ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Макові мафіни «Червона шапочка»

9 Травня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3283
Дуже красива, апетитна, соковита та барвиста випічка – інгредієнтів мінімум і всі прості, а смак вище усяких похвал!
Дуже красива, апетитна, соковита та барвиста випічка – інгредієнтів мінімум і всі прості, а смак вище усяких похвал! Фото: автора

Дуже красива, апетитна, соковита та барвиста випічка – інгредієнтів мінімум і всі прості, а смак вище усяких похвал!

Я навіть не уявляла, що буде так смачно! Мафіни виходять ніжними та вологими водночас. Полунична помадка гармонійно доповнює смак тіста, а макові зерна надають йому особливої родзинки. Готувала одразу півтори порції, про ще анітрохи не пошкодувала. Адже ті смаколики, які "дожили" до наступного дня, залишилися такими ж свіжими, як і в день випікання. Якщо ж ви не любитель «хрустіти» маком, можна вимочити його в киплячому молоці (або у воді). Або взагалі замінити його на декілька ложок какао. Хоча це буде вже зовсім інша кулінарна історія.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для тіста:

220 г борошна,

1,5 ч. л. розпушувача,

3 великих яйця,

1 склянка цукру,

1/3 склянки маку,

200 г вершкового масла (розм'якшеного),

ванілін.

Для «червоних шапочок»:

150-200 г замороженої полуниці (в сезон – свіжої),

1/3 склянки цукру,

1 ст. л. крохмалю.

ПРИГОТУВАННЯ:

Мафіни: мак залити киплячим молоком або окропом, дати настоятися з півгодини, а потім відкинути на ситечко, щоб стекла рідина. 

Масло збити з цукром та ваніліном за допомогою міксера.

По одному ввести яйця, продовжуючи збивання. Додати просіяне разом із розпушувачем борошно, ретельно розмішати вінчиком (тісто має бути середньої густини).

Відокремити від тіста третину й з’єднати її з маком.

У формочки для мафінів викласти половину білого тіста (силіконові нічим не потрібно змащувати, а металеві - краще встелити спеціальним гофрованим папером для кексів).

Потім зробити шар макового тіста.

Зверху на нього – решту білого тіста.

(у мене залишилося макове тісто і я наповнила ним ще декілька формочок із втулкою у центрі, тож частина моїх мафінів повністю макові).

Розігріти духовку до 180°С, формочки скласти на деко чи на решітку. Випікати близько 20 хвилин у режимі «верх-них» (намагайтеся не перепікати смаколики, щоб вони не пересушилися; їхня текстура має бути соковита та волога, проте в жодному разі не глевка та не сира).

Помадка: полуницю трішки розморозити, але не повністю, змішати з цукром.

Збити ретельно блендером до стану однорідного пюре. Відділити трішки у кухлик і додати у нього крохмаль, ретельно перемішати.

Інше ж пюре поставити на плиту й довести до кипіння.

Влити у нього тонкою цівкою розведений крохмаль, постійно розмішуючи суміш вінчиком.

Варити на мінімальному вогні до консистенції киселю (хвилин 15-20).

Мафіни вийняти з духовки й полити гарячою полуничною помадкою.

Випікати ще близько 5-7 хвилин (якщо у вас формочки із втулкою, то смаколики потрібно спочатку звільнити від них, а лише після цього поливати й запікати з помадкою, щоб вона потрапила в отвір від втулки й потім відігравала роль начинки).

Мафінам у класичних формочках краще дати час на охолодження й лише потім діставати із формочок, щоб помадка встигла дообре застигнути.

Ось такий апетитний розріз мають "смугасті" мафіни:

А це чисто маковий варіант із начинкою:

маффіни, мафіни, кекси, капкейки, солодка випічка, макові кекси, макові кекси Червона Шапочка, кекс

Коментарі:

  Так  Ні, дякую