Гаряча тема:
- Війна
Легені несправедливо вважаються продуктом другого сорту, хоча в них і міститься велика кількість корисних речовин – колагену та еластину. Особливо популярні страви з субпродуктів в українській і німецькій кухнях. Їх відварюють, тушкують, використовують у вигляді начинки для пиріжків, млинців, вареників, пирогів... Проте їх можна та потрібно робити головною скрипкою у страві. Свинячі легені з овочами, тушковані в сметанному соусі — це просто, бюджетно й дуже смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г свинячих легень,
2 цибулини,
1 зубок часнику,
200 г мороженого зеленого горошку (можна консервованого),
200 г мороженої спаржевої квасолі (можна замінити на консервовану кукурудзу),
1 велика морквина,
рафінована олія,
0,5 склянки м'ясного бульйону або води,
лавровий листок,
2-3 мариновані огірки,
3-4 ст. л. сметани,
сіль,
чорний мелений перець за смаком,
дрібка анісу.
ПРИГОТУВАННЯ:
Легені замочити звечора у великій кількості води (я двічі міняла воду). Зранку поставити їх варити, постійно знімаючи піну. Готувати годину на повільному вогні. Потім готові легені дістати, промити й нарізати соломкою. Нарізати цибулю півкільцями, моркву натерти на тертці.
Огірки подрібнити півкружальцями.
Обсмажити на олії цибулю з морквою, додати скибочки варених легень, перець, розчавлений часник і все тушкувати 10 хвилин. Додати подрібнені огірки, перемішати й готувати ще 3 хвилини. Заправити сметаною, перемішати й довести до закипання.
Перекласти вміст сковорідки у каструлю. Додати зелений горошок та спаржеву квасолю (не розморожувати!).
Приправити прянощами й спеціями, залити бульйоном і тушкувати під кришкою на повільному вогні протягом 15-20 хвилин.
На гарнір підійде будь-яка каша, варена картопля, макарони чи рис. Можна подавати гуляш і як самостійну страву.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: