Гаряча тема:
- Війна
Я навіть не уявляла, що буде так смачно! Мафіни виходять ніжними та вологими водночас. Полунична помадка гармонійно доповнює смак тіста, а макові зерна надають йому особливої родзинки. Готувала одразу півтори порції, про ще анітрохи не пошкодувала. Адже ті смаколики, які "дожили" до наступного дня, залишилися такими ж свіжими, як і в день випікання. Якщо ж ви не любитель «хрустіти» маком, можна вимочити його в киплячому молоці (або у воді). Або взагалі замінити його на декілька ложок какао. Хоча це буде вже зовсім інша кулінарна історія.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для тіста:
220 г борошна,
1,5 ч. л. розпушувача,
3 великих яйця,
1 склянка цукру,
1/3 склянки маку,
200 г вершкового масла (розм'якшеного),
ванілін.
Для «червоних шапочок»:
150-200 г замороженої полуниці (в сезон – свіжої),
1/3 склянки цукру,
1 ст. л. крохмалю.
ПРИГОТУВАННЯ:
Мафіни: мак залити киплячим молоком або окропом, дати настоятися з півгодини, а потім відкинути на ситечко, щоб стекла рідина.
Масло збити з цукром та ваніліном за допомогою міксера.
По одному ввести яйця, продовжуючи збивання. Додати просіяне разом із розпушувачем борошно, ретельно розмішати вінчиком (тісто має бути середньої густини).
Відокремити від тіста третину й з’єднати її з маком.
У формочки для мафінів викласти половину білого тіста (силіконові нічим не потрібно змащувати, а металеві - краще встелити спеціальним гофрованим папером для кексів).
Потім зробити шар макового тіста.
Зверху на нього – решту білого тіста.
(у мене залишилося макове тісто і я наповнила ним ще декілька формочок із втулкою у центрі, тож частина моїх мафінів повністю макові).
Розігріти духовку до 180°С, формочки скласти на деко чи на решітку. Випікати близько 20 хвилин у режимі «верх-них» (намагайтеся не перепікати смаколики, щоб вони не пересушилися; їхня текстура має бути соковита та волога, проте в жодному разі не глевка та не сира).
Помадка: полуницю трішки розморозити, але не повністю, змішати з цукром.
Збити ретельно блендером до стану однорідного пюре. Відділити трішки у кухлик і додати у нього крохмаль, ретельно перемішати.
Інше ж пюре поставити на плиту й довести до кипіння.
Влити у нього тонкою цівкою розведений крохмаль, постійно розмішуючи суміш вінчиком.
Варити на мінімальному вогні до консистенції киселю (хвилин 15-20).
Мафіни вийняти з духовки й полити гарячою полуничною помадкою.
Випікати ще близько 5-7 хвилин (якщо у вас формочки із втулкою, то смаколики потрібно спочатку звільнити від них, а лише після цього поливати й запікати з помадкою, щоб вона потрапила в отвір від втулки й потім відігравала роль начинки).
Мафінам у класичних формочках краще дати час на охолодження й лише потім діставати із формочок, щоб помадка встигла дообре застигнути.
Ось такий апетитний розріз мають "смугасті" мафіни:
А це чисто маковий варіант із начинкою:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: