clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Травня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 660

Чакіндзулі з курки (грузинська кухня)

Чакіндзулі - це шалено смачна страва, яка готується на раз-два-три!
Чакіндзулі - це шалено смачна страва, яка готується на раз-два-три! Фото: автора

Ця шалено смачна страва готується на раз-два-три, а результат приємно дивує!

Чахохбілі, ткемалі, хінкалі, сациві, хачапурі, сулугуні, ачма, сацебелі, чанахі, лобіо, харчо… Все це красиві мелодійні назви знаменитих грузинських страв, які знайомі багатьом господиням уже давно. Я люблю цю кухню за простоту та лаконічність, за незмінно неперевершений смак. Проте з чакіндзулі познайомилася не так давно. Чомусь мало відомо про цю страву, навіть в Інтернеті… Приготувала й моєму захвату не було меж!

ІНГРЕДІЄНТИ:

700 г курячих гомілок та крилець (гадаю, що з грудкою теж буде дуже смачно),

2 великі цибулини,

1 перчик чилі (в сезон можна додавати ще й перець болгарський),

2 зубки часнику,

0,5 ч. л. коріандру,

1 ч. л. хмелі-сунелі,

паприка,

250 мл білого сухого вина,

сіль,

чорний мелений перець,

лавровий листок.

ПРИГОТУВАННЯ:

М'ясо замаринувати в паприці, солі та чорному меленому перці.

Цибулю нарізати півкільцями, перець чилі – тонкими півкільцями. В сковорідку влити олію, нагріти й обсмажити шматочки курки до рум'яної скоринки.

Цибулю додати до м'яса й тушкувати до прозорості.

Потім покласти перець і готувати все разом ще декілька хвилин.

В невеличку миску вичавити часник, всипати всі спеції й пряні трави, залити вином і розмішати.

Вилити цю суміш до курки й тушкувати до готовності на мінімальному вогні під кришкою, час від часу помішуючи (хвилин 10-15).

Наприкінці за бажанням притрусити м’ясо подрібненою кінзою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: гарнір підходить будь-який. Дуже смачно зі свіжими овочами. Вино не відчувається взагалі, адже спирт в процесі приготування випаровується. Залишається лише просто незрівнянний соус!

курка, курятина, м`ясо та субпродукти, грузинська кухня, чакіндзулі з курки, чакіндзулі, гомілки, страви з курки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курка «Качіаторе» в густому томатно-овочевому соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 614
Настільки ніжне м'ясо та неймовірно тонкий смак, що буквально можна язик проковтнути!
Фаршировані курячі крильця
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 792
Спочатку, коли тільки натрапила на цей рецепт, я мало уявляла, як можна без ушкоджень зняти шкірку з крилець. На ділі ж виявилося, що робити це досить просто.
«Го Бао Жо» - куряче філе в китайському стилі під кисло-солодким соусом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1122
Дуже смачна курочка, соковита та ніжна, подобається всім — і дітям, і дорослим.
Домашня курка в горіховому соусі – соковита та м’яка
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 927
Якщо раніше з домашньої, вирощеної без «хімії», птиці ви варили лише холодець чи бульйон, вважаючи її жорсткою, то вам неодмінно варто спробувати цей рецепт!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: