clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Травня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 1676

Бразильське печиво на згущеному молоці без яєць та борошна

Нереально швидке печиво - смачне, ніжне, розсипчасте, воно буквально тане у роті!
Нереально швидке печиво - смачне, ніжне, розсипчасте, воно буквально тане у роті! Фото: автора

Смачний, ніжний і розсипчастий – такий смаколик буквально тане у роті!

Нереально швидка випічка: 5 хвилин на замішування тіста, 5 хвилин на формування і 10 хвилин на випікання… Для людини, яка звикла «гратися» з дріжджовим тістом та багатоетапними десертами, це одна мить. Рецепт із категорії «гості на порозі».

ІНГРЕДІЄНТИ:

200 мл згущеного молока,

280 г кукурудзяного крохмалю (не картопляного!),

100 г вершкового масла,

ванільний цукор.

ПРИГОТУВАННЯ:

В миску всипати крохмаль, покласти масло і влити згущене молоко.

Починати розмішувати ложкою, а потім вимішувати руками (тісто виходить еластичним, не липне до рук, дуже приємне в роботі).

Скачати тісто в кулю і відправити на 30 хвилин у холодильник. Потім відривати шматочки й формувати маленькі кульки, розміром трохи менші, ніж волоський горіх.

Скласти кульки на деко, встелене пергаментом (у мене силіконовий килимок), дотримуючись відстані між ними.

Зверху розплескати кульки виделкою.

Випікати в нагрітій до 180°С духовці протягом 10-15 хвилин

(печиво зверху повинно залишатися світлим, а низ злегка має зарум'янитися).

Вийняти печиво на пласку тарілку чи тацю.

Дати повністю охолонути і можна заварювати чай.

печиво, бразильське печиво на згущеному молоці, печиво без яєць, бразильська кухня, згущене молоко, печиво без борошна, швидка випічка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Печиво «Ріголетто»
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1934
Ароматне, хрустке, з горіховим смаком і розсипчастою текстурою.
Кіфлики по-закарпатськи з бананами та шоколадом — смачні пиріжечки із сирного тіста
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 4826
В цьому рецепті дуже вдале тісто. Всі попередні мої варіації кіфликів були файні поки свіжі. Ці ж — мякенькі та розсипчасті і на другий, і на третій день.
Рогалики з вишнею та шоколадом, які буквально тануть у роті!
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 4972
Зовні хрустка оболонка, вкрита білосніжною ванільною пудрою, а всередині – м'яке, ніжне й ароматне тісто.
Вівсяне печиво із секретом
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1167
Смаколики виходять зверху розсипчастими та хрусткими, а всередині - багато-багато начинки з яблук і родзинок. А увінчує усю цю красу – підсушена до стану безе білкова «шапочка» з апельсиновою цедрою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: