Гаряча тема:
- Війна
Іноді прості страви з давно знайомих інгредієнтів виходять набагато смачнішими, ніж вишукані наїдки. Так, картопля з копченим салом на шампурах – страва, яка готується елементарно, а смакує на відмінно. Для її приготування знадобиться мінімум продуктів, а смак і аромат вразять навіть гурмана. В нашій сім’ї бульба є обов’язковим продуктом для запікання під час пікніку. Вона користується навіть не меншою популярністю, ніж традиційний шашлик. Попередньо відварювати картоплю в «кожушку» потрібно обов'язково! Якщо запікати її за цією технологією у сирому вигляді, вона швидко обвуглиться й не буде м'якою в середині. Адже сало стоплюється та зарум’янюється набагато швидше!
ІНГРЕДІЄНТИ:
5 картоплин попередньо відварених у «кожушку»,
250-300 г копченої груднини (або за бажанням свіжого сала з прошарком м’яса),
сіль,
суміш перців мелена,
паприка,
карі,
сушений часник
ПРИГОТУВАННЯ:
Зварити картоплю у «кожушку», охолодити її та почистити від шкірочки (краще це зробити ще вдома, а вже на природі почистити бульби). Посолити й поперчити, присмачити спеціями та сушеним часником.
Нарізати картоплю кружальцями завтовшки 1-1,5 см. Груднину також порізати скибочками середньої товщини (у мене сало домашнього копчення – це найкращий варіант, адже саме натуральний продукт подарує картоплі неповторний аромат копченини). Нанизувати на шампур картоплю, чергуючи її із салом (тобто, шматочок картоплі, шматочок сала і т.д.).
Готувати над розпеченим вугіллям протягом 15-20 хвилин, час від часу прокручуючи шампур.
Слід підрум’янити картоплю з усіх боків (сало також має підсмажитися й вкритися золотавою скоринкою).
Подавати до шашлику, запеченої риби. Можна притрусити зверху в тарілці подрібненою улюбленою зеленню.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: