ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Грудня, 2019

Печена картопля на шампурах із копченим салом

30 Квітня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1280
Картопля з копченим салом на шампурах – страва, яка готується елементарно, а смакує на відмінно!
Картопля з копченим салом на шампурах – страва, яка готується елементарно, а смакує на відмінно! Фото: автора

Страва знайома багатьом із дитинства, яка смакує не гірше багатьох делікатесів!

Іноді прості страви з давно знайомих інгредієнтів виходять набагато смачнішими, ніж вишукані наїдки. Так, картопля з копченим салом на шампурах – страва, яка готується елементарно, а смакує на відмінно. Для її приготування знадобиться мінімум продуктів, а смак і аромат вразять навіть гурмана. В нашій сім’ї бульба є обов’язковим продуктом для запікання під час пікніку. Вона користується навіть не меншою популярністю, ніж традиційний шашлик. Попередньо відварювати картоплю в «кожушку» потрібно обов'язково! Якщо запікати її за цією технологією у сирому вигляді, вона швидко обвуглиться й не буде м'якою в середині. Адже сало стоплюється та зарум’янюється набагато швидше!

ІНГРЕДІЄНТИ:

5 картоплин попередньо відварених у «кожушку»,

250-300 г копченої груднини (або за бажанням свіжого сала з прошарком м’яса),

сіль,

суміш перців мелена,

паприка,

карі,

сушений часник

ПРИГОТУВАННЯ:

Зварити картоплю у «кожушку», охолодити її та почистити від шкірочки (краще це зробити ще вдома, а вже на природі почистити бульби). Посолити й поперчити, присмачити спеціями та сушеним часником.

Нарізати картоплю кружальцями завтовшки 1-1,5 см. Груднину також порізати скибочками середньої товщини (у мене сало домашнього копчення – це найкращий варіант, адже саме натуральний продукт подарує картоплі неповторний аромат копченини). Нанизувати на шампур картоплю, чергуючи її із салом (тобто, шматочок картоплі, шматочок сала і т.д.).

Готувати над розпеченим вугіллям протягом 15-20 хвилин, час від часу прокручуючи шампур.

Слід підрум’янити картоплю з усіх боків (сало також має підсмажитися й вкритися золотавою скоринкою).

Подавати до шашлику, запеченої риби. Можна притрусити зверху в тарілці подрібненою улюбленою зеленню.

 

 

пікнік, картопля, печена картопля, картопля з салом на шампурах, страви на мангалі, цікаві ідеї для пікніку, печена картопля з салом, запечена картопля, страви для пікніка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую