clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Травня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 678

Гуляш з легенями, зеленим горошком і маринованими огірками

Легені з овочами, тушковані в сметанному соусі — це просто, бюджетно й дуже смачно!
Легені з овочами, тушковані в сметанному соусі — це просто, бюджетно й дуже смачно! Фото: автора

Страва проста, бюджетна й дуже смачна.

Легені несправедливо вважаються продуктом другого сорту, хоча в них і міститься велика кількість корисних речовин – колагену та еластину. Особливо популярні страви з субпродуктів в українській і німецькій кухнях. Їх відварюють, тушкують, використовують у вигляді начинки для пиріжків, млинців, вареників, пирогів... Проте їх можна та потрібно робити головною скрипкою у страві. Свинячі легені з овочами, тушковані в сметанному соусі — це просто, бюджетно й дуже смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г свинячих легень,

2 цибулини,

1 зубок часнику,

200 г мороженого зеленого горошку (можна консервованого),

200 г мороженої спаржевої квасолі (можна замінити на консервовану кукурудзу),

1 велика морквина,

рафінована олія,

0,5 склянки м'ясного бульйону або води,

лавровий листок,

2-3 мариновані огірки,

3-4 ст. л. сметани,

сіль,

чорний мелений перець за смаком,

дрібка анісу.

ПРИГОТУВАННЯ:

Легені замочити звечора у великій кількості води (я двічі міняла воду). Зранку поставити їх варити, постійно знімаючи піну. Готувати годину на повільному вогні. Потім готові легені дістати, промити й нарізати соломкою. Нарізати цибулю півкільцями, моркву натерти на тертці.

Огірки подрібнити півкружальцями.

Обсмажити на олії цибулю з морквою, додати скибочки варених легень, перець, розчавлений часник і все тушкувати 10 хвилин.  Додати подрібнені огірки, перемішати й готувати ще 3 хвилини. Заправити сметаною, перемішати й довести до закипання.

Перекласти вміст сковорідки у каструлю. Додати зелений горошок та спаржеву квасолю (не розморожувати!).

Приправити прянощами й спеціями, залити бульйоном і тушкувати під кришкою на повільному вогні протягом 15-20 хвилин.

На гарнір підійде будь-яка каша, варена картопля, макарони чи рис. Можна подавати гуляш і як самостійну страву.

 

страви з легенів, субпродукти, легені, м`ясо та субпродукти, гуляш з легенями зеленим горошком та маринованими огірками,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Печінка по-строгановськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1312
Популярний рецепт приготування субпродуктів.
Рублені печінкові котлети
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 815
З цієї кількості субпродуктів виходить повна середня каструлька готових м’якеньких та неймовірно ніжних котлеток!
Куряча печінка з білими грибами у вершковому соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1449
Апетитна, м’якенька, пікантна та дуже ситна страва.
Рагу по-угорськи з легенями та лісовими грибами (Szalontudo)
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1358
Незаслужено забутий унікальний угорський делікатес, який полюбився місцевим гурманам завдяки впливу віденської кухні на меню угорських монархів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: