clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Травня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 1134

Експрес-шашлик, маринований на мінералці

Завдяки мінеральній газованій воді шматочки м’яса будуть готовими до запікання буквально за півгодини!
Завдяки мінеральній газованій воді шматочки м’яса будуть готовими до запікання буквально за півгодини! Фото: автора

Газована вода розм'якшує волокна м'яса й у результаті воно виходить соковитим, ніжним і – за рахунок часнику та спецій – дуже ароматним!

Якщо ви вирішили влаштувати незапланований пікнік й передчасно не встигли замаринувати м’ясо, то це не привід відмовлятися від шашлику на природі. Цей рецепт хороший тим, що не потребує тривалого маринування. Завдяки мінеральній газованій воді шматочки м’яса будуть готовими до запікання буквально за півгодини! Краще, звісно, витримати їх у маринаді годину-півтори, але, за потреби, вистачить і 30 хвилин. За цей час і курятина, і свинина, і яловичина просочаться всіма спеціями, їхні волокна розм’якшаться, а після запікання на мангалі шашлик буквально танутиме у роті!

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 кг свинини (краще ошийок),

500 г цибулі,

1 ст. л. рафінованої олії,

1,5 ст. л. приправи для шашлику,

сіль за смаком,

мелений чорний перець,

5 зубків часнику,

1 л газованої мінеральної води,

улюблена зелень.

ПРИГОТУВАННЯ:

Свинину нарізати великими шматками красивої квадратної чи злегка прямокутної форми. Цибулю подрібнити кільцями й викласти на м'ясо. Додати подрібнену зелень (цибулю й трави слід добре пом'яти руками, щоб вони дали сік). Влити олію, всипати всі спеції й покласти подрібнений часник. Ретельно все перемішати. Залити майбутній шашлик мінералкою і залишити маринуватися (через півгодини м’ясо уже можна смажити, але в ідеалі краще дати йому постояти в маринаді 1-1,5 години).

Шматочки м’яса нанизати на шампур, щільно притискаючи один до одного та вкладаючи між ними кільця цибулі (за бажанням можна нанизувати також шматочки томатів).

Смажити шашлик у звичний спосіб, регулярно прокручуючи шампур над жаром вугіллям.

Час від часу поливати м’ясо зверху маринадом, у якому воно маринувалося.

шашлик, експрес-шашлик на мінералці, маринад для шашлику, експрес-маринад, свинина, шашлик зі свинини, шашлик на мінеральній воді, пікнік, рецепти для пікніка, м`ясо та субпродукти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ідеальний шашлик: дуже важливо вдало замаринувати м'ясо
порадник, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1883
Тліюче вугілля, легкий димок, апетитні запахи, чисте повітря — від одних спогадів вже починає крутитися голова.
Псевдо-шашлик у духовці – смакота без мангалу та диму
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 3822
Нітрохи не гірший за свого «побратима», підсмаженого на багатті.
Шашлик із «родзинкою» за рецептом мого батька
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 3079
Саме в такий спосіб смажать м’яско відомі м’ясоїди та шашликолюби.
Курячі гомілки на грилі в медово-винному маринаді
пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1869
На смак курятина виходить кисло-солодкою, неймовірно ніжною, м’якою та духмяною.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: