clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Травня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 550

Маринована скумбрія по-корейськи

З кожним днем маринування скумбрія стає все смачнішою.
З кожним днем маринування скумбрія стає все смачнішою. Фото: автора

Готується елементарно, маринується швидко, результат неодмінно порадує!

Рецепт, на мій погляд, ідеальний! За смаком така скумбрія кардинально відрізняється від класичної маринованої рибки. Якщо ви, як і я, належите до когорти прихильників домашнього оселедця, то цей варіант вам обов’язково сподобається. Для святкового столу скумбрія по-корейськи взагалі справжня знахідка.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 скумбрії,

2 цибулини,

2 великі морквини (можна й більше, адже після маринування вона стає не менш смачною, ніж сама рибка),

100 мл рафінованої олії,

2 ст. л. білого винного оцту (або лимонного соку),

1,5-2 ст. л. цукру,

1 ч. л. солі,

2 ст. л. якісної томатної пасти,

коріандр,

чорний мелений перець.

ПРИГОТУВАННЯ:

Рибу почистити від нутрощів, відрізати голову та плавці, зняти шкірку та ретельно помити (можна розібрати на філе – так риба замаринується буквально за декілька годин; особисто мені більше подобається, коли вона маринується з хребтом). Нарізати порційними шматочками.

Цибулю почистити, нарізати тонкими півкільцями.

Моркву почистити та натерти на спеціальній тертці для «корейки».

У сковорідці розігріти олію, додати цибулю з морквою, сіль, цукор, томатну пасту й оцет. Перемішати, довести до кипіння, потримати 30 секунд і зняти з вогню. Додати перець і коріандр.

У керамічну чи скляну каструлю (можна у звичайну банку) викласти тонкий шар овочево-томатного маринаду. Потім підготовлену рибу в один шар. Так продовжувати до верху ємності, чергуючи шари. Зверху залити все маринадом.

Каструлю закрити щільно кришкою.

(маринаду має щедро вкривати всі шматочки):

Поставити в холодильник мінімум на 8 годин (я ставлю на добу).

Зберігати в маринаді. З кожним днем маринування скумбрія стає все смачнішою.

домашній оселедець, оселедець, закуски, закуска, риба та морепродукти, корейська кухня, скумбрія, маринована скумбрія по-корейськи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Малосольна експрес-скумбрія
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1186
За таким рецептом можна маринувати не лише скумбрію, але й ставриду чи оселедець.
Оселедець із коропа по-домашньому
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 7119
Рибка виходить ніжна, в міру солона й пікантна, а головне – у ній практично не має кісточок.
Скумбрія сухого пряного експрес-посолу
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2863
Рибка виходить в міру солоною, ніжною та дуже смачною!
Скумбрія «Чотири плюса» в чайному розсолі
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 4799
Така рибка і за зовнішнім виглядом, і за смаком дуже нагадує скумбрію холодного копчення
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: