смачних здобних виробів.
Сирна паска «Смугастий квартет»
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1533
Чотири смаки в одному великодньому смаколику, чотири десерти на одній тарілці!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: