Гаряча тема:
- Війна
Скажу просто – цю баранину порівняти не можна ні з чим (не побоюся такого сміливого твердження). Завдяки деяким нехитрим секретам, вона настільки м'яка й соковита, що просто тане в роті! Загалом, саме з цієї страви почалася моя любов до цього виду м’яса. Якщо ви хочете приготувати незвичну і дуууже смачну вечерю – приготуйте цю страву. Її безсумнівний плюс в тому, що після нетривалого приготування баранина буде дві години «томитися» в духовці, що не дасть втомитися вам, а гості будуть на 100% в повному захваті від такої приголомшливо смачної страви. До речі, в такий спосіб можна спробувати приготувати і інші види м’яса – свинину чи телятину.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг баранини (я беру лопатку),
3 палички кориці,
3 цибулини,
2 морквини,
6 зубків часнику,
1 пакетик хорошого чорного чаю,
1 ст. л. меду,
сіль,
мелений чорний перець,
зерна гірчиці,
зіра,
червоний перець чилі.
ПРИГОТУВАННЯ:
Баранину нарізати великими шматочками, зачистивши її від плівок та сала.
У великій сковорідці розігріти близько 3 ст. л. оливкової олії та обсмажити на сильному вогні всі шматочки м'яса до золотавої (м'ясо має добре схопитися, це збереже його соковитість, але не тушкуйте його!)
Обсмажені шматки скласти в глиняний горщик.
Зубки часнику розчавити пласким боком ножа, очистити від шкірки, подрібнити крупно й додати у горщик із м'ясом.
Нарізати цибулю півкільцями, моркву – кружальцями. Обсмажити овочі на сильному вогні близько 2-3 хвилин, помішуючи.
Потім додати засмажку до м'яса.
Покласти у горщик палички кориці. Довести до кипіння 3 склянки води, заварити в ній чорний чай, дати 5 хвилин настоятися. Потім додати мед, сіль, перці, гірчицю та зіру, добре перемішати.
Залити рідиною м'ясо, злегка перемішати.
Форму закрити кришкою і відправити в духовку, розігріту до 230°С.
Через 15 хвилин зменшити температуру до 150°С і готувати 2 години.
Подавати страву гарячою разом із соусом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: