clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Травня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 920

Баранина з корицею і чаєм у глиняному горщику

Завдяки деяким нехитрим секретам, баранина настільки м'яка й соковита, що просто тане в роті!
Завдяки деяким нехитрим секретам, баранина настільки м'яка й соковита, що просто тане в роті! Фото: автора

Процес приготування не займає багато часу і в результаті – приголомшливо смачне м’ясо!

Скажу просто – цю баранину порівняти не можна ні з чим (не побоюся такого сміливого твердження). Завдяки деяким нехитрим секретам, вона настільки м'яка й соковита, що просто тане в роті! Загалом, саме з цієї страви почалася моя любов до цього виду м’яса. Якщо ви хочете приготувати незвичну і дуууже смачну вечерю – приготуйте цю страву. Її безсумнівний плюс в тому, що після нетривалого приготування баранина буде дві години «томитися» в духовці, що не дасть втомитися вам, а гості будуть на 100% в повному захваті від такої приголомшливо смачної страви. До речі, в такий спосіб можна спробувати приготувати і інші види м’яса – свинину чи телятину.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг баранини (я беру лопатку),

3 палички кориці,

3 цибулини,

2 морквини,

6 зубків часнику,

1 пакетик хорошого чорного чаю,

1 ст. л. меду,

сіль,

мелений чорний перець,

зерна гірчиці,

зіра,

червоний перець чилі.

ПРИГОТУВАННЯ:

Баранину нарізати великими шматочками, зачистивши її від плівок та сала.

У великій сковорідці розігріти близько 3 ст. л. оливкової олії та обсмажити на сильному вогні всі шматочки м'яса до золотавої (м'ясо має добре схопитися, це збереже його соковитість, але не тушкуйте його!)

Обсмажені шматки скласти в глиняний горщик.

Зубки часнику розчавити пласким боком ножа, очистити від шкірки, подрібнити крупно й додати у горщик із м'ясом.

Нарізати цибулю півкільцями, моркву – кружальцями. Обсмажити овочі на сильному вогні близько 2-3 хвилин, помішуючи.

Потім додати засмажку до м'яса.

Покласти у горщик палички кориці. Довести до кипіння 3 склянки води, заварити в ній чорний чай, дати 5 хвилин настоятися. Потім додати мед, сіль, перці, гірчицю та зіру, добре перемішати.

Залити рідиною м'ясо, злегка перемішати.

Форму закрити кришкою і відправити в духовку, розігріту до 230°С.

Через 15 хвилин зменшити температуру до 150°С і готувати 2 години.

Подавати страву гарячою разом із соусом.

 

 

глиняні горщики, страви у горщиках, баранина, м`ясо та субпродукти, баранина з корицею і чаєм, баранина у глиняному горщику

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Вареники у горщиках, запечені зі сметаною та грибами
гриби, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 3092
Страва цілком реально претендує, щоб стати коронною у вашому кулінарному арсеналі.
Смажені пельмені, запечені з грибами та вершками в горщику
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 921
Цікава та оригінальна страва, яка обов'язково подобається як діткам, так і чоловікам.
Димляма з айвою в казані на плиті (Оші Бехи)
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1290
Кислинка й аромат айви, помірна м'ясна жирність та овочеві соки… Таке переплетення смаків, що словами не передати! Це треба обов'язково куштувати!
Курячі шлуночки в горщиках
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1620
Страва проста, ситна й неймовірно смачна. Можна готувати в невеликих порційних горщиках, а можна «потомити» в одному.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: