ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Гуляш з легенями, зеленим горошком і маринованими огірками

17 Травня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3714
Легені з овочами, тушковані в сметанному соусі — це просто, бюджетно й дуже смачно!
Легені з овочами, тушковані в сметанному соусі — це просто, бюджетно й дуже смачно! Фото: автора

Страва проста, бюджетна й дуже смачна.

Легені несправедливо вважаються продуктом другого сорту, хоча в них і міститься велика кількість корисних речовин – колагену та еластину. Особливо популярні страви з субпродуктів в українській і німецькій кухнях. Їх відварюють, тушкують, використовують у вигляді начинки для пиріжків, млинців, вареників, пирогів... Проте їх можна та потрібно робити головною скрипкою у страві. Свинячі легені з овочами, тушковані в сметанному соусі — це просто, бюджетно й дуже смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г свинячих легень,

2 цибулини,

1 зубок часнику,

200 г мороженого зеленого горошку (можна консервованого),

200 г мороженої спаржевої квасолі (можна замінити на консервовану кукурудзу),

1 велика морквина,

рафінована олія,

0,5 склянки м'ясного бульйону або води,

лавровий листок,

2-3 мариновані огірки,

3-4 ст. л. сметани,

сіль,

чорний мелений перець за смаком,

дрібка анісу.

ПРИГОТУВАННЯ:

Легені замочити звечора у великій кількості води (я двічі міняла воду). Зранку поставити їх варити, постійно знімаючи піну. Готувати годину на повільному вогні. Потім готові легені дістати, промити й нарізати соломкою. Нарізати цибулю півкільцями, моркву натерти на тертці.

Огірки подрібнити півкружальцями.

Обсмажити на олії цибулю з морквою, додати скибочки варених легень, перець, розчавлений часник і все тушкувати 10 хвилин.  Додати подрібнені огірки, перемішати й готувати ще 3 хвилини. Заправити сметаною, перемішати й довести до закипання.

Перекласти вміст сковорідки у каструлю. Додати зелений горошок та спаржеву квасолю (не розморожувати!).

Приправити прянощами й спеціями, залити бульйоном і тушкувати під кришкою на повільному вогні протягом 15-20 хвилин.

На гарнір підійде будь-яка каша, варена картопля, макарони чи рис. Можна подавати гуляш і як самостійну страву.

 

страви з легенів, субпродукти, легені, м`ясо та субпродукти, гуляш з легенями зеленим горошком та маринованими огірками,

Коментарі:

  Так  Ні, дякую