Гаряча тема:
- Війна
Рецепт, на мій погляд, ідеальний! За смаком така скумбрія кардинально відрізняється від класичної маринованої рибки. Якщо ви, як і я, належите до когорти прихильників домашнього оселедця, то цей варіант вам обов’язково сподобається. Для святкового столу скумбрія по-корейськи взагалі справжня знахідка.
ІНГРЕДІЄНТИ:
2 скумбрії,
2 цибулини,
2 великі морквини (можна й більше, адже після маринування вона стає не менш смачною, ніж сама рибка),
100 мл рафінованої олії,
2 ст. л. білого винного оцту (або лимонного соку),
1,5-2 ст. л. цукру,
1 ч. л. солі,
2 ст. л. якісної томатної пасти,
коріандр,
чорний мелений перець.
ПРИГОТУВАННЯ:
Рибу почистити від нутрощів, відрізати голову та плавці, зняти шкірку та ретельно помити (можна розібрати на філе – так риба замаринується буквально за декілька годин; особисто мені більше подобається, коли вона маринується з хребтом). Нарізати порційними шматочками.
Цибулю почистити, нарізати тонкими півкільцями.
Моркву почистити та натерти на спеціальній тертці для «корейки».
У сковорідці розігріти олію, додати цибулю з морквою, сіль, цукор, томатну пасту й оцет. Перемішати, довести до кипіння, потримати 30 секунд і зняти з вогню. Додати перець і коріандр.
У керамічну чи скляну каструлю (можна у звичайну банку) викласти тонкий шар овочево-томатного маринаду. Потім підготовлену рибу в один шар. Так продовжувати до верху ємності, чергуючи шари. Зверху залити все маринадом.
Каструлю закрити щільно кришкою.
(маринаду має щедро вкривати всі шматочки):
Поставити в холодильник мінімум на 8 годин (я ставлю на добу).
Зберігати в маринаді. З кожним днем маринування скумбрія стає все смачнішою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: