Гаряча тема:
- Війна
Чахохбілі, ткемалі, хінкалі, сациві, хачапурі, сулугуні, ачма, сацебелі, чанахі, лобіо, харчо… Все це красиві мелодійні назви знаменитих грузинських страв, які знайомі багатьом господиням уже давно. Я люблю цю кухню за простоту та лаконічність, за незмінно неперевершений смак. Проте з чакіндзулі познайомилася не так давно. Чомусь мало відомо про цю страву, навіть в Інтернеті… Приготувала й моєму захвату не було меж!
ІНГРЕДІЄНТИ:
700 г курячих гомілок та крилець (гадаю, що з грудкою теж буде дуже смачно),
2 великі цибулини,
1 перчик чилі (в сезон можна додавати ще й перець болгарський),
2 зубки часнику,
0,5 ч. л. коріандру,
1 ч. л. хмелі-сунелі,
паприка,
250 мл білого сухого вина,
сіль,
чорний мелений перець,
лавровий листок.
ПРИГОТУВАННЯ:
М'ясо замаринувати в паприці, солі та чорному меленому перці.
Цибулю нарізати півкільцями, перець чилі – тонкими півкільцями. В сковорідку влити олію, нагріти й обсмажити шматочки курки до рум'яної скоринки.
Цибулю додати до м'яса й тушкувати до прозорості.
Потім покласти перець і готувати все разом ще декілька хвилин.
В невеличку миску вичавити часник, всипати всі спеції й пряні трави, залити вином і розмішати.
Вилити цю суміш до курки й тушкувати до готовності на мінімальному вогні під кришкою, час від часу помішуючи (хвилин 10-15).
Наприкінці за бажанням притрусити м’ясо подрібненою кінзою.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: гарнір підходить будь-який. Дуже смачно зі свіжими овочами. Вино не відчувається взагалі, адже спирт в процесі приготування випаровується. Залишається лише просто незрівнянний соус!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: